Et sukk hørtes der bak..

I dag har vi altså vært ute på vår lille lufterunde. Det var planlagt at vi skulle innom 2 butikker, hele 2. Usj så kjedelig 😉 så bare for å sjekke for dypt «mannesyken» egentlig sitter denne runden – så ble 2 fort til 4 🙂

Vi skulle på Europris, det er jo en kjekk butikk de aller fleste vet om. Men her på Jevnaker så har Martinsen lagerutsalg rett ved siden av. Det er en like kjekk butikk, som ikke finnes mer enn to steder tror jeg?! Litt usikker der.

Men siden den da ligger rett ved siden av – i samme bygget så sa jeg idet jeg lukket bildøren etter meg, at vi går vel innom der også?! Jeg hørte et sukk rett etter den gjenkjennelige lyden av at bilen ble låst med den dingsen på bilnøkkelen. Jeg var allerede halvveis borte ved inngangen før gemalen hadde tøflet seg vekk fra bilen, og sakt til Ludvik at han måtte passe pent på..

(Gausdal til venstre. Den gadd ikke jeg gå innom i dag 😉)

Da vi kom innenfor dørene så jeg, at gemalen helst ville gått ut igjen, så jeg travet videre innover. De har så mye fint der. Synes vel ikke alt er så mye billigere der, men en del er billigere enn andre steder. Pledd for eksempel. He he he.

Ellers har de mange fine lyslykter og lanterner. Lys, bilder, garn. Bilder, speil. Litt klær. Sengetøy og dyner/puter. En avdeling for alt av kjøkkenutstyr, et hjørne for dyr – og møbler. Masse små og store møbler.

Kjører du forbi Jevnaker en gang, så har du et lite tips: ikke gjør det. Ta et lite stopp hos Martinsen Outlet lagerutsalg, og ta en kikk der inne. De bytter ofte ut varer, så det er vel verdt å kikke litt, samt kanskje få et sukk eller to fra din bedre halvdel 😉

Da jeg hadde kikket meg ferdig der, gikk vi tomhendte til Europris. Et lettelsens sukk fra gemalen der altså. Men ut igjen gikk jeg tomhendt, men ikke gemalen (moahaha) litt smågodt, og litt pynt til hurra mai (17) og litt annet kjekt å ha. Jeg gikk tomhendt fordi jeg skulle jo ta bilde 🙂 Ja og så var det bare en pose da, behøvde ikke ta hver vår hank for den.

Derfra skulle vi på matbutikken, men før der ligger jo sportsbutikken. Utenfor der var det skiltet at alt av vintertøy skulle vekk. Da ble jeg jo nysgjerrig på, hvor det da skulle hen?! Så jeg geleidet gemalen til en ekstra stopp – for å kikke. Der fikk jeg tredd på gemalen ei diger pelslue, en han sa var alt for varm. Men det ble da en snap som fikk bein å gå på om ikke annet. Ja og et bilde. Etter å ha drøyd ca 20 minutter der ble det butikken.

Der ute i Randsfjorden tror vi det er slektstreff i dag. Så virkelig sånn ut hvert fall. Og mange hadde stilt seg opp for å ta bilde av de fjærkledde. Da også jeg, selvfølgelig måtte jeg også ha bilde av dem. Kunne ikke gå glipp å følelsen av å igjen være en del av lokalbefolkningen 😉

For å være en ekstra flink fotograf måtte jeg jo også påse at stolpen ble med. Hadde ikke vært like morsomt uten den 😉 (ironi) Jeg ville bare ikke ha med alle de menneskene – som skulle ta opp et par gamle filmruller fra svunnen tid. Du vet de kameraene man strøk på hjulet tre ganger for hvert bilde. Tok sin tid, noe vi slettes ikke ofret en tanke den gangen. Den gangen man sparte på bildene. Tok ikke bilder av hva som helst, filmruller kostet.

