Petra Pettersens perfekte plan, av Lene Lauritsen Kjølner. Bokanmeldelse

Reklame| Lene Lauritsen Kjølner

Petra Pettersens perfekte plan er den første boken om Petra. Historien foregår 8 uker før jul – noe som gjør den til en perfekt juleroman, men jeg tenker at denne fint kan leses hele året. Les videre

Petra Pettersens perfekte plan (feelgood/juleroman)

Petra Pettersen jobber i bokhandel, og det har hun gjort i nærmere 15 år. Hun er gift med Einar, en fisker på Hvasser – og sammen har de to utflyttede døtre fra 70 tallshuset (eller plankehaugen som Petra nevner det som.) Livet har lenge vært trygt og forutsigbart – muligens kjedelig, men en gang for lenge siden var livet hennes annerledes – og Petra har fortsatt en drøm, kanskje flere…

Når tilfeldighetene så begynner å «ramle» over Petra noen uker før jul evner hun å se muligheter – så fort hun får landet hva drømmen konkret består i innenfor kunstens verden da vel å merke.

Før hun vet ordet av det er 70 talls huset klart for salg. Einar og Petra flytter ut, men ikke til samme sted. Mens Einar starter et nytt liv sammen med hva hun nå heter, så er Petra på vei mot realisering av drømmer, og det i et hus hun allerede er veldig glad i. Petras dager endrer seg til alt annet enn kjedelig, og rett før julen ringes inn finner hun igjen seg selv i et kunstgalleri. Med to elskere svirrende rundt døren, potensielle kjærester kan hende – gode venner, en støttende eks svigermor og et barnebarn ingen visste var på vei – hva kan ikke skje?!

📍Petra Pettersens perfekte plan er en feelgood (jule) roman med handling fra Hvasser på 248 sider. Skrevet av Lene Lauritsen Kjølner, utgitt ved hennes Fagervik forlag i 2020. Den finnes i innbundet format, pocket (nytt design) og som lydbok.

Omslagstekst: Petra Pettersens perfekte plan.

Mine tanker om Petra Pettersens perfekte plan

Jeg storkoser meg i Petra Pettersens selskap, og underveis skulle jeg ønske at historien aldri tok slutt!

Språket er så befriende enkelt. Så hverdagslig at Lene like gjerne kunne fortalt meg historien over en (veldig) lang kopp kaffe, og det syns jeg i grunn er ganske så fint å tenke på!

Jeg har tidligere skrevet om Lenes hyggekrim-serie, Olivia Henriksen – gitt den et generelt høyt terningkast, og i samme slengen fortalt at jeg kjenner meg igjen i Olivias hverdagslige talemåte. Vel, om det er mulig så kjenner jeg meg enda mer igjen i Petra Pettersen.

Karakterene er bare herlige. Ulike med sine ting, men befriende og høyt tenkende vesener som rett å slett beriker historien på en følelsesrik, og ganske morsom måte. Alle tilfører de viktighet til historien og gjør den hel.

Befriende ledig og morsom med sjel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚅

Helheten er det med andre ord ingenting å si på, selv om julen i denne romanen kun eksisterer som en kommende høytid. Julen har ikke fått noen enorm plass i historien – noe som gjør at den kan leses og nytes året rundt!

Petra Pettersens perfekte plan er faktisk ganske perfekt, men det skjer så utrolig mye spontant og gøy på veien, i tillegg til noe litt trist. Det triste leder likevel til mye godt, og jeg aner flere gode moraler i denne historien. Det er en roman full av kjærlighet. Kjærlighet til familie, venner, livet, frihet, drømmer og kjærlighet til selve kjærligheten.

Lene Lauritsen Kjølner har dette siste året rukket å bli en av mine favoritt feelgood forfatterinner på Norsk jord. Hun skriver ledig og morsomt, men likevel så dønn ærlig om ekte hendelser, og ekte tanker vi tenker (gjerne inni oss) når ting skjer i livet! Om jeg skal prøve å beskrive noe nærmere så vil jeg tenke at hennes fortellerstemme er en typ Norsk versjon av Jojo Moyes tre historier om Louisa Clark.

Har du lest og likt dem (Et helt halvt år, Etter deg, Fremdeles meg) så vil du nok garantert like Lenes fortellerstemme, og Petra Pettersen minst like godt!

Lene Lauritsen Kjølner’s første juleroman fortjener en 10’er, men terningen går dessverre ikke lengre..

Du har nok allerede skjønt at jeg anbefaler denne romanen til alle som setter pris på en underholdene feelgood historie, og det kommer mer. Petra Pettersens perfekte påske står for tur, og jeg håper inderlig at det kommer flere historier om Petra i fremtiden. God lesning ☕️