Oppussingsprosjektet, av Eli Åhman Owets. Bokanmeldelse

Reklame| Leseeksemplar fra HarperCollins

Etter å ha lest Den store kjærligheten, hvor Eli Åhman Owets serverte en særdeles lun og god historie, så jeg virkelig frem til å lese denne. Kanskje, kanskje topper denne romanen den forrige?! Les videre…

Oppussingsprosjektet (roman)

Susanne Karlgren har løsrevet seg fra både ekteskapet og arkitekt jobben og flyttet på seg. Med nesten 30 års erfaring tar hun sats mot sitt første frilansoppdrag, men det blir kanskje en av de største utfordringer hun har sakt ja til?!

Den første delen av oppdraget kan kanskje høres enkelt ut. Å tegne om en gammel skofabrikk – en klassisk bygning fra 1910 til en typ kitschaktig kopi, som skal fremstå som et luksuriøst konferansehotell med både restaurant og hotellrom. Det tar ikke mange minuttene før spørsmålene er langt fler enn svarene, men for oppdragsgiver skal Grävinge Strand bli unikt og gi kroner i kassa, alt annet synes å være mer eller mindre «bla bla bla…» for Hans Lindgren.

«Jeg la ned skjeen. God gazpacho, dårlige nyheter.»

Sitert fra side 15

Det hadde kanskje vært nok med det, men oppdraget stopper ikke der. Del to består i å jevne Fabriksgatan med eldre arbeiderboliger med jorden, og bygge opp en ny gate full av arkitekttegnede nyheter for salg. Oppdragsgiveren er ikke mer ivrig enn at «hele dritten» skal vekk, gaten omdøpes og fremstå ny og fresh. Leieboerne i de gamle arbeiderboligene har allerede fått sine oppsigelser, det får ikke hjelpe at flere har bodd der i mange mange år, enkelte har bodd der hele livet og er svært knyttet til hjemmene sine.

Susanne er i tvil og alle varselklokker ringer. Ikke bare virker oppdraget noe kunnskapsløst og urealistisk, men også hensynsløst og uverdig.

Det siste skal komme til å stemme ganske godt, og da Susanne får trumfet igjennom å få bli i området en stund, og blir kjent med noen av beboerne i Fabriksgatan velter det seg i magen, men kanskje på flere måter?

📌Oppussingsprosjektet er en roman skrevet av den Svenske journalist og forfatterinne Eli Åhman Owets – til Norsk av Mona Berge. Romanen er på 297 sider og er tilgjengelig i formatene innbundet, e-bok og som nedlastbar lydbok.

Omslagstekst: Oppussingsprosjektet.

Mine tanker om romanen Oppussingsprosjektet

Jeg «elsker» slike romaner – avslappende feelgood med humor og humør! Denne har jeg virkelig kost meg med, og jeg ønsker meg mer fra Eli Åhman Owets.

Språket er gjenkjennelig fra hennes forrige roman (Den store kjærligheten.) Et inkluderende språk, med god balanse mellom detaljer, handling – og ikke minst den lune varme humoren som er fullspekket av sjel. Det merkes så godt på språket at Eli Åhman Owets er glad i å skrive til oss som vil lese, noe oversetter Mona Berge tar godt vare på!

Karakterene er bare herlige, og jevnt fordelt i karaktertrekkenes vide verden. Jeg liker ekstra godt at karakterene har levd litt og har noen minner i bagasjen så vi blir litt ekstra kjent med dem. Det skal la seg godt gjøre å ikke synes godt om karakterene, og med nok kjennskap til å kunne krype litt inn i historien selv, å bry seg om deres utfordringer og gleder. Sammen leder de historien videre mens leseren blar ivrig i sidene.

Storkoser meg med romaner fra

Eli Åhman Owets.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚄

Helheten er en perfekt sommer-roman, som skapt for avslappende dager samme hvor man er. Karakterene og historien fester seg fort hos leseren, som igjen kan komme til å «glemme» både tid og sted. For meg mangler den det bittelille ekstra som man ikke helt vet hva er før i ettertid, for meg ble det avslutningen som jeg syns kunne vært noe mer, noe rundere – men likevel god nok…

Eli Åhman Owets skriver ikke bare morsomt, men med sjel om omtanke for karakterene sine. En i utgangspunktet morsom historie, men med en utrolig fint tilrettelagt «egg» mot hensynsløse forandringer! Har du samme bok-smak som meg anbefaler jeg deg ikke å «bare» skulle lese litt mens man for eksempel venter på potetene som koker. Vent heller til du har noen timer ledig..

Helheten er en perfekt sommer – roman

Dette er en roman jeg glovarmt anbefaler, især til deg som liker å trekke bena opp i favorittmøbelet, sommer som vinter – borte eller hjemme å bare kose deg med en god bok! Til neste anmeldelse – God lesning 📖☕️