Roma-Keisernes by, av Hugo Flaten. Bokanmeldelse

Reklame| Roma – Keisernes by, Prego Mobile Forlag.

En bok skrevet for, og ikke minst til den interesserte Romaturisten. Kanskje denne boken kan friste til planlegging av en fremtidig reise?!

Roma – Keisernes by (Dokumentar / fakta / reise)

«De gamle romerske keiserne har så definitivt satt sine varige fotavtrykk i Roma. Denne boken representerer et forsøk på å utforske dette, ikke i form av en vitenskapelig framstilling, men i et format som er tilgjengelig og meningsfull for den interesserte Romaturisten»

Fra Hugo Flatens forord side 7

Prego Mobile (forlaget) forteller blant annet dette så fint selv om boken på sine sider: «Denne vakre boken er en presentasjon av Roma på keisernes tid, litt om deres historie og dagligliv i Roma, men mest om noen av de viktigste bygningene og monumentene de etterlot seg og som vi kan se i dag. Vi kan vandre i dem og beundre dem, men uten veiledning blir det lite liv.»

Roma, Keisernes by forteller historiene og mytene som hører til Kapitolhøyden, Forum Romanum, Palatinerhøyden, Neros gylne hus, og Colosseum – for å nevne noe. Den forteller også en del om de flotte obeliskene, og for ikke å glemme bymurene! Romas største monument fra antikken, og som angivelig ofte blir glemt vekk av turistene.

I tillegg forteller Hugo Flaten det han vet om dagliglivet i antikkens Roma. Fra deres matvaner, klær og hårfrisyrer – til navnetradisjoner, og deres tanker om religion og døden.

Alt boken beskriver er det som gjør Roma til den evige stad, der fortid og nåtid knytes så overveldende sammen. Boken er rikt illustrert med mange flotte bilder.

📍 Roma – Keisernes by er en faktabok på 415 sider. Skrevet av Hugo Flaten, utgitt av Prego Mobile forlag 2021.

Mine tanker om Roma – Keisernes by

Dette er en bok som innbyr til en opplevelsesrik tur før turen fysisk starter. Allerede fra side 7 fikk jeg lyst til å oppleve Roma og alt boken forteller om på egenhånd, men..

Roma Keisernes by er en bok fullstappet av fin historie og flotte bilder som absolutt byr inn til mersmak i form av å ønske seg opplevelsene og severdighetene Hugo Flaten forteller om selv.

Språket er fortellende, enkelt og forståelig for alle som ønsker å vite litt (mye) mer om Roma på flere måter. Det er langt i fra tørr teori som serveres mellom permene her, så hvis det er det du er negativt vant med fra tidligere dokumentarbøker så kan du nok juble mens du leser denne!

Det er fin flyt og balanse både over de ulike kapitler og bilder, det er i bunn og grunn veldig lite å sette fingeren på, men. Jeg skrev innledningsvis et men..

En godtepose-bok for den vitebegjærlige

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚄

Er man «nybegynner» på området, og får lyst til å oppleve Roma selv så burde denne boken kanskje ha kommet ut med et lite hefte i tillegg – eller utenom med de punktene Hugo Flaten ville anbefalt oss som turister å se nærmere på, og som kunne blitt med i sekken.

Det er rett og slett litt for mye «snadder» å ta inn å huske hvis man ønsker å få med seg alt boken forteller så varmt og levende om. Man kan jo alltids ta med boken å skrive av notater selv, bevares – men jeg ville faktisk satt pris på om Hugo Flatens lune fortellerstemme «ble med» på en eventuell tur.

Er ønsket med boken først og fremst å sitte hjemme å lese, lære masse å drømme seg litt bort – ja da er denne boken perfekt!

Trykk på bildet for å komme til Prego Mobiles side for boken.

Roma, Keisernes by gir et varmt og godt inntrykk, som leder til et dypdykk ned i historien hjemmefra via forståelig tekst og utrolig mange fine bilder.

Som «kosebok» hjemme i stua er den alle tiders, og er med det den perfekte gave til deg selv, eller andre som kunne tenke seg å vite mer om, eller til og med oppleve Roma selv – man kan fort bli fristet!