5 bøker å kose seg med i påsken…

Siden påsken er rett rundt «svingen» så kommer det ingen omtale denne uken, ikke neste uke heller – som jo er påskeuken, men det kommer noe om bøker neste uke og altså 😉

For denne ukens bok innlegg tenkte jeg, å liste opp mine 5 anbefalinger for gode bøker å lese i påsken. Innlegget er ikke sponset, bildene og bøkene er mine egne.

Jeg leser ikke så mye krim selv, det er noe jeg helst ser eller hører på, så mine tips går nok mest i andre retninger, men en liten godbit av spenning skal du få, til slutt 🙂

1) «Broene i Madison County»

Har du sett filmen?! Den med «Clint Eastwood» og «Meryl Streep» Åh, den er så nydelig. Det er min favoritt film, det var faktisk min favoritt film FØR jeg så den. Jeg fikk filmplakaten av min far når den gikk på kino, og jeg klistret den opp på veggen og drømte meg vekk i bildet i flere år før jeg faktisk fikk sett filmen. Og når jeg fikk sett den så gikk den rett inn i hjertet, og har vært der siden.

Og boken?! Nei den skuffet overhodet ikke den heller. Det er jo bøkene som er ekte, filmene kan komme nært, men aldri så nært som bøkene. Denne boken fikk jeg ikke tak i før nå i vinter, og med disse karakterene grodd fast i sjelen så ble det egentlig bare å få satt et endelig . over at denne blir med meg.

Kort fortalt, hvis du ikke har sett den, eller lest boken:

Det hele handler om Francesca Johnson, eller rettere sakt hennes barns valg når moren går bort. Når Francesca dør må barna ta valget om hun skal begraves sammen med deres far, eller om hun skal kremeres og spres ut fra «Roseman Bridge» barna hennes forstår ingenting av hennes ønske om å spres fra en bro ikke langt unna, men i et brev veileder Francesca datteren til en låst kiste. I kisten ligger det tre dagbøker som detaljert forteller hele hennes liv, et liv barna ikke visste noe som helst om. At moren på 60 tallet veiledet fotografen Robert Kincaid til broen, hvor han skulle fotografere for National Geographic de samme fire dagene barna var med sin far for å stille ut datterens premiestut. De fire dagene får vi som ser og leser være med… Et helt liv kan ikke leves komprimert på fire dager….

2) «Jojo Moyes triologien»

Jeg greier ikke velge en av dem, de henger sammen, fra «Et helt halvt år» til «Etter deg» og hvor det hele rundes av med «Fremdeles meg» mange har nok allerede lest disse, og den siste skulle jeg vente med til påsken – men det greide jeg ikke. Jeg «slukte» den på en dag. Siden disse bøkene er ganske så i vinden nå, med den tredje ute for salg som nyhet enda så trenger jeg neppe si så mye om den.

3) «På Øya»

Dette er en herlig bok som tok meg rett tilbake til filmen «den blå lagune» bortsett fra i denne boken blir en innleid spesial lærerinne, og en ikke så mye yngre elev strandet på en øy da flyet deres går ned. Resten kan man tenke seg. Sukkersøtt, spennende og veldig morsomt skrevet bok.

4) «Twilight – liv og død, en omdiktning av historien»

For å markere tiårsjubilèet til Twilight serien ble denne boken gitt ut. Holder man boken den ene veien får man originalhistorien, men snur du den, så får du en omsiktning. Hele historien er den samme, men rollene er byttet om 😉 like god som den vi leste for ti år siden. Minst. To bøker i en her altså.

5) «Syvende Sans» serieroman på 7 bøker.

For deg som liker serieromaner, og gjerne vil ha litt krim til påsken anbefaler jeg virkelig å få hendene borti denne serien. Den er lettlest og spennende som bare det. Det er en serie fra nåtid, hvor en journalist begynner å nøste opp i en hendelse noen år tilbake i bygda. En jente ble drept av toget. Men hva skjedde egentlig?! Det blir litt av en reise, og avslutningen er en ganske annen enn man tror..

Totalt sett ble visst dette en anbefaling på 14 bøker. Ha ha, sånn kunne det gå 🙂 Men jeg håper du som liker å lese likte tipsene. Vil du lese noen av disse, men ikke finner de så kontakt meg gjerne her eller på snap så kanskje jeg kan hjelpe på vei 🙂 med noen av de hvert fall.

Kos deg uansett hvilken bok du måtte ha i hendene.

NB. Tidligere i dag la jeg ut en liten giveaway! Gemalen trekker to heldige allerede torsdag, så ikke alt for god tid hvis du vil være med 😉
Les mer og kommenter eventuelt under innlegget
: Vil du ha en hilsen…

Jernbanefrua..

delte tips fra hjerterot.

#Gyldendal #Bastionforlag #Aschehoug #NorskeSerier #lese #bok            

10 kommentarer om “5 bøker å kose seg med i påsken…

 1. Monica :): Bare hyggelig hvis de kan komme til nytte ❤ Krim er ikke helt det rette ord, ikke fan av det selv heller, men det er en sak som finner sin ende ;-)) he he.

  Liker

 2. Herlige mange bøker dette – og jeg ser at jeg må lese den siste av JOJO MOYES 🙂 Bra bøker!
  Og BROENE I MADISON CONTY har jeg sett flere ganger. Nydelig film. Og sikkert veldig god bok også 🙂
  Ellers har jeg ikke lest de andre – så takk for tips her!!
  Hilsen etdiktomdagen.blogg.no
  Jeg trykket på send før jeg fikk registrert navn så………………….. 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.