Bokanmeldelse. Alfahannen, en kriminalroman av Ellingsen og Ingemundsen.

Reklame| Alfahannen, Neglebitt Forlag.

En psykologisk thriller av en kriminalroman som går tett på følelsesregisteret. En ny krimbok, den første i en ny trilogi er ute nå.

Alfahannen, av Ellingsen og Ingemundsen.

Lektor Richard Trones har sett seg lei på byens uro og bråk. Han har tatt seg jobb innen psykologi og sosiologi ved Jørpeland Videregående skole, og trives godt med det. Han treffer så Anne, en av døtrene til kommunens mektigste mann, Helge Ellingsen og gifter seg snart med henne. Tilværelsen er ganske så lykkelig for Richard, men det skal ikke vare så lenge!

En dag kommer Tina Ellingsen, den yngste datteren til Helge Ellingsen på besøk, og under en familiemiddag svarer hun faren sin så alle får det med seg. Ingen har satt på plass Helge før, og det er noe ganske uhyggelig ved at det nå har skjedd!

Allerede dagen etter må Richard Trones søke legehjelp, han har høy feber og halsen verker – men det er kanskje ikke det han sliter mest med(?!) det virker ikke som at noen bryr seg om hans helsesituasjon, kanskje aller minst kona. Feberen er uansett bare begynnelsen på dramatikken som skal utspille seg – og det blir en kamp for Richard å finne sannheten blant alle løgner, og redde de han er glad i før det er for sent.

Bilde: Neglebitt Forlag. Trykk på bildet for å komme til forlagets side for kriminalromanen Alfahannen.

Mine tanker om Alfahannen

En psykologisk thriller som fort beveger sanser som i en trygg tilværelse ligger i dvale. Den gikk ikke rett inn i hjerterota mi men, for deg kan den være midt i blinken, og jeg skal utdype hvorfor litt nærmere.

Språket er, for deg som har lest tidligere romaner av Ellingsen og Ingemundsen av velkjent karakter. Et rett frem og godt detaljert språk, med intensitet, god flyt og spenst. Tidvis funderte jeg litt over tiden den fortelles i men, den mest merkbare forskjellen fra tidligere romaner ligger i flere forklaringer og detaljer.

Grunnelementene i handlingen er troverdige. Anne er forsvunnet, Richard er fortvilet, Alfahannen – Helge har makt over sentrale mennesker, og sist men ikke minst – løsningene på alt sammen er absolutt ikke opplagt. Her får du mye!

Jeg vil si at den begynner ganske rolig, og med (for meg) litt for mange gjentakende forklaringer og detaljer om feber, form og Paracet til ulike karakterer før historien drar seg oppover i noe økende tempo. Man kan innledningsvis forstå at det er grunner til det, blant annet for å understreke mangel på sympa og empati, noe som fungerer godt men, for leseren (meg) kunne det fint vært flere variasjoner over det samme samtale temaet, og på et tidligere tidspunkt kunne det stoppet.

Historien i seg selv er spennende, ispedd flere detaljer fra aktuell samfunnsdebatt men, igjen er det de litt for forklarende detaljene som tidvis overlater svært lite til leseren. Det er perioder hvor jeg aner nærvær av en lærebok, hvor hensikten er å få en gjennomgang i psykologiske trekk hos enkelte karakterer gjennom en historie – og det er ikke nødvendigvis negativt, for akkurat det kan være veldig givende for deg som er nysgjerrig!

Tanken er god, og den vil bevege sansene!

Terningkast

⭐️⭐️⭐️⭐️

Jeg er en leser som liker rom for å tenke egne tanker, og ut i fra egne erfaringer dukker det opp et par elementer som jeg ikke gjenkjente fra virkeligheten men, det kan absolutt være en bevisst handling fra forfatternes side for blant annet å understreke en lokalbefolkning hvor alle kjenner alle så, jeg lar det ligge så du kan tenke ditt når du skal lese denne romanen!

Bilde: Omslagsillustrasjon Neglebitt Forlag.

Alt i alt er Alfahannen en godt skrevet bok, det er tydelig at forfatterne har gjort mye research for å få til de ulike karakterene og en god historie for oss som leser, og jeg vil anbefale deg som krimelsker å lese den. Ønsker du en handling rik på detaljer og gode forklaringer, så vil du absolutt ikke bli skuffet!