Bokanmeldelse. Høyt henger de, av Lene Lauritsen Kjølner

Reklame| Høyt henger de, leseeksemplar fra Lene Lauritsen Kjølner.

Jeg falt pladask for presentasjonen. Prosecco krim. Det høres ut som en perfekt blanding av feelgood og krim – kosekrim, noe som kanskje kan treffe meg som et lynnedslag fra klar himmel, kanskje deg også?

Høyt henger de (kosekrim)

Olivia Henriksen liker å gå turer med hunden sin på Ankerholmen (oppdiktet sted utenfor Tønsberg) I flere dager passerer hun en pen grønn sykkel som hun syns er noe snodig henslengt, og en dag senere skal hun finne en kar «godt hengt» på verandaen til Nilsen. Hun vet hvem denne fyren er, eller i alle fall var. Fridtjof Prebensen. En arrogant hovedstadsadvokat som denne sommeren jobbet for bopliktsmotstanderne på øya. Politiet tenker at en slik sak kunne jo kanskje sette fart på en depresjon, men Olivia skjønner fort at å gå ut dit ikke nødvendigvis skraper opp knokene på hendene, og det gir i alle fall ikke en diger kul på siden av hodet?

Som i enhver god krim skjer det så mye mer, drapet var bare starten på uvant aktivitet på den ellers fredfulle plassen. Olivia kan ikke la være å etterforske litt på egenhånd, noe som leder til mye moro for leserne – og med ett befinner hun seg i en hagebod med kul i hodet selv. Mens hun kjenner på at det akkurat da er litt ubehagelig å være henne innser hun, at læringskurven som privatdetektiv er temmelig brå!

Mine tanker om romanen Høyt Henger de

Med hånden på hjertet, dette er noe av det herligste innen «fri» underholdning jeg har lest på lenge. Dette vil jeg ha uendelig mye mer av!

Lene Lauritsen Kjølner gjør det enkelt, og med det blir det knallbra! Forfriskende ledig og inkluderende språk hvor Lene skriver til leseren, skarp og ærlig i replikken, og vanvittig morsom å lese. Olivia Henriksen er en dame i sin beste alder som jeg gjerne skulle tatt en kopp varm kaffe sammen med, nyttet ikke med varm kaffe mens jeg leste i alle fall (den ble kald)

Det beste fra feelgood og krim

i en og samme bok.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚅

Mordet, og Olivias nysgjerrighet til å bidra til oppklaringen står i høysetet, men på veien dit skjer det så mye gøy. Det finnes ikke hverken kjedelig øyeblikk eller trøtte samtaler. Boken bugner av snedige karakterer og nydelige miljøskildringer, og gemalen kikket snodig på meg flere ganger mens jeg humret høyt og lavt med nesa godt plantet ned i boka. Denne boken avsluttet der jeg ville lese mer, og det skal jeg!

Denne boken er det beste fra feelgood og krim i en og samme bok. Lene har nok laget en egen sjanger, proseccokrim har i alle fall blitt en ny favorittsjanger for min del, håper den har kommet for å bli! Sjekk den ut du også!

Høyt henger de er den første boken av hittil 7 bøker om Olivia Henriksen. Kronologisk: Høyt henger de. Hvorfor spurte de ikke. Dakota rød. Ingen til bords. Mord på Kilen og Sort gryte. Bare å skrive dem opp først som sist – og, det kommer anmeldelser av flere.