Bokanmeldelse. Der skogen møter stjernene, av Glendy Vanderah

Der skogen møter stjernene (Roman)

Reklame| Der skogen møter stjernene, Verbena Forlag.

Dette var en roman som fort fanget min interesse, og det er jeg så glad for. Der skogen møter stjernene er en roman jeg sent vil glemme. La meg fortelle deg litt om den.

En kveld Jo (Joanna Teale) kommer hjem lusker Ursa i hagen hennes med en hund hun kaller Lille Bjørn på slep. Ursa forteller at hun kommer fra Spinneteingalaksen, at hun ikke har et hjem på jorden og at hun låner kroppen til en avdød jente denne tiden hun skal være på jorden å forstå mennesker, samt oppleve fem mirakler. Jo tar det hele som en barnlig lek, men etterhvert som Ursa, eller «Earpood-na-ashroo» som er hennes stjernenavn, kommer tvilen. Kan det virkelig være sant at Ursa kommer fra stjernene? Og hva slags mirakler er det hun må oppleve før hun reiser tilbake dit hun kom fra?

«Eggmannen» Gabe (Gabriel Nash) driver en gård rett i nærheten, og får sin entré i historien gjennom nettop egg. Hønene på gården legger flere egg enn han og moren kan spise, så han selger dem på en fast plass langs veien. Ursa knytter seg fort til ham også, og de ulike dyrene på gården.

Sakte men sikkert knytter disse tre (4 med hunden) nære bånd, og gjennom romanen går de igjennom mye som mennesker flest fort kan ta litt for gitt. Livets mysterier, sykdom, kjærlighet, sorger og mirakler, minst fem ✨

📍 Der skogen møter stjernene (Where the forest meets the stars) er en roman skrevet av Glendy Vanderah, til Norsk av Janneke Flem Jansen. Den er på 428 sider, innbundet og utgitt av Verbena forlag 2021.

Mine tanker om Der skogen møter stjernene

Der skogen møter stjernene er noe av det beste jeg har lest i år! Så underlig, men likevel så ufattelig fin. Hvorfor?

Hele romanen er fylt av en ro som fort smitter over på leseren. Man vil ønske seg opp i sofakroken med boken, en tekopp og et pledd og bare få lese i fred til siste side, det skjedde i alle fall med meg 😊

Språket er lett og ledig. En hverdagslig og behagelig bruk av ord som, med fremdriften gjør den veldig vanskelig å rive seg vekk fra når andre gjøremål kanskje kaller.

Handlingen starter med en gang, og gir ingen hulrom på veien. Jo møter Ursa allerede i første linje i boken, og derifra blir handlingen både mektig og mystisk med gode skildringer, detaljer og lett sanselige miljøer og hendelser.

Karakterene er godt varierte, og alle har sine helt unike karaktertrekk som gjør romanen spill levende! Jo er en overlevende av kreft, Gabe har utfordringer innen angst og depresjoner. Sammen er de skeptiske til Ursa og det hun har fortalt dem om seg, mens Ursa er så nysgjerrig som bare et barn kan være, men likevel veldig godt opplyst og erfaren til sinns.

Enestående og så hjertelig unik

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚄

Helheten er så fint satt sammen at, mens man leser, og kanskje venter litt på at historien virkelig skal sette fart – så har mye allerede skjedd. Det skjer så mye hele tiden, mellom linjene og i selve linjene. Ursa er angivelig plassert på jorden for å oppleve fem mirakler, og de fem miraklene forbauser like mye som de gir tårer i øynene.

Ulikt noe annet jeg har lest føyer romanen seg inn i rekken blant historier jeg ikke glemmer på en veldig god stund. En fantastisk skrevet og uforglemmelig leseopplevelse!

Der skogen møter stjernene

Der skogen møter stjernene er en roman jeg varmt anbefaler. Fra ungdom til godt voksne, denne tror jeg vil «treffe» deg i hjertet på et eller annet tidspunkt, hvis du lar den. Jeg vil også driste meg til å nevne at denne romanen kan være midt i blinken for roman-elskeren til jul ✨