Hippiereisen, av Birgit Løitegaard. Bokanmeldelse

Reklame| Leseeksemplar fra Birgit Løitegaard

Hippietiden som startet på 60 tallet og spredte seg utover USA og deler av Europa er vel en tid de aller fleste har hørt om – eller vært igjennom selv, men Hippiereisen – Birgits lange og innholdsrike reise fra Rjukan i 1978 kan vi først lese om nå. Tett på, fra Birgits egen dagbok. Les videre…

Hippiereisen (reiseroman)

Birgit Løitegaard ble født på Rjukan i januar 1957. Faren drev skobutikk, mens moren var en moderne yrkeskvinne med arbeidsplass på politikammeret. Birgit i musikalsk barnehage. Musikk, tegning, sying, lesing og skriving var en del av dagene. Så ble det speideren, hytteturer – mye gøy, men Birgit følte seg annerledes. Spurte mye, fant på mye og protesterte der hun følte det var rett. Av foreldrene fikk hun utfolde seg, men livet var ikke lett..

Birgit drømte om å reise. Hippietiden var på hell, men for Birgit skulle den nå begynne. Fra butikken i Oslo som solgte indiske ting – til India. En «cross-country» tur på et lasteplan fra London til Kathmandu. På listen over ting å ta med seg sto sovepose, liggeunderlag og varme klær(?!) turen kunne begynne, og den skulle vare mye lengre enn først planlagt, og til sist ha samlet minner fra halve jorden….

Gjennom en veldig personlig dagbok får vi som leser være «flue på veggen» gjennom alle ord i handling, øreverk, kjærlighet, tanker og opplevelser – og for noen opplevelser. Tipper det er både en og to som får utfartstrang hvis denne biografiske reiseromanen leses.

📌Hippiereisen er en reiseroman, en biografisk historie skrevet og opplevd av Birgit Løitegaard, språkvasket av Anne Lise Stranden og utgitt gjennom BoD (Books on Demand.) Romanen har 414 sider, og utgis i formatene innbundet, pocket og som e-bok.

Omslagstekst: Hippiereisen, av Birgit Løitegaard

Mine tanker om Hippiereisen

For en reise, for en bok!

Språket er herlig lett og ledig! Hverdagslig, åpent og ærlig – rett fra den personlige dagboken Birgit refererer fra.

Karakterene er mange gjennom romanen. Dette er jo en selvopplevd reise, og det merkes så godt. Alt er så åpent gjennom samtaler, ektefølte tanker og handling. Noen av karakterene har med det fått nye navn, mens andre ikke.

Ærlig og ekte, opplevelsesrik!

Herlig morsom

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚄

Handlingen er helt unik, nærmest spektakulær! Vi som leser får bli med så tett, som en «innpåsliten flue på veggen» gjennom land etter land, opplevelser, hendelser, følelser og ikke minst alle skrevne tanker fra Birgits personlige dagbok. Alt hva Birgit har fått oppleve, se og reflektere over. Jeg følte især med henne da hun fikk øreverk og fikk ulike erfaringer med utenlandsk helsevesenet, noe jeg selv opplevde like nært og tett for mange år siden.

Siden alt dette er så personlig kan det nok tidvis oppleves bittelitt internt. Slik må det jo naturligvis bli når alt er skrevet så åpent fra en dagbok, og med ekte mennesker, men Birgit har gjort alt hun kan for å tette den såvidt merkbare «glippen» mellom det interne og det vi lesere kan forstå, og vi kan i alle fall forstå at dette har vært litt av en periode i livet – reise, og eventuell oppdagelses-lyst minker neppe mens man leser alt som er opplevd.

Helheten er en godt skrevet roman. En selvopplevd reise fullstappet av inntrykk, opplevelser av både godt og vondt, samt kjærligheten. Den kan nesten ikke fortelles nok om, for det er så mye innhold – den bare leses!

At disse årene ville ende opp med oppstart av smykkekjeden A&C (Arts & Crafts) for ekteparet er jo også verdt å nevne, handlet nok der selv jeg for en del år siden, du også kanskje?

Hippiereisen

Hippiereisen er en herlig reiseroman som varmt kan anbefales utover høsten. Til neste anmeldelse, God Lesning 📖