Bokanmeldelse. Direktøren. En kriminalroman av Katharina Holt.

Reklame| Direktøren, Neglebitt Forlag.

Denne psykologiske thrilleren av en kriminalroman ble første gang utgitt i 2016, men nå er den aktuell igjen. I ny drakt utgis den i pocket denne våren gjennom Neglebitt Forlag som en del av pistolløp – serien. Har du ikke allerede lest boken så les videre.

Bilde: Neglebitt Forlag. Trykk på bildet for å komme til forlagets side for Direktøren.

Direktøren, av Katharina Holt.

Sofia bryter opp fra et ødeleggende ekteskap via retten, og flykter tilbake til Kragerø hvor hun vokste opp. Rettssaken endte ikke som tenkt, hennes psykopat av en eks snakket seg vekk og nå ønsker hun hevn for alt hun har måttet gjennomgå. Men, på jakt etter hevn havner hun midt i et mareritt som hun ikke har kontroll over. Hatet hun kjenner for eksmannen, og de menneskene som hjalp han med å lede henne bak lyset gir uante konsekvenser. Ondskapen smitter men, hvem og på hvilken måte gjenstår å lese.

«Når kriminaletterforsker Cornelia Lorentzon ved Gøteborgs Politikammer utreder en drapssak på Vestkysten, dukker detaljer fra en tidligere sak opp i minnet. Hun endevender arkivet, finner saksmappen til Sofia Holm og oppdager at flere involverte personer fra utredningen brått og uventet har gått bort” Sitat: Lyst Forlag, en del av Forlagshuset i Vestfold.

Bilde: Forlagshuset i Vestfold. Viser deg bildet fra lanseringen i 2016 gjennom Lyst forlag – til info hvis du skulle ha lest denne kriminalromanen tidligere.

Mine tanker om Direktøren

Denne kriminalromanen overrasket meg ved å havne innunder det jeg kaller «kosekrim» en relativt god krim å lese med bena godt opp i sofaen, og som man kanskje kan bli lurt av mens man tenker over handlingen underveis.

Det er dessverre høyst levende tematikker i denne romanen. Vold og maktutøvelse er ikke ukjent i hverken media eller hverdagsbildet, så det mest fremtredende i denne romanen er hvordan Sofia evner å sette seg dypt inn i tenkesettet til eksmannen. Så inngripende at hun selv blir påvirket av det.

Sterkt engasjerende!

Terningkast

⭐️⭐️⭐️⭐️

Romanen er godt skrevet med, i all hovedsak et lettflytende språk men, handlingen flytter seg veldig mye mellom for og nåtid, og det er tidvis en utfordring å holde styr på karakterene i dialog. Med andre ord en kriminalroman som kanskje trenger en time eller to ekstra. Likevel er det en råsterk debut av Katharina Holt som absolutt bør leses, især hvis du er noe vitebegjærlig i tillegg til en krimelsker.

Du vil neppe bli skuffet selv om de mest groteske skildringene uteblir, det er planen og tankene mellom ørene som er essensen her, den vekker følelser og tanker – og den vil gripe om deg til siste side!