Uansett, jeg skulle ha 1 bilde jeg, så jeg tok det som best jeg kunne, da uten å få med generalforsamlingen av fugleentusiaster som sto i klaser på fortauet. Jeg ville ikke ha dem med på dette unike foto. Så da ble det stolpe. Noe å minnes seinere det tenker jeg 😉

Da jeg ga opp håpet om å få til et bilde, uten stolpe trasket vi inn i butikken. Gemalen pantet vårt oppsamlede tomgods, som jeg glemte helt å bære med meg en del av – i dette fuglekasus som pågikk ute. Somlet bort litt tid med å skravle med den hyggelige betjeningen, mens vi samlet varene som sto på lappen. Handlelappen jeg var sikker på lå igjen hjemme, men som gemalen hadde i lommisen sin.

Da vi kom til kassen fant ikke gemalen pantelappen, så jeg var sikker på at vi måtte jogge gjennom butikken en gang til, i håp om å finne den igjen før noen andre. Han fant den heldigvis i posen flaskene hadde vært i (?!) Spør meg ikke hvordan. Han mente han hadde den i lomma, det var jo for han egentlig bare et spørsmål om hvilken av de 7 lommene for dagen.

Vel ute i bilen og på vei hjem nærmer vi oss det flotte Hadeland glassverk! Også et sted som er verdt ditt besøk en gang. Jeg spurte om vi ikke skulle kikke litt der også. På glassverandaen for uteserveringen står nemlig juletreet – med pynt e n d a! Men gemalen kjørte forbi, han ville hjem han da. He he. Så det treet får du nesten prøve å se for deg. Med minst tre glitter remser surret rundt seg. Pent var det. Muligens noe brunaktig i fargen. Men til å være april så syns jeg det holdt seg bra jeg 🙂

Da vi kjørte inn på gårdsplassen, og gemalen trykket opp garasjeporten så jeg det største smilet for dagen. Han stoppet for lossing, og var meget godt fornøyd…..med å være hjemme.

Og mens han tømte bilen, susa jeg meg vekk ved å kikke på min «VÅR» som nå har begynt å flyte. Våren som jeg spraylakkerte på brøytekanten for en måned siden er i ferd med å bli en turkis elv. Tøft 😉

Så det kanskje ikke like godt på bildet, men en del av fargen har blitt med den smeltede snøen ned til bakken, og har sildret bortover mot innkjørselen og fryst på veien.

Så mens jeg surra meg vekk med å beskue kunsten min i fritt fall var varene inne i huset. Jeg rakk å sette dem vekk da, jeg har deltatt – æresord 🙂 Men da jeg var ferdig med det husket jeg. At jeg skulle jo hengt opp en klesvask før vi dro…..

Det gikk med ett nå brått opp for meg, hvorfor gemalen kanskje sukker mer enn en gang på disse utfluktene?! He he he. Jeg suser….en del…. Og hvor dypt «mannesyken» sitter om dagen, det vet jeg enda ikke, var for opptatt med andre ting jeg gitt 😉

Nå får jeg henge opp klesvasken 😉

#jevnaker #humor #ironi

12 kommentarer om “Et sukk hørtes der bak..

  1. Du får da iallefall MED gemalen på sånne runder du. «Kan jeg få slippe?» er visa her. Da blir jeg irritert og bare reiser. *ler* 😉
    Konditorfargene på snøkantene mine har nok blitt borte i bakken, så der kommer forhåpentligvis blomstene opp igjen, akkurat sånn som jeg tegna dem. hahaha.
    Lag dere en flott helg. 😀

    Liker

  2. Ann: Å ja, han her er ikke vanskelig å be – begge synes det er koseligere å dra ut på handlerunder sammen =) Mn i dag ville han nok helst sluppet, tror jeg?! Selv om det ble en koselig tur likevel =) Brukte spraylakk jeg, he he. Blei så lei alt det hvite. Krysser labbene for at du får rett, at de ekte erstatter konditorfargene =) Ha en finfin kveld videre =)

    Liker

Kommentarer er stengt.