Bokanmeldelse. Rollemonster, av Frode Thuen og Arild Midthun

Reklame| Rollemonster, Panta Forlag.

Mønstre, monstre i hverdagens samtaler og diskusjoner? Har vi fått dem? Brukte jeg et mønster da vi snakket om middagen i går? Dette kan bli gøy å finne ut av, og ikke minst fange opp «verktøy» til å jage monstrene på dør, hvis flere er innafor.

Rollemonster, ikke la mønsteret bli monsteret.

«Parterapeuter sier ofte at mønsteret er monsteret. Og hva mener de da? Jo, at den største faren for parforholdet er de rollene og mønstrene som vi av og til kan bli fanget i. Altså måter vi kommuniserer på eller reagerer på overfor hverandre, hvor vi spiller hverandre dårlig i stedet for å spille hverandre god.» Sitat: Fra forord, Rollemonster.

Bilde 1: Side 25. Bilde 2: Side 63

Du har kanskje tenkt at partneren din er «forutsigbar» i enkelte scenarioer? Sier du sånn, så vet du at partneren din reagerer sånn? Sikker på at vedkommende virkelig er forutsigbar – eller har dere et Rollemonster i hus?

Denne boken opplyser om ulike mønstre, jeg mener monstre. Utdyper de og leder deg / dere til å vise dem utgangsdøra.

Mine tanker om Rollemonster

En herlig bok full av gjenkjennelse til humring og ettertanke! En innertier for alle denne her.

Med lettfattelig språk, gjenkjennbare eksempler og humoristiske illustrasjoner er dette en perfekt bok som alle bør lese. Den er så langt fra «tørr» og kjedelig som den kan få blitt med sin humoristiske undertone og mangel på belærende setninger. Den er fortellende på en fin måte som gir ettertanke til sammenlikning, og til lyst for å utforske innenfor egne fire vegger.

Denne boken behøver ikke diskuteres i det vide og brede – den bør leses!

Terningkast

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Uten at jeg kan si det med sikkerhet, så vil jeg likevel driste meg til å si at nær alle vil finne noe å kjenne seg igjen i mens denne boken leses. Fra små, nærmest uskyldige søte monstre, til de som har fått vokse opp sammen med deg og dine, og skapt et mønster i hvordan ting håndteres!

La kjærligheten fortsette å blomstre – ved å bli klar over de bevisste og ubevisste rollemønstre 🤍

Dette er den perfekte oppmerksomhet, som passer når som helst og til hvem som helst – ja, single også! Ønsk deg denne.