Aveluna Planlegger, et godt alternativ for 2022

Reklame| Aveluna

Året er i full gang, hjelpes – det er jo straks klart for landets to vinterferie uker. Med andre ord er det på høy tid å finne en planlegger å bli «dus» med resten av året…minst! I den anledning vil jeg fortelle om Aveluna, les videre.

Reklame| Aveluna planlegger med tilbehør

Vanedyr som mange av oss er, så er det jo ofte sånn at vi med tiden finner vår favoritt. Dekker den våre sterkeste behov, og kanskje gir oss rom for å få plass til resten – ja, da holder vi oss jo gjerne til den. År etter år, og den blir på en måte litt «vår» av det – sånn som planleggeren fra Aveluna allerede har blitt for mange 📖

Aveluna planlegger

Aveluna kom til verden av Vilde i Kristiansand. Gjennom sin lidenskap for notatbøker og design vokste det frem en drøm om å skape noe selv, og fra 2019 var nettbutikken åpen. Aveluna tilbyr både helårsplanleggere og studieplanleggere, samt mange andre nyttige produkter.

Den sorte planleggeren som jeg har i hendene har omslag trukket i svart vegansk skinn. 2022 er preget inn i fronten med gullfarge, og for bedre beskyttelse har den 4 gullfargede metallhjørner. Den er spiralisert, har strikk man kan trekke rundt boken, samt et tynt gjennomsiktig bokmerke som kan flyttes, og som fungerer ganske bra som linjal også. Planleggeren har A5 format, og inneholder 208 sider 120grams kvalitetspapir. Trykk på ikonet under å få en rask gjennomgang av planleggeren i videosnutten under.

Aveluna svart planlegger, videosnutt

Planleggeren inneholder årsoversikt for 2022 og 2023. Den har månedsoversikt for hver måned, mal for budsjett og notater før kalendariet for måneden. Hver måned rundes av med to linjerte sider før neste månedsoversikt. Mai måned har i tillegg en oversikt over sommerferien, og en ekstra linjert side for sommerlige notater før månedsoversikten for juni fortsetter boken.

Helt bakerst får du noen linjerte notatsider, og på innsiden av permen finner du en praktisk lomme, kjekk for oppbevaring av klistremerke-ark eller andre papirer.

Førsteinntrykket av denne planleggeren er veldig bra fra min side! Jeg har utforsket den over et par uker nå, og først og fremst – den er veldig god å holde i. Det veganske omslaget er mykt, men ikke for myk. Metallhjørnene gir en «trygghet» for at hjørnene ikke skal bli stygge i løpet av året, samtidig som de naturligvis gir en god del ekstra på utseendet.

Det første som møter meg når jeg åpner og blar i boken er skriften – jeg syns Aveluna har valgt seg ut en utrolig fin skrifttype! Den inviterer på en måte inn til en koselig dag når boken åpnes, om ikke annet kan den med sitt stilrene og vennlige inntrykk gi bort et håp om at det skal bli en fin dag, uke, måned – ok da, ÅR 😊 Det skal i alle fall ikke stå på boken om det blir en og annen dårligere dag.

Det virker kanskje litt rart å si det, men fonter har faktisk en god del å si for oss! Bevisst eller ubevisst er de med på å sette et inntrykk, og Aveluna gir meg et godt et, hva med deg?

Det neste er papiret. Papiret i denne planleggeren må nesten bare oppleves altså! Det er et mer glatt og fint papir – en følelse av hverdagslykke som vi jo absolutt bør unne oss. Jeg har testet en del allerede, og hverken tusjer eller penner fra Aveluna’s nettbutikk trekker igjennom – de tørker faktisk svært raskt, og sånt liker jeg.

Er du i tillegg en som liker å lime inn sitater, og eller andre ting fra eksempelvis ukeblader, så ikke tenk på baksiden av arket hvis du bruker limstift, det hverken syns eller merkes.

Aveluna planlegger med tilbehør. Aveluna har et godt utvalg av tilbehør, og blokker – som passer veldig godt sammen med planleggeren

Kalendariet er enkelt å veldig fint å forholde seg til. Ulinjerte stående ukedager med ok plass. Jeg personlig favoriserer helst liggende kalendarie som gir meg følelsen av mer plass å skrive på – kanskje jeg kan ønske meg det for fremtiden?

Budsjett-siden og eventuelt utformingen av notatsiden som innleder hver måned er vel de to sidene man kanskje kan ha flest bemerkninger rundt. Der er det vel så individuelt som det får blitt hva man personlig kunne tenkt seg. Aveluna har valgt budsjett – og det er jo kjekt nok det, men jeg kunne nok tenkt meg en blank side der – og at Aveluna heller tilpasser størrelsen på blokkene man kan kjøpe utenom, eller designer flere – til en størrelse som kan limes inn på denne siden, og jeg vet nok hva slags blokk(er) jeg kunne tenkt meg å ha designet for å klistre inn der 😉 Tenk om det da, og kanskje enda mer nyttig tilbehør.. Ja, jeg har og får en del tanker og ideer når jeg sitter med en planlegger.

Aveluna planlegger er et veldig godt verktøy

for et oversiktlig og kreativt år

📖✍🏼☕️

📍For meg er en helårs planlegger viktig! Jeg kunne jo fort tenke at jeg ikke trenger noe annet enn kalenderen på mobilen, det er jo «bare» å notere ned å «pling» få varsel når ting skal skje, men nei.

Av meg brukes kalenderen på mobilen kun for sikkerhets skyld, og naturligvis som «kladd» hvis jeg ikke har med meg planleggeren ut. Jeg skriver alltid ned det jeg skal, eller vil huske i planleggeren. Lager lister, understreker eller pynter med farger eller annet – og det er rett å slett fordi jeg husker så mye bedre det jeg har skrevet selv, og farger vi liker gjør noe positivt for oss – enten vi tenker over det eller ei. Prøv det selv 😊

Klistremerker kalender er perfekte som indeksfaner for hver måned, det er flere typer på arkene så de kan brukes på flere måter. Hvordan blir mars for din del?

Aveluna har flere kolleksjoner, og eller pakker å velge mellom. Trenger du en årsplanlegger, studieplanlegger, treningsplanlegger, takknemlighetsjournal, notatbok, pakker med flere av disse, eller alt i hop sammen med penner og annet tilbehør? Vit at Aveluna har dem, og at du kan titte på hele kolleksjonen for 2022 HER 🤩

Bruk av for eksempel penner, klistremerker og washi-teip er som «sukkertøy» for øynene.

Alt i alt får denne planleggeren fra Aveluna høy score fra meg, og jeg har lyst til å jobbe så mye mer med den – fordi hele oppsettet treffer meg så «himla» positivt.

Jeg får lyst til å sette farger på dagene, lyst til å klistre inn ting på sidene, skrible unødvendige notater eller lage fargerike kruseduller – bare for å dekorere og gjøre arkene enda finere, og det håper jeg du også har fått inspirasjon til nå.

I ungdommen (90 tallet) gjorde vi veldig mye kreativt ut av i skoledagbøkene som fantes da, og vi jobbet med bøkene våre hele tiden. Når sommerferien nærmet seg var bøkene så tjukke at de foldet seg ut av seg selv på pultene, og jeg unner faktisk dagens mer digitale unge til å skaffe seg en planlegger å prøve det ut!

Jeg har laget et høydepunkt som akkurat nå heter planlegger på Instagram, og der vil jeg fra nå av dele en del kreativt rundt hvordan jeg bruker planleggeren, de ulike sidene og ikke minst tilbehør som farger og washiteip (dekorteip) følg meg der! God Helg 📖