Ført bak lyset…

Får bare beklage for de som tålmodig har ventet på flere ord om bøker. Noen ganger kan det nå bli slik, ettersom hvordan ukene mine er skrudd sammen, og ikke minst hva jeg leser 🙂 Nå har jeg lest en veldig god bok, med litt lengde på.

Ukens bok:

Forfatter: Karen White.

Originaltittel: «The Night the Lights Went Out»

På Norsk: «Ført bak lyset»

Utgiver: Cappelen Damm.

Utsalg: Den var å finne i dagligvarebutikken frem til 5.mai, så nå kan det hende man må ta turen til bokhandelen hvis du nå får lyst til å kose deg med denne boken.

Mer utfyllende: Boken er på 512 sider med fin fontstørrelse. Lett og ledig å holde i hendene.

Her har du altså ukens bok servert. En bok jeg såvidt har nevnt noen få ganger tidligere. En bok som tar for seg hvordan en anonym blogger begynner å skrive om hovedpersonen. Slikt kan lede til mye altså, og jeg har ikke tenkt til å fortelle så mye heller denne gangen. Denne bør leses 😉

Bokens bakside forteller oss dette:

Vi befinner oss altså i Georgia hvor nyskilte Merilee tar med seg barna sine og flytter inn i et hus på tomten til den eldre damen «Sugar Prescott» i Sweet Apple. Sugar har aldri pleid å blande seg inn i leietakernes liv, men i og med at Merilee er ny på stedet, og i en fase i livet hvor ting synes å være tungt får de et bånd likevel. Merilee på sin side prøver å unngå å vise den gamle damen, hvor enklere hun tar på visse ting i hverdagen i motsetning til hva Sugar kanskje gjør, med tanke på aldersforskjellen. Hun vil helst ikke virke opphengt i hvor viktig Internett og andre nymotens faciliteter er for barna heller, men en dag skjønner hun, at Sugar kanskje vet litt om hvordan samfunnet nå fungerer?!

Om ikke det var tungt nok å måtte starte nær sakt på nytt på fremmed sted – med mange nye og ukjente faktorer i livet så blir det ikke så mye enklere, når en anonym blogger plutselig dukker opp i hverdagen, og begynner å fortelle fra «Lekeplassen» om hvorfor ekteskapet hennes angivelig gikk og måtte gå over stokk og stein. Det er ikke greit når noen begynner å skrive om en og ens hverdag.

I Sweet Apple er det visst veldig viktig å fremstå perfekt, og vise akkurat de bitene frem for omverdenen. Dette er et sted hvor alt skal være glamorøst og nær feilfritt, en søt sørstats by hvor de fleste enten kjenner hverandre, eller kjenner til – og siden skandaler da ikke skal ut, så kan det bli farlig når bloggeren så smått begynner å legge ut.

Men som baksiden av boken også forteller – hvor farlig det kan komme til å bli for de involverte i boken, får du nesten lese mer om selv. Forteller jeg mer inngående nå, så avslører jeg fort alt for mye.

Jeg likte denne boken veldig godt. Jeg liker hvordan forfatterinnen fletter sammen historien i et helhetlig og godt bilde. Boken er veldig fint satt sammen, slik at jeg som leste alltid vet hvor jeg er, selv om ulike kapitler fortelles av den det gjelder. Både i nåtid, fortid og samtid. Det samme gjelder for blogginnleggene til den anonyme bloggeren. Alt sammen er så fint satt sammen, og på en slik måte at den var vanskelig å legge fra seg.

Boken kan nok også gi en liten tankevekker til «de rette» selv den nærmeste av oss kan være en anonym blogger. Vel verdt å lese for oss bloggere. Jeg synes i alle fall at den var veldig fin å ha lest.

#cappelendamm #roman #bok #lese #leseglede #bokanmeldelse #bokomtale #Karenwhite #leselykke

10 kommentarer om “Ført bak lyset…

  1. Cathrine Ruth: Koselig å lese blogger, veldig mye variert og fint :-)) Hos deg får jeg nå om dagen lyst på salat og sukkererter – mens hos en annen kan jeg få lyst til å reise ❤ Helt herlig alt sammen :-))

    Liker

  2. hehe, ja hagen min er full av godsaker i år. 😛 er nok veldig mye som frister for mange tipper jeg. og bedre blir det når alt sammen får grønnsaker. åh som jeg gleder meg. men ja, variert lesestoff på blogg.no 😀

    Liker

  3. cathrine Ruth: Især sukkererter. Det er noe av det beste jeg vet. Men nå har jeg tatt til meg et tips jeg fikk her på bloggen. Så noe har begynt å spire på kjøkkenet her også :-))

    Liker

Kommentarer er stengt.