Kalender 2022. Bøkene vi vil like.

Reklame| Kalenderbøker, bokstøtter og vannflaske, Grieg Kalenderforlag.

Reklame: Penner brukt på bilder i innlegget er fra PilotPen Norge.

📍Er du som jeg så har du nok allerede kjent litt på at det er på høy tid å finne seg en ny kalender for det neste året. Herlig å ha litt tid til å notere det man allerede vet skal skje, pynte litt for den som liker det – eller rett å slett bare organisere litt før 2022 når oss! Men, det er jo så mange fine bøker å velge mellom, og nå skal du få noen veldig gode tips til deg selv, eller som fine julegaver.

Vit og husk at Grieg kalenderforlag er FSC sertifiserte, at de jobber fokuserte og målrettet mot og med miljøet og bærekraft, og at du kan lese mer om det og neste års veggkalendere i innlegget linket i boksen under.

Trendkalendere 2022

⭐️ Planner Pink 2 A5, en lekker og kreativ nyhet ⭐️

Når planleggingen har blitt en herlig livsstil, og dette er en kalender for deg som liker å gjøre litt mer ut av alt. For eksempel flere muligheter til å sette opp egne lister, ukentlig eller månedlig – det er opp til deg. Den har liggende kalendarie med små smileyser hvor du kan merke dagene dine med dårlig, bra eller super. Det er grei plass til å lage «to do bokser» eller andre kreative innslag hver uke. Bakerst i boken finner du lister for året, noen sider dotnotes, notatsider, papirlomme og noe så fint som månedlig «habit tracker» ark hvor du kan fylle inn, og på den måten følge litt med på deg selv gjennom året (kropp, fritid, søvn samt to åpne valgfrie felt.) Den har trykket kartongomslag med pregede gulldetaljer, gullfarget strikk og fire flyttbare skillekort hvor det ene har påtrykket linjal. FSC merket, og klimakompensert trykket. Sjekk ut bildene under.

Mine tanker om Life Planner Pink 2, A5 er generelt gode. Lekker å se på, god å skrive i, og den gir et generelt godt inntrykk til både bruk og kreativitet gjennom året. Et godt alternativ for den fargerike som mest av alt liker oversikt med personlig twist.

⭐️ Doodle A5 / Doodle 2 A5, skuffer aldri den kreative ⭐️

Kalenderne du kan farge og «stæsje» akkurat som du vil! Disse to er begge utrolig gode planleggingsverktøy for den som liker å pynte og «pimpe» kalenderboken sin med egne lister, huskelapper eller hva det måtte være – det er plass til det. De kommer begge med et sett klistremerker, papirlomme og flyttbar linjal. De begge har matt utseende på sine kartongomslag, FSC merkede og klimakompensert trykket. De har strikk, måneds og ukeoppslag og årsplaner. Liker du å pusle med kalenderboken din så kommer det her bare an på om du ønsker dagene merket som bokser uten linjer, eller liggende kalendarie med mange muligheter på den ene siden, sjekk ut bildene, jeg har forsøkt å lage noen «rolige» eksempler til deg.

Mine tanker om begge Doodle bøkene er utrolig gode. Disse to «skriker» etter både klistremerkene som følger med, farger og kreative innslag fra brukeren. Helt personlig så er Doodle 2 min favoritt – da jeg likte variasjonen det kan gi med linjert liggende kalendarie på den ene siden, og masse plass til å personliggjøre ukene på den andre siden, hver uke – hele året, hurra!

⭐️ Få det gjort, A5, perfekt for organisatoren ⭐️

En smart og kreativ variant til deg som liker å notere og ha mer eller mindre full oversikt over alt som skal gjøres i løpet av uken. Få det gjort trendkalender har noen veldig fine sider helt i starten, tips og triks til hvordan man kan få orden, fokus og planlegge, for å nevne noe – og hver uke vil kunne gi deg oversikten du ønsker. Til forskjell fra plastomslaget i fjor kommer den nå ut med et trykket kartongomslag med strikk. Den har ukeoppslag, årsplaner og papirlomme, og den er FSC merket. Ta en titt på bildene.

