Kjærlig hilsen fra London, av Sarah Jio. Bokanmeldelse

Reklame| Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Tidligere i år kom Sarah Jio’s ellevte roman ut til oss på Norsk. En kjærlig hilsen fra London heter den, nå er den lest – og er den så kjærlig som tittelen sier? Les videre….

Kjærlig hilsen fra London (roman)

Valentine har i mange år kjent på en bitterhet over moren og de mange ubesvarte spørsmål. Hvorfor pakket moren sammen sakene sine og flyttet tilbake til hjembyen i London?! Hvorfor forlot hun faren hennes, og ikke minst henne selv da hun var midt i tenårene?! Var ikke livet i USA bra nok, eller var det noe annet som lokket henne mer enn noe annet til å reise?

Nå kan det kanskje være det samme med det… Moren er død så spørsmålene vil kanskje bestå som ubesvarte for alltid, eller kanskje ikke?!

Valentine er midt i trettiårene nå – og nyskilt da hun får vite at moren har gått bort, og etterlatt henne en leilighet og en bokhandel i Primorose Hill i London. Det kunne kanskje ikke passet bedre med et miljøskifte, og kanskje – kanskje kan hun finne ut hvorfor det ble som det ble?!

Hun forelsker seg straks i leiligheten, og den sjarmerende gamle bokhandelen og dens trofaste kunder. Sakte kommer hun nærmere inn på morens historie, men også på bokhandelens økonomiske situasjon. Mens hun knyttes til bøkene, morens historie, menneskene rundt og helheten rundt alt sammen så bestemmer hun seg for å gjøre alt hun kan for å redde den fra konkurs, og med det kanskje finne rom for forståelse og tilgivelse?!

Vekselvis kan vi lese Valentinas og moren Elouises historier fra henholdsvis 2013 og 1968, og alle delene satt sammen blir rett å slett til En kjærlig hilsen fra London.

📌 Kjærlig hilsen fra London (With love from London) er den ellevte romanen fra Sarah Jio. Oversatt til Norsk av Mari Johanne Müller, utgitt av Cappelen Damm 2022. Romanen har 350 sider og per nå finnes den i formatene; innbundet og e-bok.

Omslagstekst: Kjærlig hilsen fra London

Mine tanker om romanen Kjærlig hilsen fra London

Kort fortalt; For meg er ikke dette den beste romanen fra Jio, men så absolutt en fin roman å lese!

Språket er lettlest, men litt for fint og med liten variasjon mellom tidsepokene – noe jeg hadde satt stor pris på, men samtidig forstår kan være en utfordring for helhetsinntrykket. Litt variasjon i ordvalg mellom epokene hadde likevel gitt en bedre leseopplevelse, for meg!

Karakterene er varierte, og vi kan lese om flere av dem i ulike tiår noe som gjør at vi som leser blir litt bedre kjent med dem – og det syns jeg gjør mye for handlingen i denne romanen.

Avslappende, stemningsfull og rørende

⭐️⭐️⭐️⭐️

Terningkast ⚃

Handlingen ga for meg et pluss siden bøker er en viktig del av tematikken. Jeg så for meg bokhandelen og kjente på stemningen fra filmen «Du har mail» selv om handlingen der foregår i USA så var det ikke vanskelig å se for seg en liknende eldre bokhandel fullstappet med sjel i flotte Primrose Hill i London (ja, jeg måtte Google for å se litt..) Romanen er tidvis ganske morsom og søt – men også hakket forutsigbar med, for meg et litt for lavt tempo som gjorde at den dessverre var litt for lett å legge fra seg innimellom.

Helheten er så absolutt verdt tittelen, det er en kjærlig hilsen fra London, og det er vanskelig å ikke bli litt grepet av hovedkarakterenes tanker og følelser, sånn sett er romanen gjenkjennbar og det ligger en sorg til slutten der, men også koselige og mer søte elementer – som beskrives veldig fint, og som kan gi leseren et snev av reiselyst på toppen. Du må nesten krype opp i favoritt møbelet å lese den selv for å kjenne på det altså!

En kjærlig hilsen fra London er en roman vel verdt å lese i høst

Liker du gripende og stemningsfulle romaner full av nostalgisk sjel så kan du sette denne på leselisten. Til neste anmeldelse – god lesning 📖☕️