Hotell Arendal 1, av Øystein Antonsen. Bokanmeldelse

Øystein Antonsen er klar med en ny serieroman etter Rederiet som endte på 40 innholdsrike bøker. Nå vet vi allerede at serien Hotell Arendal vil bli på 20 bøker, men hva handler den om? Les videre…

Hotell Arendal 1 (serieroman)

En drøm blir til virkelighet denne vårdagen i 1935. Hotell Arendal åpner dørene igjen, og det på selveste 17.mai. Hotellets eiere Julia og Paal Albert smiler fra øre til øre, men hvor lenge kan idyllen vare?

📸 Det ligger an til mannequinoppvisning av årets nyheter innen sommermote på hotellet! Mens champagnen frisker strupene, så skal flotte tøystykker av for eksempel organdi og tyll flagre flott i lokalene – og vit at årets hatter nå skal være lyse, mindre pyntet og gjerne av strå.

To av hotellets ansatte bærer på sine traumer. Der serveringsdamen Amanda bærer på vonde sårende minner fra fortiden, og brått får sin bror på døren med tilsvarende vondt i bagasjen – så drømmer sangerinnen Mary om å få stå på teaterets scene! Tunge byger kan også legge seg over det ellers blide sørland, og da hun får tilbud om en rolle svartner det til.

Intrigene smyger seg sakte frem, og hvem er denne Magnus Landmark som inviterer Amanda til et møte i Arbeiderpartiet for å snakke om fagforening?! Hva kan komme ut av noe sånt?

📍Hotell Arendal er en ny serieroman sommeren 2022. Den skrives av Øystein Antonsen og utgis av Bladkompaniet. Seriens første bok var klar i butikkene 3. juni, og bok 2 med tittelen Strid og svik kommer for salg 1. juli 2022. Serien vil ende på 20 bøker!

Omslagstekst: Hotell Arendal 1 – En sørlandsdrøm

Mine tanker om Hotell Arendal, bok 1

Tenk å kunne få være «flue på veggen» under åpningen av Hotell Arendal i 1935, tenk at vi kan!

Språket er veldig behagelig syns jeg. Lettlest, men med god variasjon i valg av ord og en flyt som rett å slett er en fryd å lese – Øystein kan kunsten det er å få med seg leseren fra aller første side!

Karakterene er som de skal være i en god serieroman. Både gode sjeler, hardtarbeidende, drømmende og naturligvis den eller de mange av oss lesere ønsker «dit pepperen gror» felles drar de alle historien videre i aktiv handling hele veien.

Handlingen og helheten liker jeg veldig godt. Skildringene er så gode at jeg lett kunne se for meg alt fra gardiner, til utsikt og handlingenes steder. At jernbanen også får sine gyldne øyeblikk er jo for meg naturligvis en innertier, men det skjer så mye mer. Jeg fant ikke et eneste «kjedelig» øyeblikk «måtte» lese videre, og den «driven» må man jo bare inderlig håpe fortsetter.

Jeg storkoser meg virkelig på

Hotell Arendal

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚅
  • Et ledig, og akkurat passe lekent språk i henhold til tidsepoke og handling.
  • Varierte karakterer som byr på aktiv handling, og som driver historien fremover i god flyt.
  • En annerledes vri eller vinkling som «krydder» til handlingen.

I første bok av Hotell Arendal krysser jeg av for dem alle. Veldig godt språk, varierte karakterer som skiller seg godt fra hverandre hvorpå jeg blir mektig irritert på minst én. Samt en litt annerledes handling på et hotell i noe nyere tid. Sist, men ikke minst er det gjenkjennbare utfordringer. Utfordringer en del fortsatt kjemper for den dag i dag!

En veldig veldig god førstebok!

At handlingen foregår i noe nyere tid, og sirkler seg rundt et Hotell med både liv og røre er i alle fall for meg et supert tilskudd i serieroman hyllene. Helheten er Hotell Arendal – og alt i alt er det en fryktelig god bok som man skulle ønske hadde flere sider

Setter du, som jeg stor pris på serieromaner med variert handling, og gjerne mye «liv» i historien så anbefales denne med stor A. Kos deg på Hotell Arendal fremover. God lesning 📖☕️