Tilgi dem ikke, en roman av Hanne Hellvik. Bokanmeldelse

Reklame| Leseeksemplar fra Hanne Hellvik

En roman som gir innsikt i Nigeriansk kultur og et samfunn hvor kristne og muslimer lever i en konstant frykt for hverandre. Les videre

Tilgi dem ikke (roman)

Bisi er fjorten år når livet snus brutalt på hodet. Hun klarer å redde seg selv, men den fryktelige landsbymassakeren utsletter hennes nærmeste familie, og leder henne til en ny hverdag som hushjelp for en fjern tante og kusine. Kontrastene i den nye hverdagen er stor, frykt har fått en plass, sammen med sorg!

Bisi er tøff, løsningsorientert og sterk. Livssituasjonen endrer seg stadig, mens kjærlighet og hat sakte vokser.

📍Tilgi dem ikke er en roman inspirert av virkelige hendelser, intervjuer og observasjoner gjort og skrevet av Hanne Hellvik. Romanen har 161 sider, utgitt av Mundo Forlag 2021.

Omslagstekst: Tilgi dem ikke

Mine tanker om romanen Tilgi dem ikke

Jeg tenker at dette er en av de dype, sterke romanene vi finner i hyllene. En av de levde historiene, med handling man ikke kan unngå å bli grepet av.

Språket er velformulert og rørende. Velvalgte ord som både beveger og treffer leseren. Lettlest, men likevel ikke da flere ord er på lokalt språk, og med oversettelse av de fleste ordene bakerst i boken.

Historien og karakterene i den er utrolig sterkt, men likevel så naturlig skildret – igjen dette med velvalgte treff av ord som gir leseren både forståelse og innsikt i helheten, og et «punch» av realiteter.

Sterkt, sårbart og ekte

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚄

Helheten er en utrolig sterk, sårbar og ektefølt historie. Fjærn med likevel så nær når vi kan lese denne historien, reflektere over reell frykt og ulik kultur satt sammen i en historie man neppe vil glemme. Bisi blir nok værende med meg lenge, og jeg håper det gikk henne godt videre.

Helhetlig hadde det kanskje gitt meg mer flyt om alle ordene var merket, og oversatt nederst på sidene – for jeg ønsket å forstå disse ordene. Det er likevel ikke til hinder for å forstå historien og forfatterens treff av ord.

Sterkt og gripende roman

En roman jeg absolutt anbefaler fra konfirmasjonsalder og oppover. Innsikt, en bedre forståelse flettet inn i en veldig sterk historie som er vel verdt å få med seg! God lesning 📖☕️