En familieoppskrift, av Veronica Henry. Bokanmeldelse

Reklame| Gyldendal

Er det noe jeg virkelig liker å lese så er det feelgood romaner. Bøker som underholder, som gir en koselig leseopplevelse og lystbetonte ettertanker – jeg digger det. Noe jeg også liker veldig veldig godt er å få «kjenne» på småbyfølelsen i historier. Det varme og stemningsfulle. Denne romanen vil kanskje gi oss begge deler?

En familieoppskrift, av Veronica Henry

Det lille huset med adresse Lark Hill 11 i Bath har brått blitt så stille! Begge døtrene har flyttet hjemmefra nå, og Laura har rukket å tenke at hun vil få bedre tid til både seg selv og ektemannen Dom fremover, men akkurat sånn blir det kanskje ikke (?!) En vilt fremmed kommer med en urovekkende beskjed som kan endre alt.

Ektemannen har holdt noe skjult for henne en god stund, og det er slettes ikke umulig at forholdet vil ryke. Full av sinne og ydmykelse går hun løs på mormorens gamle oppskrifter…for å glemme.

Mens gode dufter sprer seg rundt kan vi som leser denne romanen få en annen historie. Kengu, eller Jilly’s historie. Da moren til Laura gikk bort hadde Jilly blitt så mye mer enn en mormor, og hun ga henne klengenavnet Kengu fra Ole Brum som et mer dekkende navn. Som en bi-historie får vi lese om Jilly og hennes liv fra krigens dager. Fra forelskelsen som oppsto den skjebnesvangre natten foreldrene ble drept og videre derifra…

Side for side gjennom romanen finner Laura tilbake til røttene sine og seg selv, men om det blir en lykkelig slutt for disse to kvinnene, ja det må du nesten lese selv.

📍 En familieoppskrift (A family recipe) er en feelgood roman skrevet av Veronica Henry i 2018 – til Norsk av Kari Wille Rekdal, utgitt januar 2022. Romanen har 410 sider under sjangeren Romantikk, handlingen foregår på samme sted i England, henholdsvis i 2017 og fra andre verdenskrig.

Omslagstekst: En familieoppskrift

Mine tanker om En familieoppskrift

Denne romanen innfridde så til de grader!

Språket flyter som smør over papiret, det er faktisk nesten umulig å ikke bli dratt inn i de lune og varme skildringene av karakterer, hendelsene og miljøet alt utspiller seg i.

Handlingen, så innholdsrik – men likevel osende av kjærlighet til så mye mer enn matoppskrifter. Karakterenes ulike trekk og tanker trekker meg som leser inn i et slags «dagdrømmer-land» for ettertankene bobler frem, og tar opp gode assosiasjoner og positive minner i leseren selv. Små ting som nettop familieoppskrifter, som slettes ikke er små ting når tankene kommer. minner rundt mat og herlige stunder – jeg vil takke forfatteren for å ha skrevet denne historien så omfattende at den inkluderer leseren på dens eget, og personlige vis ettersom den treffer.

Altoppslukende til siste side!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚅

Helheten er et stort trampeklapp for min del, og dette er en historie jeg nok ganske sikkert vil lese igjen. En roman som fortjener å bli værende i bokhyllen. En hyllest til både familie, og familieoppskrifter.

En familieoppskrift er en varm og innbydende, men likevel hverdagslig historie som man kan kjenne seg igjen i. Helheten er absolutt verdt høyeste score, terningkast 6 fra meg!

Liker du feelgood med troverdige, varme og hverdagslige tematikker så anbefaler jeg sterkt å lese En familieoppskrift! God lesning 📖☕️