Bokanmeldelse. Nattsvermere 1. Ny serieroman av Anne Marie Meyer.

Nord-Norge mot slutten av 1870 årene. Ungdomsårene, da som nå inneholder gjerne drømmer og lengsler. En kraft og mot til å slå igjennom med sine ønsker. Akkurat sånn er det for Aila også! Anne Marie Meyer har tidligere skrevet serieromanene Odelsjenta og Julie, og nå den 19.03.21 er hun klar med sin tredje serieroman, Nattsvermere.

Nattsvermere – bok 1. Aila.

Kåfjord 1872. Aila er ung og drømmer om å få gå på dans sammen med vennene sine, moren nekter da det kan gi henne et dårlig rykte – ja kanskje til og med et dårligere gifte. Aila vil bare oppleve, og det gjør hun men, hva slags konsekvenser vil det få, kanskje på flere vis?

Den andre siden av historien forteller om gruvedriften i Nord. Faren arbeider i gruven, og nå trues den sterkt av nedstengelse. Skjer det vil familien stå i fare for å miste levebrødet sitt, hva hvis?

Nattsvermere 1, Aila – baksidetekst.

Mine tanker om Nattsvermere, første bok.

En god og innholdsrik start på en serieroman – som jeg kan tenke meg blir både omfangsrik og givende. Denne boken har i tillegg en nydelig omslagsillustrasjon av Eline Myklebust Madsen.

En ungjentes drømmer om et spennende liv fylt av, blant annet kjærlighet har nok en «garvet» serieroman-leser lest om mang en gang før men, kanskje ikke gruvedrift i Nord? Det er noe historisk fint ved denne historien som jeg festet meg ved. Den troverdige historien rundt gruvedriften, med lange dager, hardt arbeid, blodslit – og som denne boken kommer inn på, usikkerhet.

Et ledig, og akkurat passe lekent språk. Varierte karakterer som byr på handling. En annerledes vri eller vinkling. I første bok av Nattsvermere krysser jeg ikke av for alle men, den er ikke mindre spennende av den grunn!

Språket er lunt og fint, ordene flyter lett og gjør den behagelig å lese. Karakterene er varierte men, jeg savner nok en annerledeshet totalt sett. Det lille ekstra som jeg liker så godt men, jeg tviler ikke på at det kommer. Hver serieroman har jo sitt. Jeg vil absolutt si at denne serieromanen er perfekt for deg som er interessert i Nord-Norsk historie og gruvedrift, der blir du ikke skuffet!

En troverdig og ektefølt historie!

Terningkast

⭐️⭐️⭐️⭐️
Nattsvermere i e-bok format av Anne Marie Meyer. Trykk på bildet for å komme til NorskeSeriers side for serieromanen.

Alt i alt vil jeg anbefale deg å lese første boken av Nattsvermere. Det er en koselig bok, som naturligvis avslutter veldig spennende.