Mellom linjene, av Johanna Schreiber. Bokanmeldelse

Reklame| Leseeksemplar fra Gyldendal.

Hva foregår egentlig i forlagsverdenen? Er det «bare» fryd og gammen mellom bøker og lanseringsfester – eller er det mer, kanskje Mellom linjene?! Tipper Johanna Schreiber vil gi den som leser et sterkt hint eller to. Les videre…

Schantz forlag 1. Mellom linjene (roman)

Emily har vært i forlaget i fire år. Hun vet hvordan forlaget fungerer, og hvordan hun skal manøvrere arbeidsoppgaver, behandle de ulike forfattere og planlegge gode lanseringsfester. Det Emily strever mest med er å planlegge sine egne dager i henhold til jobben, nyskilt som hun er og med sønnen Theo som viktigste person i livet.

«Da Emily var ny i forlaget, hadde Petter spøkt med hvem som var den egentlige familien hennes: han og Theo, eller Clara og Daniel. Hun husket ikke helt når han sluttet å si det med et glimt i øyet og begynte å sukke isteden…» Sitert fra side 12.

Emily innser etterhvert at hun trenger hjelp. Hjelp til å finne verktøy for å takle dagene, sinne og frustrasjon, og ikke minst det at hun sa opp jobben i affekt og nå angrer mektig på det. Kan en Yatzy – spillende psykolog hjelpe henne et stykke på vei, eller skal det skje mye mer først?! Den som leser får vite, og det anbefales å lese denne informerende, morsomme og til tider gripende romanen!

📌Mellom Linjene (Mellan Raderna) er første roman i den pågående trilogien Schantz forlag, det kommer med andre ord to romaner til. Skrevet av Johanna Schreiber, til Norsk av Ingrid Greaker Myhren og utgitt av Gyldendal 2022. Mellom linjene er på 339 sider, og finnes i formatene innbundet, e-bok, nedlastbar lydbok samt i pocketutgave fra 22.08.22.

Omslagstekst: Schantz forlag (1) Mellom Linjene, av Johanna Schreiber.

Mine tanker om romanen Mellom linjene

Interessant, herlig kaotisk, skikkelig morsomt, og ikke minst gripende. En alt i ett feelgood for bokelskere.

Språket er hverdagslig, behagelig lett og ledig, og med passe doser informasjon til å kunne fordøye alt som skjer mens man leser.

Karakterene kjennes veloverveide. Jeg tror forfatterinnen har brukt god tid på å hente frem de ulike karakterene med de ulike trekkene som sammen blir det konkrete Schantz forlag som vi lesere skal kjenne det som – samt de andre karakterene som lager dybde til Johannas sekundærhistorie – for å kalle det det, om Emily’s liv utenfor forlagets dører, som igjen er godt flettet sammen med alt som skjer innenfor. Kort fortalt så er alt sammen godt sammensatt.

Herlig skrevet om forlagsbransjen, og menneskene som jobber med bøkene vi andre koser oss så med!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚄

Helheten ligger Mellom Linjene, og blir til en utrolig god roman. Jeg kan naturligvis bare snakke for meg selv – men jeg syns det var utrolig artig å få lese en roman om lesing, lansering av bøker og alt det innebærer. Jeg har fått med meg uttalelser fra ekte mennesker innad i forlag som blant annet har sakt noe sånt som at denne er «skremmende virkelighetsnær» som igjen var med på å gi meg en god leseopplevelse. At det ikke bare er fantasi, men noen doser realitet sånn at man kan forstå ett og annet om gangen i forlagsbransjen, og humre litt i samme slengen.

Det er jammen meg en finurlig og sammensatt prosess å gi ut bøker, og det var virkelig interessant og nysgjerrighetsskapende å lese om det i en historie som denne.

Anbefales så varmt at trykksverten smelter i sensommersola.

Denne vil jeg anbefale alle fra ungdom til eldre som liker å lese, rett å slett. Gjennom denne romanen kan man få forståelse, en litt annen respekt for både yrket og bøkene vi holder i hendene, og en stor dose humor og kjærlighet på toppen. Kanskje noen finner sitt neste yrke gjennom denne boken?! Til neste anmeldelse, God Lesning 📖