Bokanmeldelse. Theodor Solomonsen serien, av Egil Foss Iversen.

Reklame| Dødelig tro. Dødelig hevn. Dødelig begjær, samt de tre bilder av bokomslag, Neglebitt Forlag.

Jeg har lest de 3 første bøkene i Theodor Solomonsen serien. En krim-serie som, så langt jeg kan se inneholder 12 titler. Gjennom Neglebitt forlag skal serien utgis på nytt, bok 4 er på vei – så vil du lese de ettersom de kommer, så passer det ypperlig å begynne akkurat nå.

Theodor Solomonsen serien, bok 1-3

📖Dødelig tro

En seriemorder går løs i Bergens gater under navnet Bibelmorderen. Han dreper bare prostituerte, og på en bestialsk måte etterlater han bibelsitater risset inn på kroppen til ofrene. Så langt er fire prostituerte drept.

Bedriftsrådgiver og psykoterapeut Theodor Solomonsen blir motvillig dratt inn i saken, og med hjelp av politietterforsker Amalie Botega oppdager Solomonsen at det går en rød tråd fra drapet i Bergen tilbake til en misjonsstasjon i Kongo. Det han trodde ville være en enkel sak, viser seg å bli mye større!

Mine tanker om Dødelig tro.

Denne første boken likte jeg godt. Den minner meg om tv-serien «Castle» hvor isteden Solomonsen og Botega nøster opp i saken med list, snev av humor og flørt.

Romanen har et ledig og hverdagslig språk. Den er behagelig å lese, med mange gode hverdagslige detaljer. Det er fin flyt, og enkelte karakterer sparer ikke på tankene sine mens saken skrider fremover og blir stadig mer innviklet. Ikke en kjedelig side i denne boken, men derimot er det til tider litt for mye handling for meg – til å være en bok å kose seg med.

Terningkast: ⚄

📖Dødelig hevn

Etterforsker Amalie Botega vender tilbake fra et års studieopphold i USA og blir utnevnt som avdelingssjef for voldsavsnittet. Hennes første sak virker enkel men, finnes det egentlig enkle kriminalsaker som inneholder blod og mord? En bil er funnet tom, og baksetet er fullt av blod. Hvem kjørte, og hvor er vedkommende nå?

Sporene kan tyde på at det har vært to personer i bilen, men før de rekker å komme noe særlig videre så blir det gjort et nytt funn av en blodpøl, men igjen – ingen offer. Amalie har en sak med masse blod, og tre personer som er forsvunnet. Saken blir til slutt så innfløkt at Amalie involverer sin tidligere venn, Theodor Solomonsen i saken. De har samarbeidet før og noe kan kanskje tyde på at bibelmorderen er tilbake? Uansett, mens de jobber seg fremover – kanskje de samtidig finner ut av forholdet sitt, hvis det er et?

Mine tanker om Dødelig Hevn.

Som den første liker jeg også denne boken godt, med unntak av at vi lesere mister en veldig sterk karakter underveis. Handlingen kommer med en gang, og når du har lest og likt den første, ja så kan du være trygg på at du vil få enda mer av det i denne neste boken, samt litt makaber erotikk. Det er uansett flust av spenning fra både etterforskning og morder, og det nytter liksom ikke å prøve å avslutte boken noe sted for kvelden da nær alle kapitler avsluttes med at jeg «må lese videre» disse bøkene bør man kanskje starte med tidlig på dagen.

Terningkast: ⚄

📖Dødelig begjær

Statsadvokat i Hordaland, Harald Karlsvik, blir funnet drept sammen med sin kone. Rett etter drapet blir det meldt inn et innbrudd fra et IT-firma, hvor det snodige er at kun en gammel pc synes å være forsvunnet.

Bedriftsrådgiver og psykoterapeut Theodor Solomonsen blir ett år senere oppringt av sin kamerat som arbeider med data. Han har funnet et manuskript på en gammel pc – som han vil Theodor skal se. Det som Theodor Solomonsen først trodde var en enkel sak med et tyveri av et manus, endrer seg til noe helt annet. Sammen med advokat Miriam Lundquist, står de plutselig midt oppe i drap og mye mer enn som så.

Mine tanker om Dødelig Begjær

Som de to første er bok nummer tre like godt skrevet. Språket er gjenkjennelig, humoren og plottet er godt detaljert og pakket inn til den som leser. Jeg greier ikke helt å løsrive meg fra karakteren som mangler, boken hadde ikke blitt mindre spennende om den fikk være med – men dette er Egil Foss Iversen’s historie, og med tredje bok begynner det å likne en god serie dette her. En svak tilnærming mot Horst’s Wisting, bare at dette er Theodor Solomonsen, hverken mer eller mindre.

Terningkast: ⚃

De tre første bøkene i Theodor Solomonsen serien.

Gode, innholdsrike og spennende!

Egil Foss Iversen kan sin krim!

Dette er en serie som passer alle som setter pris på detektiv biten innen krim, som jeg gjør. Den tar til tider for seg ganske brutale og groteske skildringer, viktig å notere seg for deg som lurer på å lese disse bøkene.

Bøkene kan nok leses frittstående, men jeg vil ikke anbefale det da det skjer mye mellom karakterene i bok 1 og 2 især, som du neppe vil gå glipp av. Serien generelt kunne også gjort seg godt på tv – jeg ville sett den, kanskje heller sett den enn lest den hvis valget var der. Men foreløpig vil jeg anbefale å lese den.