Mine tanker om denne varianten er for så vidt gode. Den er perfekt for de som vil ha full kontroll på både privaten og jobb eller verv, og enkel å ta med seg. For meg passet ikke disse forhåndslagde «boksene» og den virket litt hardere i papiret, men for deg er dette kanskje innertieren?

⭐️ Månedskalender A5, for den oversiktelige ⭐️

Månedskalenderen er en lett og ledig variant med nytt design for neste år. Den har mykt kartongomslag, månedsoppslag, dotnotes ark og notatsider mellom hver uke. Den er FSC merket og har sydd rygg. Se på bildene under for å få et inntrykk.

Jeg synes at Månedskalender er et veldig fint alternativ, og den nye fargen er behagelig å se på. For meg minner den meg om lekseplanene vi hadde da jeg gikk på skolen, så den gir meg ved første øyekast en link rett til elever i grunnskolen. Full oversikt for hver uke, og plass til notater og viktige huskelister mellom hver uke, helt supert.

⭐️ Multi A5, tre lekre kalendere ⭐️

Multi A5 kommer ut som tre fine kalendere. Med årsplaner, flyttbar linjal og papirlomme bakerst skal du ha det du trenger for det neste året. De er alle tre FSC merket, og kommer i nytt hvitt design med preget flott mønster på og gullskrift, en helt ny og fin rosa variant – den også med gullskrift, og en rolig og fin grønn med metallisk grønn skrift. Ta en titt på bildene under.

Multi er slettes ikke et dårlig valg å ha som følgesvenn for det neste året. Jeg liker spesielt godt den hvite, med det pregede mønsteret og den grønne er rett å slett fin å se på. De inneholder alt man trenger, samt muligheten for å lage seg lister – og det liker vi vel?! Er ikke dette din favoritt så kan jeg tenke meg at det er en finfin julegave.

Trykk på bildet for å lese mer om vannflasken, og trykk på teksten for å kikke på bokstøtter.
Jeg har bare gode tilbakemeldinger å komme med når det gjelder begge, supre faktisk! Jeg har testet vannflasken både med kaffe og vann, både med og uten isbiter i, og den gjør det jeg vil. Kaffen holdt seg varm i flere timer, og vannet holder seg friskt og kaldt. Anbefales på det varmeste. Å anbefale gjør jeg også med bokstøttene. Jeg hadde nok ikke trodd at de skulle holde seks bøker alene på et bord uten annen støtte – men det gjør de altså!

Udaterte kalendere 2022

Da har jeg kommet til de udaterte kalenderne, og her er det især en ting å tenke på før du setter i gang med boken din!

Hver måned har 6 uker, og det er verdt å merke seg – og kanskje markere for deg selv på et vis hvis dette er noe nytt, så du ikke glemmer det og kommer skjevt ut underveis i boken. Det er kanskje noe å lure på, hvorfor de kommer med 6 uker, men hvis du ser på en veggkalender så vil du kunne legge merke til at januar, mai og oktober i 2022 går over fler enn 4 uker. i januar så kan du se at vi for eksempel får 5 mandager. Da bruker du de 5 mandagene, og blar så videre til du kommer til neste måned, og begynner den på tirsdagen 1. februar. Hvor ofte, og når dette inntreffer er varierende, og siden disse er udaterte så er det likt konsept på alle.

⭐️ Dream & Do, for dine mål ⭐️

Dream & Do veggkalender er en av mine personlige favoritter, men visste du at den nå kommer som udatert bok – kalender også?! Dream & Do er en innbundet 12 måneders kalender proppfull av planleggingsverktøy for å kunne nå mål og drømmer. Den har sider for å notere ned refleksjoner, moodboards, sjekklister og bucket list for å nevne noe. Den har oppsett for helårsmål, halvårs og delmål – delikate farger og sitat for hver måned. Strikk, to lesebånd og den er i lett ruglete blått kunstskinn med sølvdetaljer, sjekk ut bildene i slideshowet under.

