Bokanmeldelse. Lykkeloddet 1, av Hege Norman-Stormbringer

Denne nye serieromanen starter med et spennende spørsmål på omslaget før man i det hele tatt rekker å åpne boken: «Blir man lykkelig av å vinne i Lotto?» mange av oss liker nok å tenke et stille ja til den tanken.

Lykkeloddet 1, Bak horisonten (serieroman)

Utad lever Maja det perfekte familielivet. Sammen med direktørmannen Trygve og de 16 år gamle tvillingene Ada og Aleksander synes hverdagene å være ganske lik andres, innad er det flere ting som skurrer og skaper usikkerhet.

Maja skyr konflikter, og dagene blir sjeldnere slik hun hadde tenkt. Hun har begynt å lure på hvor godt hun egentlig kjenner mannen sin, morens hemmelighetsfulle oppførsel og Aleksanders misnøye hjelper ikke for noe. Ting ble rett å slett ikke slik hun hadde drømt om!

På et lite tettsted på Vestlandet i år 2007 starter denne historien, men hvor mye av utfordringene kan egentlig en Lotto gevinst løse? Den som leser vil få vite utover i serien.

📍Lykkeloddet er en ny serieroman fra Hege Norman-Stormbringer. Første bok, Bak horisonten ble lansert 27.08.21 og serien utgis av Bladkompaniet. Liker du boken så vit at neste bok (2) heter Solens skygge, og er i salg allerede 24.09.21.

Mine tanker om Lykkeloddet 1, Bak horisonten

Endelig en samtidsserie å hygge seg med igjen – dette har jeg ventet lenge på! Jeg liker så godt når det er stor variasjon i serieromaner og deres tidsepoker, noe for alle og til enhver tid.

Språket er helt i vår tid. Hverdagslig og gjenkjennbart, med god flyt og fengende ordvalg. Handlingen synes godt planlagt ved at den hele tiden bygger seg oppover og skaper nysgjerrighet for leseren. Man må bare lese en side til… Totalt sett en veldig god første-bok som fort gir mersmak, og den har det litt ru og mer bøyelige omslaget som jeg liker så godt.

En samtidsserie som «snuser» på innertieren

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚄
  • Et ledig, og akkurat passe lekent språk i henhold til tidsepoke og handling.
  • Varierte karakterer som byr på aktiv handling, og som driver historien fremover i god flyt.
  • En annerledes vri eller vinkling som «krydder» til handlingen.

I Lykkeloddets første bok, Bak horisonten krysser jeg av for nesten alle. Selv om det er veldig behagelig å kunne slappe av med handling man kan kjenne seg igjen i, humre litt over – å rett og slett nyte en kopp kaffe til, så drøyde det en stund før Lotto kupongen kom inn i bildet. Helt ærlig var denne vinklingen en gedigen gulrot for boken ja, hele serien – men vi må nok tålmodige vente til neste bok for å komme ordentlig inn i dens bidrag til handlingen.

Trykk på bildet for å komme til Bladkompaniets side for serieromanen

Jeg likte denne førstebøken godt, og jeg lurer faktisk på om jeg «må» lese den neste også, for å finne ut hvordan det går med disse Lotto – tallene. Hva med deg?