Bokanmeldelse. Stormagasinet 1, av Sandra Vik

Dette er en førstebok jeg har sett frem til å lese. Det er så spennende og nysgjerrighetsskapende med noe litt annet syns jeg. Det å få komme litt bak det som kan ha vært fasaden på Steen & Strøm i Oslo på slutten av 20 tallet, ja det kan jo absolutt bli spennende å lese om – og første bok er i salg i dag! (26.11.21)

Oslo, 1928: Jenny og Ragnhild kommer fra vidt forskjellige «verdener» men har begge en drøm om å jobbe ved Oslos største og flotteste stormagasin.

Jenny har aldri opplevd å ha flust av penger, men hun var heldig som fikk gå mer skole enn andre rundt seg, og nå drømmer hun om å komme seg litt oppover og frem. Stormagasinet har vært et sted å oppsøke for næring for drømmene, de har jo så mye fint… om hun kunne få arbeide der…

Ragnhild på sin side kommer fra mer eksklusive kår hvor det slettes ikke er vanlig at kvinner søker seg ut i arbeidslivet. Ragnhild ønsker ikke å være avhengig av en velstående ektemann, så hun drømmer om å kunne få slippe unna den skjebnen foreldrene har planlagt for henne – å gifte seg, snart!

De møtes i den lange køen inn til jobbintervju, og med ansettelse for dem begge åpner en ny verden seg! Men der den ene må tie sin glede, så må den andre tåle…

📍 Stormagasinet er en ny serieroman med handling fra og rundt Steen & Strøm i Oslo på slutten av 1920 tallet. Serien skrives av Sandra Vik og utgis av Bladkompaniet. Første bok har tittelen Drømmejobben og er i salg fra 26.november 2021. Bok nummer to med tittelen En stor sjanse, er i salg fra 27. desember 2021.

Er du litt mer nysgjerrig så kan du, via Steen & Strøms nettsider lese litt av Stormagasinets historie, og se noen få bilder – blant annet Parisersalongen i tredje etasje som omtales i boken.

Baksidetekst, Stormagasinet 1.

Mine tanker om Stormagasinets første bok

Denne var en «friskus» å lese, og jeg storkoste meg fra første side – kaffen ble kald 📖☕️

Språket er lettlest og behagelig å lese syns jeg. Fint satt sammen med en drive som gjør den vanskelig å legge fra seg. Myke overganger og lettfattelige endringer i karakterenes talemåte som er med på å gjøre historien troverdig og sprell levende.

Handlingen liker jeg veldig godt, og den starter med en gang! Det er mange veldig gode serieromaner der ute, men det er alltid herlig med noe litt annerledes. En handling fra et stormagasin har jo veldig mange muligheter for spennende bøker, med masse hendelser fremover, og dette tror jeg kommer til å bli en innholdsrik serie etterhvert.

Karakterene er ulike, og med alle personlighetene, vi som har lest noen serieromaner tidligere er vant til. Karakterene blir tidlig lett gjenkjennbare, slik at du kanskje ikke behøver å dobbeltsjekke noen av karakterene i persongalleriet (fremst i boken) før historien har festet seg på deg.

  • Et ledig, og akkurat passe lekent språk i henhold til tidsepoke og handling.
  • Varierte karakterer som byr på aktiv handling, og som driver historien fremover i god flyt.
  • En annerledes vri eller vinkling som «krydder» til handlingen.

Helheten er helt topp, og for Stormagasinet’s første bok krysser jeg av for alle mine punkter.

Hekta fra første bok!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚅

Jammen begynner det ikke å skje ting på Stormagasinet. Gode ting, ting som kanskje bør holde seg innerst på lageret (?!) og ting som allerede er stuet inn, vekk fra dagslyset, og som aldri er ønsket offentlig (?!) Tiden vil vise, men jeg vil ha mer – mye mer!

En velfortjent sekser! Trykk på bildet for å komme til Bladkompaniets side for Stormagasinet.

Stormagasinet er serieromanen for deg som er nysgjerrig på hvordan det kan ha vært å arbeide på Steen & Strøm i Oslo på 20-30 tallet, og allerede etter første bok så kan jeg nok konstantere at det ikke er et kjedelig sted, absolutt ikke! God lesning 📖☕️