Når sjølfolket skal til byen..

(Legger til at teksten har et par flere bokstaver enn ment, for vi skulle jo ikke til storbyen. Eller. Nærmeste storby da. Eller. Nei. By hvert fall) 😉

Hos oss er det stor forskjell på når vi skal ut på noe. Som for eksempel nå i dag. I dag skulle vi ut etter en nattevakt, og da bør tinga foregå litt etter klokka. Gemalen vil veldig gjerne sove litt før han skal på natta igjen – rettelse – jeg sender han i seng sånn rundt 16 tida, og siden han da ikke er på beina igjen før 13, etter forrige nattrunde blir slike utflukter nærmest for et maraton å regne.

Et selvvalgt maraton men «lell» da. Siden jeg er på beina noen timer før han denne uka så er «drrrrr» jeg klar før han. Resten av måneden er det stort sett helt motsatt. Som regel, når vi finner ut at vi skal ut, da skal jeg bare…...så ender det med at han må vente.

Men i dag, tro det eller ei så satt Ludvik og jeg klare for avspark en hel halv time før gemalen 🙂 vel i utgangspunktet.

Der kunne jeg holdt fast ved den idyllen, men neida. Siden han da ikke var like klar, så tok jeg en tur inn på blogg, satt å koste meg i sola. Hørte drypp drypp fra takrennene, et og annet ørlite ras, og drakk kaffe. Så, når gemalen kom ut med hatt og frakk, med husnøkkelen i handa og spurte om jeg var klar?! Så var jeg plutselig ikke jeg det lengre, jeg hadde enda igjen litt under en halv kopp kaffe da jeg hadde surra meg vekk inne på internettet…

Men jeg hadde skoa på, så det tok ikke lenger tid enn strengt tatt nødvendig, men skulle jeg ikke tatt en ekstra liten tur på do før vi drar?! Gemalen vet godt om alt sammen, så mens jeg fikk gjort meg ferdig så har han pønsket ut en og annen misjon ute i garasjen, så når jeg igjen da er klar – så er han litt uklar igjen. Sånn går fort tre kvarter ekstra hos oss. Ha ha.

Klokka var 14:10 når jeg starta gampen (jippi, min bil) I blendende solskinn – og SNØVÆR! I mellomtida hadde det altså begynt å snø, og blåse. (@&*?£$%#<) men men. Lite å gjøre med det 🙂

Starta opp Spotify, får telefonsapparaturen koblet til jippi, pensa meg inn på lassopop – turen var i gang!

(Jeg skulle bare først…. Og det var bra, for da så jeg at mens gemalen ble så klar han kunne bli så hadde han gått fra margarinen på benken…)

Turen gikk altså til nærmeste by, og du som kikker litt innom Jernbanefrua på Snapchat har hatt muligheten til å se litt av det vi så på. (Vennskapsdøra står foresten alltid på gløtt der hvis det kunne friste) 😉

Du skjønner, vi skulle bare innom to steder, men to ble til fem på relativt kort tid. Når jeg er med så blir det gjerne litt ekstra, når vi først er i området så kan vi jo kikke litt?! He he. Så jeg så et kjempefint gulvteppe, noen snasne maskiner. Flamingoer og litt annet som minner om vår og sommer. Igjen er butikkene alt for tidlig ute for den faktiske tilstand der ute. Joda, det har tint litt. Det er noenlunde bart og tørt på flere veier. Men her oppe i skogkanten er det enda rundt to meter brøytekant over alt.

(Vi har tomt nesten jevnt med veien….)

Ingenting av de vi kikket på ble med hjem, det som ble med hjem var litt fludium til sodastreamen og litt annet småtterier vi ikke fant på den lokale butikken i samme kjeden.

Men gemalen fant ny hårfarge til meg, på tide å farge de stadig økende grå igjen da skjønner jeg. Vel, planen om å gjøre noe med det, har ligget ytterst i pannebrasken lenge. Rett etter jul så jeg det var på tide. På lørdag er det tid for å friske opp i sveisen. Det vil si gemalen. Jeg er så heldig å ha en mann som synes sånt er moro – så ja, her er det han som farger håret mitt, og jeg kan til gjengjeld stripe og sjarmatisere han akkurat som jeg vil!

Kun én gang har han spurt om ikke vi hadde en boks til med farge, jeg fikk lov å teste en farge på han, men jeg tok feil og valgte en som var rødbasert. Den som kan litt om hårfarge skjønner nå hva jeg mener. Siden han er mørk blond/brun så blei det totalt krasj. Det ble «Baktus» litt vel for oransje til at han ville dra på jobb sånn. Så da ble det litt mer farge og normalitetene kom noenlunde tilbake.

Uansett, vi fikk handlet – og jeg reiste innom for å forhøre meg om Snapchat problematikken jeg har hatt med den nye hobby telefonen, alt har synes å fungert som det skal, unntatt videosnap – noe jeg tar mye av med den. Så det har jo vært ganske kjedelig. Ingen der kunne fortelle meg hvorfor – men jeg fikk noen tips, og i ettermiddag har jeg testet og testet, så forhåpentligvis er saken løst. Hadde jo vært moro siden vi skal på messe til helgen🙂

Hvis du ikke fikk med deg innlegget om messe på Jevnaker til helgen så kan du lese det H E R :-))

Denna frua er klar 😉

Igjen fant jeg et sidespor, tullet meg helt vekk fra byturen. Henter meg fint inn igjen ved å si at jeg nå håper utfordring snap er over, så det går an å ha det enda litt mer moro 🙂

Vi var hjemme rett før 17, så den trekvarter?n fikk vi altså igjen i andre enden. Godt jobba uansett. Vi fikk nesten gjort alt vi skulle.

Nå er gemalen på vei ned på jobb igjen, ny «hjemmealenefest» er i gang her hjemme. Hva den skal inneholde vites enda ikke. Men moro blir det sikkert 😉

Håper kvelden din er god.

Jernbanefrua..

som dro seg pent inn igjen.

#bytur #messe #blogg

4 kommentarer om “Når sjølfolket skal til byen..

Kommentarer er stengt.