Familien på Villa Solgry 1, av Jeanette Semb. Bokanmeldelse

Første bok av Jeanette Semb’s nye serie Familien på Villa Solgry har allerede stått klar i butikkene en stund. Har du ennå ikke lest den første boken så les videre – har du lest, og likt den første boken så les videre da også, for det er tid for sommerkonkurranse her på bloggen!

Familien på Villa Solgry 1 (serieroman)

For en del år tilbake arbeidet Cecilie Sunde som tjenestepike ved Villa Solgry. Etter sin tragiske død etterlot hun seg en datter, en dagbok og et brev. I brevet ber hun søster Ellinor ta seg arbeid ved Villa Solgry for å finne Annis far – han skal befinne seg der!

Ellinor Sunde og niesen Anni tar båtveien ut til Villa Solgry i Fredrikstad en maidag i 1927. Ellinor ser frem til arbeidet som guvernante, men også til å finne ut hvem søsteren hadde et forhold til i sin tid. Kapteinens ord om en mulig forbannelse over stedet setter en støkk i dem begge, og lille Anni tenker at det kanskje hadde vært best om tanten fant seg arbeid et annet sted?!

Familien på Villa Solgry inneholder en rekke medlemmer, unge og eldre – og ikke alle setter pris på en ny guvernante luskende rundt. Forresten, ett medlem i familien mangler. Dina har vært savnet i to år, en morgen var hun bare borte. Hva kan ha hendt med henne…?!

«Det føltes som skjebnen ville at hun skulle løse en slags gåte. Men Ellinor var ikke særlig glad i gåter.»Sitert fra side 14.

Budskapet i søsterens brev kan ikke misforståes. Annis far befinner seg på Villa Solgry, men hvem er han?

📍Familien på Villa Solgry er en ny serieroman som skrives av Jeanette Semb – utgis av NorskeSerier. Første bok i serien sto klar i butikkene 17.juni 2022, og vil gi deg spennende handling fra Fredrikstad på 20 tallet. Bok 2 i serien kommer ut allerede nå den 15.juli, og serien vil ende på 20 bøker.

Omslagstekst: Familien på Villa Solgry 1, Guvernanten

Mine tanker om Familien på Villa Solgry 1, Guvernanten

Jeg så frem til å lese denne første boken om Familien på Villa Solgry, og jeg ble ikke skuffet. Seriens første bok er godt skrevet, og ikke minst spennende.

Språket er lett, ledig og inkluderende. Jeanette Semb gir leseren gode skildringer, og akkurat passe mengde detaljer til å drive nysgjerrigheten videre til bokens ende.

Karakterene er som mange av oss liker dem i en god serieroman. Godt varierte, og med personlige trekk i nær sakt alle himmelretninger. Noen har en «spiss egg» i samtalene, mens andre litt hemmelighetsfullt trekker handlingen videre. Noen hemmeligheter det kanskje finnes – for det mangler jo én karakter også. Dina har vært savnet i to år, en morgen var hun bare borte – og det er klart at vi lesere blir litt nysgjerrige på hva som har hendt her.

En kan kanskje tenke at et slikt element i historien kan være forutsigbart, men siden Jeanette ganske nylig har skrevet et par kriminalromaner så er det ikke sikkert at løsningene ligger så lett tilgjengelig enda..

Handlingen starter med en gang, og som leser kommer man fort inn i historien som, i tillegg til alt som skjer gir noen klare hint i retning krimsjangeren som Jeanette Semb har skrevet innenfor den siste tiden. Hvem Annis far er, og hvor Dina ble av – og så mye mer må du nesten lese for å finne ut.

  • Et ledig, og akkurat passe lekent språk i henhold til tidsepoke og handling.
  • Varierte karakterer som byr på aktiv handling, og som driver historien fremover i god flyt.
  • En annerledes vri eller vinkling som «krydder» til handlingen.

I Familien på Villa Solgrys første bok kan jeg krysse av for alle! Et godt språk, varierte karakterer av «alle» slag som, mens leseren blir kjent med dem gir boken god fylde. At serien foregår av nyere dato syns jeg er et pluss, og at Jeanette tar med seg noen elementer fra krimsjangeren gir den både en liten spenst, og øker nysgjerrigheten for å ville vite mer.

Oppslukende mystisk

med gryende søte noter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚄

Jeg vet ikke med deg, men jeg liker det best når karakterer utover hovedperson(er) introduseres med nok informasjon til at jeg rekker å lage egne klare «knagger» å huske dem for mens jeg leser. I denne boken følte jeg nok at brødrene og deres partnere kom litt for «bust» på. De gjorde vel egentlig ikke det heller, men jeg følte at jeg manglet litt mer informasjon om de allerede introduserte før flere kom til. men kanskje det er en del av spenningsmomentet?!

Helheten er uansett en godt skrevet og sammensatt førstebok! En lettlest feelgood på den ene siden, og klare hint mot krimsjangeren på den andre vil gi mange en «alt i ett» leseopplevelse gjennom disse 20 bøkene – det er bare å kose seg! God lesning 📖☕️

Tenk å kunne ta med seg boken og en kopp deilig drikke ut i sola – men hey, det kan du kanskje gjøre om en stund..

⭐️Sommerkonkurranse⭐️

Vinn et Familien på Villa Solgry krus.

I samarbeid med NorskeSerier har jeg fått den ære av å kunne gi bort et Familien på Villa Solgry krus til én heldig vinner i sommer, og alt jeg lurer på er: Hva er tittelen på bok nummer 4 av Familien på Villa Solgry? Og når kommer den ut for salg?

Synes du spørsmålene virket vanskelige så kan jeg hinte om at svaret finnes et sted på NorskeSerier’s nettsider.

📌 Send en mail merket Sommerkonkurranse, med svar og fullt navn til

innen 18.07.22 og du er med i trekningen om et knallfint Familien på Villa Solgry krus, som du kan nyte sammen med de neste bøkene i serien ☕️📖

Du melder deg ikke på noe som helst annet enn konkurransen ved å delta, og alle svar vil bli slettet etter trekningen

📌Kruset er sponset av NorskeSerier, men vil bli sendt til vinneren av meg! Vinneren vil bli kontaktet på mail den 18.07, så husk å sjekke søppelposten din også! Vinner vil også bli publisert under her i dette innlegget etter trekningen. Lykke til ☕️

Konkurransen er avsluttet! Tusen takk for at du ville delta. Vinneren er trukket, kontaktet og det flotte Familien på Villa Solgry kruset er allerede på vei i posten til Ingunn Ø.