Dream & Do designet er jo bare lekkert, og det perfekte valget for deg som har klekket ut gode drømmer som skal realiseres, eller rett og slett ønsker deg muligheter for å lage deg struktur måned for måned (husk å fylle inn belønning, vi trenger alle det innimellom også.) Jeg personlig liker nok best daterte kalendere, så jeg kunne gjerne ønsket en datert variant av denne, som kanskje henter opp igjen liknende bilder og sitater fra veggkalenderen.

⭐️ Week planner, a list a week ⭐️

Week planner er en udatert kalender i ny, og innbydende blåfarge. FSC merket, mykt kartongomslag, preget sølvskrift, lesebånd, strikk og lomme bakerst. Den har to do lister hver uke, måned og i forkant av neste måned med ulike farger på toppen av sidene. God plass for notater, og stiplede linjer for den kreative. Sjekk bildene under.

Week planner er enkel og fin. Den har glatt og «mykt» papir å skrive på, og er rett å slett behagelig å se på. Et godt valg for den som liker å fargelegge selv, eller ønsker en «ren» og delikat kalender.

⭐️ This is my year, to follow my dreams ⭐️

This is my year er en udatert kalender i kartongomslag. FSC merket, rosa lesebånd, kremfarget papir og innbydende rosa og grønt design på innsiden. Denne kalenderen er full av verktøy for å nå drømmer og mål, notere deg refleksjoner, notater og plass for å notere delmål for hver måned året i sin helhet. Formatet på denne er 160*229mm. Se bildene.

This is my year er en lekker kalender å se på, og jeg blir glad av designet. Rart å si det, men den gir en god følelse mens jeg ser på og blar i den, og jeg får lyst til å bruke den. Kanskje er dette din favoritt av de utaderte også?

Tre gode valg hvis udatert kalender er din favoritt.

Avtalebøker 2022

⭐️ Leo A5 Organizer, 128 ekstra sider ⭐️

Leo A5 Organizer ble min favoritt for året som nå snart har gått, og det utelukkende fordi den har 4 flyttbare skillekort og hele 128 ekstra linjerte sider for notater. Denne er FSC merket, har trykket kartongomslag, kommer i tre ulike farger (rosa, beige og sort) med mettalisk skrift. Den sorte har sølvskrift og sort strikk. Se bildene.

Leo A5 Organizer ble som sakt min favoritt for i år, og den kommer ganske høyt opp i år også. De 128 ekstra sidene for notater er rett å slett gull for å kunne lage egne lister, å dele inn med skillekortene. Lekker å se på, og veldig godt papir å skrive på.

⭐️ Libra og Gemini Colore, i nye lekre design ⭐️

Libra Colore, og Gemini Colore er alle innbundne dagbøker i imitert skinn med gulldetaljer. De har utstansede månedsregistre, helligdagstekster, hjørner å rive av for hver dag nederst, og lesebånd. Finnes i fargene grønn, beige og rosa. Ta en titt på bildene, er de ikke nydelige?

Begge variantene er jo bare helt nydelige å se på, men også å holde i. Semsket imitert skinn på disse gjorde dem gode å ha i hendene, og både den grønne og beige skriker etter å bli pakket inn å lagt under et eller flere juletrær. Bortsett fra det nye fine designet så er innholdet slik vi har kjent dem i flere år, men det enkle funker – og disse er fortsatt et veldig godt valg. Gode å skrive i, så er det fint at det er fargede «faner» på Libra, alltid likt det.

Du fikk kanskje med deg hvilken av disse som ble min favoritt? Hva med din favoritt, funnet den? Fortell meg det gjerne på Instagram.

Mange av disse kalenderne finner du hos Pinky Pine. Trykk på bildet for å komme til deres nettside. Finner du ikke din favoritt hos dem så finner du den i bokhandelen eller Staples.

Vit at Grieg Kalenderforlag har flere kalendere enn jeg har vist deg her, og flere av de kan du se – og kjenne igjen fra guiden over dette års kalendere. Ta en titt og se om du finner den i en bokhandel eller så nær deg!

Følg meg gjerne på instagram for å, blant annet se mer – og eksempler av neste års kalendere! ⭐️ Om ikke lenge kommer det et innlegg om et godt utvalg av notatbøker, fotoalbum og hyttebøker, så følg med. Til neste gang -lykke til med din jakt på den perfekte kalenderen for 2022.