Bokanmeldelse. Dødens spill, av Anne Elvedal

Reklame| Dødens spill, Cappelen Damm forlag.

En paranormal grøsser – trilogi for ungdom høres bra ut, og ut i fra omslaget kan den virke fengende nok for eldre lesere også?! Les videre for å finne det ut..

Dødens spill (paranormal grøsser)

Faren til Rebekka viet mye tid av livet til å hjelpe de som trengte han, og da Rebekka var liten startet han opp verkstedet på låven slik at ungdom i vanskelige faser fikk et sted å utvikle seg selv, evner og mestring. Stedet er både elsket og hatet av bygda, og det blir ikke bedre da en av guttene som har benyttet seg av tilbudet på låven blir drept. Morderen er ikke tatt og sladderen peker hardt på to av ungdommene.

I det skjulte har Rebekkas far forsøkt å komme nærmere en løsning på drapsgåten, men før han kommer så langt skjer det utenkelige!

Rebekka fikk ikke lov å være på låven, men da faren dør brått og brutalt går hun dit og finner et åndebrett blant sakene hans. Sammen med kusinen prøver hun åndebrettet, og ganske snart forstår hun at faren var på sporet av noe – og at farens død, som av både Onkel Politi og andre dysses ned til en ulykke slettes ikke var det.

Sammen med forståelsen av at faren ble drept slippes ondsinnede krefter løs gjennom åndebrettet. Krefter Rebekka ikke skjønner noe av, men som snart skal sette flere liv i fare. Hun føler seg alene i alt som skjer, helt til Martin dukker opp og forstår hva som bør gjøres. Trygt er det ikke, men det som er startet må avsluttes – før det er for seint.

Dette er den første boken i en paranormal grøsser – trilogi for ungdom (14-18 år) med handling fra Trøndelagsområdet. Skrevet av Anne Elvedal, utgitt av Cappelen Damm.

Mine tanker om Dødens spill

Dette er noe av det beste jeg har lest innenfor paranormal grøsser-krim for ungdom på veldig veldig lenge! En bok proppfull av fengende handling, nyttige lærdommer og tidsriktige ettertanker, samt et krydder av ungdommelig søt kjærlighet – helt herlig!

Handlingen kommer i fortrolighet til deg med en gang. Er du litt interessert i det paranormale så er jeg ganske sikker på at du blir «hektet» av karakterene, miljøet og historien ganske så fort.

Boken er lettlest med et enkelt og hverdagslig språk. Korte kapitler og masse handling som til stadighet trigger nysgjerrigheten gjør den veldig vanskelig å legge fra seg! Tempo og intensitet øker godt på utover i handlingen. Troverdig levende karakterer i ulike, og spennende vinklinger setter leseren gjentatte ganger ut av eventuelle forutanelser.

Anne Elvedal vet absolutt hva hun gjør med tastaturet, og jeg vil i alle fall ha mye mer av dette her!

Ikke vent med å få denne unike leseopplevelsen under huden 📖

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚅

Jeg tror mange (som meg) vil like at denne boken inneholder fint lite splætt og gørr. Mye foregår på det mentale og åndelige planet – og jeg fanger opp flere gode budskap til ettertanker for både unge og eldre – ja, for denne boken vil absolutt ikke kjede eldre lesere heller. Hver karakter i boken har «sitt» og leseren får god forståelse og innsikt av og i alt sammen.

Jeg storkoste meg, og levde meg godt inn i handlingen. Skulle ikke være meg i mot å spille en rolle i filmen eller tv serien når den tiden kommer – det hadde moro 🤩 Ser uansett frem til å kunne se det jeg har lest!

Dødens spill minner meg litt om essensen i bokserien «Grøsserne» av R.L. Stine på den ene siden, og et snev av Twilight sagaen på den andre. Har du lest, og likt noen av de bøkene så vil du nok «digge» Dødens spill like mye!

Nå som skoleferien er i gang vil jeg anbefale ungdommen å «kaste» seg over denne boken, og pssst – foreldre, tanter, onkler og andre familiemedlemmer bør få lov til å låne den etterpå. De kan bli like «hekta» de også!

Åndebrettet vil nok mot slutten av boken helt sikkert også fortelle deg at bok 2 (Den sorte bruden) er ute nå, så da leser jeg videre..