En vegg av lykke, Meg Mason. Bokanmeldelse

Reklame| En vegg av lykke, HarperCollins

Et «friskt» rosa bokomslag, og et inntrykk av å kunne få en morsom leseopplevelse. Begge deler er absolutt noe som frister meg, kanskje deg også?

En vegg av lykke (Roman)

Martha Friel er 40 år, skriver matspalte i Waitrose magazine og har nylig måttet flyttet hjem igjen til barndomshjemmet. Til far som er dikter uten å ha utgitt noe etter sitt første dikt, og til mor som er skulptør, ikke helt ubetydelig og glad i fest og moro.

Tidligere jobbet Martha i Vogue og hun planla å skrive bok. Hun var nært knyttet til søsteren sin, hadde et innholdsrikt liv før hun slo seg ned med en god og tålmodig samboer – som hun hadde kjent siden barndommen. De leide en eksklusiv bolig i Oxford og hadde det helt greit lenge.

I syttenårs alderen endret Martha seg. Det var som en «bombe» eksploderte i hodet hennes, og hun vet ikke hva som feiler henne. Det gjør ingen leger eller terapeuter heller, men Martha er sliten og utfordrende. Hun kan bruke en hel dag på å komme ut av sengen, og frastøter seg både kjente og ukjente med nedlatende eller syrlige kommentarer.

Etter alle disse år er søsteren nå lei, og samboeren har sakt stopp! Martha må starte på nytt, men kanskje er det like bra?

📍 En vegg av lykke (originaltittel: Sorrow and bliss) er en roman skrevet av journalisten Meg Mason – til Norsk ved Kirsti J. Myro. Boken er på 332 sider, utgitt 2021 via HarperCollins forlag og finnes i flere formater.

Mine tanker om romanen En vegg av lykke

Inntrykket jeg sitter igjen med av denne romanen er helt klart positivt, Meg Mason har absolutt levert en roman som er vel verdt å lese!

Både språk og handling er ærlig, rett frem og med mange kreative skildringer, og eller dialoger som får leseren til å både kjenne seg igjen og trekke på smilebåndet. Språket er inkluderende ved at hovedkarakteren forteller til bokens leser, som igjen gjør at historien føles tett på – nesten like tett som en dagbok kan gjøre.

En vegg av lykke er en god og passende tittel, og totalt sett er det en lun, balansert og fin roman. Den er relativt dyp, og kryper sakte men sikkert litt under huden med sin ærlighet, sårbarhet og de ulike tilbakeblikk. Som nevnt er det mang en episode som lokker frem smilet, men jeg vet ikke om jeg vil kalle den direkte morsom – jeg vil i alle fall ikke kalle den en komedie, mer alvor med glimt i øyet. Det er noe litt vemodig og uforutsigbart ved hovedkarakteren som gir ettertanker. En roman med dybde og sjel!

Kraftfull og gripende. En roman med dybde og sjel

⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚃

Historien fortelles i nåtid, men med mesteparten av handlingen sett tilbake som minner fra fortiden. Karakteren forteller hele veien om hendelser skjedd tidligere, og med det ble jeg sittende med en ventende følelse. Ventet på historien skulle lede fremover med nye hendelser. Sakte ble de flettet inn. Det er nærmest så man ikke merker at historien faktisk får nye hendelser før den er lest, veldig godt skrevet!

Likevel ventet jeg. Ventet på at historien skulle starte, at Martha skulle komme videre og på en konklusjon, mens jeg ventet så var boken plutselig slutt – det er jo i grunn helt genialt å skrive en bok på den måten, men jeg savnet virkelig følelsen av å få følge karakteren(e) på den veien.

Jeg vil absolutt anbefale En vegg av lykke for en litt annerledes leseopplevelse. Sett av noen gode timer, og fyll favorittkruset!