Bokanmeldelse. Sommerland 1, av Dorthe Erichsen.

Nå fredag 16.04.21 kan vi børste støvet av 60-tallet igjen, i alle fall i bøkenes verden. Dorthe Emilie Erichsen er igjen klar med en serieroman, denne gangen en det svinger av.

Serien utgis av Bladkompaniet. Omslagsillustrasjon og design er ved Kjetil Nystuen og Ida Skjelbakken.

Sommerland – bok 1. Kom sol, kom regn.

  • Liv er kontordame på legekontoret og ser drømmende for seg en fremtid med en mann ingen vet om ennå, men så en morgen møter hun Bjørn, som pirrer nysgjerrigheten hennes, hvem er han?
  • Bibbi (Birgitte Elise) er student i Oslo og forlovet med Christian men, likevel tvilende til hva drømmene hennes egentlig består av. Kjøreturen ned til besteforeldrene på Tjøme gjør henne kanskje ikke mindre usikker?
  • Unni er lærling i morens frisersalong, og om ikke lenge skal hun stå brud med slør og alt som hører til, ingenting ser ut til å plage Unni, eller?
Et nydelig omslag jeg blir glad av og se på, og det (enda) mer ledige, litt ru «matte» omslaget er min absolutte favoritt når det gjelder serieromaner.

Venninnene Liv, Bibbi og Unni har drømmer klare som dagen for fremtiden, men de eldre generasjoner har kanskje sett for seg noe mer håndfast og konkret? Det skjer, og kommer nok til å skje en hel masse i disse unge kvinnenes liv utover i serien.

Mine tanker om Sommerland, første bok.

Jeg er stor fan av 50 og 60 tallet, for de som kjenner meg er ikke det noen hemmelighet – og med det kunne kanskje mine skyhøye forventninger få seg en knekk? Overhodet ikke! Kaffen min ble iskald ute på terrassen mer enn en gang mens jeg leste, og det sier sitt så glad som jeg er i kaffe.

Dorthe Erichsen vet hva hun skriver om – og hun skriver utrolig godt om det med et generelt varmt språk med pigg eller ømhet der det trengs. Kjappe replikker, en mer leken og ledig handling med humor er stikkord jeg vil nevne for denne første boken.

De aller fleste setningene inneholder gode skildringer i nuet, som igjen gir klare fine bilder til deg som leser – og akkurat dette er jeg en veldig stor fan av, ord som gir et klart inntrykk i underbevisstheten og som samtidig driver handlingen fremover.

Som god musikk i mine ører, er serieromanen Sommerland i tillegg «godterier» for mine øyne!

Terningkast ⚅

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • Et ledig, og akkurat passe lekent språk i henhold til tidsepoke og handling.
  • Varierte karakterer som byr på aktiv handling som driver historien fremover.
  • En annerledes vri eller vinkling som «krydder» til handlingen.

I første boken av Sommerland krysser jeg av for dem alle. Språk, handling og vinkling – hvor man kan følge historien fra flere sider enn de tre kvinnene, fra for eksempel karakteren Bjørn, og det er spennende!

Moderne, men likevel historisk både i språk og handling. Det eneste som er «feil» med denne boken er at den er for kort. Jeg vil ha mer, mye mye mer.

Trykk på bildet for å komme til Bladkompaniets side for serieromanen og sikre deg et abonnement hvis du vil.

Jeg er veldig dårlig til å skjule min entusiasme når en bok treffer meg «midt i» og det gjør denne. Jeg bobler nesten over av iver etter å unne deg den samme gode leseopplevelsen, og det fortjener du!

Har du sansen for 60 tallet og eller lettleste og fengende serieromaner så la ikke denne serieromanen gå fra deg.