Bokanmeldelse. Thazarenes makt, av Marianne Nelvik

Reklame| Thazarenes makt, leseeksemplar fra Marianne Nelvik

Marianne Nelvik er fra tidligere frilansoversetter, og nå har hun utgitt sin første bok. Debuten blir på en måte ikke «bare» med en heller, en fantasy trilogi for ungdom (og eldre) er planlagt. Mange setter allerede pris på hennes forfatterskap og jeg kan virkelig forstå hvorfor.

Thazarenes makt (fantasy)

Katja Belmon er blitt en del av troppen som skal beskytte folket mot farene som truer utenfor bymurene. Passasjen som leder til de andre verdener må ikke avsløres, men passes på – voktes. Sorte øyne følger til stadighet med i skjul.

«Vår» antihelt Katja har ennå ikke tilgang til de andre verdenene, og hverdagene er preget av et strikt regime. Et regime som ikke alle er like gode til å følge.

En dag får Katja en uventet ordre, og hun tvinges ut i et ansvar hun ikke er klar for å bære. Enda mindre klar er hun for den virkeligheten som venter. Magiens kraft er ment å være en velsignelse men, hva er egentlig rett og galt i magien, og ikke minst – hvor går grensen?

📍Thazarenes makt, Herskeren er første utgitte bok av trilogien Thazarenes makt. Fsntasy-romanen er på 351 sider, skrevet av Marianne Nelvik. Utgitt hos Publica 2021 og finnes i innbundet format og e-bok.

Baksidetekst: Thazarenes makt 1, Herskeren

Mine tanker om Thazarenes makt 1, Herskeren

Jeg vil tro at Marianne Nelvik vil, eller allerede har utpekt seg som en vel verdt forfatterinne å lese bøker fra siden fantasy sjangeren er litt «sulteforet» innenlands. Liker du sjangeren så er det med andre ord ingen grunner til å la være å lese Thazarenes makt, Herskeren.

Språket er merkbart godt. Detaljerende og forståelig. Jeg nevner det da Marianne Nelvik har skapt et helt nytt univers med denne første boken av det som vil bli en trilogi. Et helt unikt univers med mye nytt og kreativt å forholde seg til, men som jeg nevnte er alt skrevet på en troverdig og forståelig måte, slik at det ikke blir så underlig likevel.

Handlingen starter med en gang, og det skal ikke mange sidene til før nysgjerrigheten over hva som skjer videre er på plass, en aldri så «liten» pageturner dette her altså!

Et variert, og ikke minst kreativt persongalleri med mange forskjellige vesener på begge sider av «lyset» jager historien fremover i en fei. I tillegg får du spennende og levende beskrevne miljøskifter, og ingen kjedelige øyeblikk – vel verdt en femmer denne her!

La deg underholde. Drøm deg bort i en kreativ og spennende verden!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚄

Noe av det jeg liker best er kreativiteten. Marianne Nelvik «leker» med ordene og persongalleriet. For en ung leser blir det utvilsomt veldig spennende å la seg engasjere. For voksne som liker sjangeren vil den ha underholdningsverdi. Den er spennende nok, og innehar flere budskap til ettertanker. For eksempel det å ha troen på seg selv og tillit.

Thazarenes makt bok 1, Herskeren fortjener en femmer

Det hender at jeg leser bøker som gir meg en viss «déjà vu» følelse. Jeg vet naturligvis ingenting om Marianne Nelviks inspirasjonskilder, men underveis i boken tenkte jeg koselige tanker i retning Miss Peregrine og Ingenlund, med tanke på passasje til andre verdener. Det er bøker jeg allerede liker veldig godt, men de kan ikke sammenliknes – dette er Thazarenes makt.

Dette er, kort fortalt en utrolig spennende fantasyroman som jeg håper du som liker sjangeren vil kose deg masse med!