Bokanmeldelse. Forlist sjel, en sørlandskrim av Svanhild Fosback.

Reklame| Forlist Sjel, Gaveca Forlag.

Førsteinntrykket sa meg at dette kunne være en historie med mange spennende elementer og avledninger, og jeg kan med en gang si at det stemte.

Forlist Sjel, av Svanhild Fosback.

Linn finner halvbroren sin død ved Lille Torungen. Hun vet ikke om hun skal juble eller gråte av å se han sånn, og hun hører psykologens stemme i hodet «rolig, Linn. Dette fikser du» men, gjør Linn egentlig det eller blir det litt for mye nå?

Silas Ormekjenn etterforsker drapssaken, og på grunn av en eldre sak involverer han barndomsvennen og programleder Frida Feseth inn i saken.

Frida er egentlig på vei til hytta på Sørlandet og for å besøke datteren som er turnuslege ved Sørlandet sykehus da hun får nyss om denne saken. Turen blir naturligvis ikke som tenkt, og på finurlig vis nøster hun trådene inn på nøstet igjen, men er det riktige tråder, og var det rett mann som ble dømt i den forrige saken?

Mens alt dette pågår begynner det å bli varmt under føttene på Magnus, især når et nytt likfunn setter sitt preg på byen. Hvorfor skulle så han være engstelig?

Bare av å ha lest baksideteksten av boken, og de første sidene så skjønner man fort at her er det flere ting på gang. Flere ting som kanskje trekkes mer sammen etter hvert?

Mine tanker om Forlist Sjel.

Går det an å si at en kriminalroman er behagelig å lese? Vel, denne er det, i alle fall språklig sett…. Så er det noe ved denne boken som minner meg om Britisk krim, og jeg digger det. Jeg digger Britisk krim. Gjør du også det så er denne en innertier.

Språket er befriende lett, ledig dagligdags og moderne. Det passer godt til historien og øker troverdigheten til alt sammen, til siste side.

Liker du innholdsrik krim – les denne!

Råsterk debut – Terningkast

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boken er merket med Sørlandskrim, og det er lett å forstå hvorfor. Lesere som er kjent rundt Arendal vil kunne kjenne seg veldig godt igjen i gode miljøbeskrivelser. Jeg er ikke kjent på de kanter men, fikk et veldig fint godt og fint bilde av områdene.

Handlingen i helhet, og fra karakter til karakter flyter behagelig og i passe tempo gjennom romanen, som i tillegg til nevnte troverdighet gir en behagelig følelse av kontroll og oversikt for leseren – men ikke tro at du har løsningen sånn med det første. Dette er en godt skrevet og sammensatt kriminalroman, med akkurat passe detaljer av alle slag, med flere muligheter for å bli avledet, og flere drap.

Noe av det jeg liker best ved krim – er å kunne tenke underveis og bidra for meg selv fra sofaen, det fikk jeg her.

Jeg synes også godt om at Svanhild setter fingeren på (dessverre) aktuelle tematikker som omsorgssvikt, erfaring med barnevern med mer. Det er sterkt å lese om, uansett hvilken setting det fortelles – men viktig å belyse. De små stikk som Svanhild pakker inn til historien kan det finnes lærdom i.

Krøll deg sammen i sofaen med Forlist Sjel mellom hendene, da har du noen gode timer foran deg.