Spirende erter…

Tittei 🙂

Mer dagbok innlegg fra frua.

Kvelden er på tur igjen – nok en gang etter en finfin dag over Hadeland. Vi har hatt en del vind over her i dag, men sola har varmet såpass at det har vært godt med en bris.

En stund før middag fikk Ludvik?sen en deilig dusj med hageslangen. Gemalen fikset for noen dager til, slik at vi kan koble hageslangen på vaskeromskrana – så det blir en lunk i vannet og ikke sjokk. Ludvik er ikke så veldig vant til vann enda, men det går bedre å bedre gang for gang. I dag sto han rett opp og ned å kosa seg. Hurra for det.

Ertene mine begynner så smått å spire også. Det er jammen mange fine tips en kan få via bloggen, et av dem var å legge erter på jord og vanne litt – så skulle det komme opp noe man kan ha i salaten, som angivelig smaker i retning sukkererter. Nå er jo sukkererter noe av det beste jeg vet av grønt – så dette måtte testes. Å jammen. Nå skjer det ting i potten. He he.

Nå fikk jeg jo et enda mer genialt tips av mutter da, om å legge ertene i vann over natta før jeg la dem på jord – da ville visst prosessen gå enda fortere. Så det skal prøves det også. Men så langt går det nå bra :-))

Ellers har dette vært en rolig dag i sola. Gemalen har puslet litt rundt seg selv, og i hagen – mens frua har kost seg sammen med soleksem i sola. He he he. Soleksem stopper ikke frua. Får smøre på litt til natta.

Håper du har hatt en veldig fin dag, og at kvelden er av ypperste kvalitet. I morgen venter nok en solrik dag. Hurra sola. Jeg liker? n.

#erter #spire #grønnsak

18 kommentarer om “Spirende erter…

 1. Artig med spiring på gang hos deg da 🙂 Glad jeg ikke får eksem av sola, men jeg smører jo med faktor 50 også, bare jeg skal ut en svipptur 😀 Håper dagen har vært topp 🙂

  Liker

 2. frodith: Ja det er moro å se at det skjer noe nedi potta :-)) Hver vår får jeg noen roser av soleksem, samme hva. Men heldigvis forsvinner de ganske så fort igjen 🙂 Klør bare bittelitt når det står på. Noe jeg glemmer skjer hvert eneste år også. Hehe. Dagen har vært topp her – håper du kan si det samme :-))

  Liker

 3. Gøy når det spirer og gror. Ser ut som at dagen har vært fin 🙂
  Jeg ler litt av navnet på hunden din, da jeg har en kompis som heter Ludvig Aleksander Ludvigsen. Aleksander kommer fra Aleksandersen som er hans mor sin side. Han Ludvig er søskenbarnet til Åge Aleksandersen.

  Liker

 4. poesimylife: Ja det er jo litt fascinerende å kikke på :-)) Håper det dukker opp masse, og at det smaker nam nam 🙂 Så morsom relasjon. Ludvik her fikk navnet sitt etter Flåklypa. Gemalen er familiens «Solan» og jeg er «Ludvig» men to «Solan» blei litt mye. Så da ble det sånn. He he he ;-))

  Liker

Kommentarer er stengt.