Nabolag søker del #2..

I går skrev jeg om kasuset som nå nylig foregikk i mitt nabolag – i et veldig koselig og morsomt spill som man kan spille via telefon / nettbrett. Les deg opp via innlegget H E R =) om du vil…

 I dag velger jeg å følge opp tråden fra siste halvdel av gårsdagens innlegg, fra der hvor jeg vinklet innlegget over til den yngre garde av spillere… Ikke for å skremme, men for å dele noen tanker alle kanskje ikke er helt klar over i egne spill. Er man fullt klar over det så skader det uansett ikke å friske litt opp i det. Jeg mener bare vel med dette her =)

Poenget med gårsdagens innlegg var ikke at dette var et kasus for meg, slettes ikke – for meg betyr det ingen verdens ting om en «klikk» av en gjeng forsvant fra mitt nabolag grunnet ønske om høyere prestasjoner. Med det mener jeg et genuint og permanent ønske om å være på topp i spillet, og at både ønske og krav er at alle andre skal være med på samme noteark! Vi er alle ulike, over alt, i spill også – det respekterer jeg fullt ut, men poenget var og er at jeg synes den typen oppførsel som foregikk ikke hører hjemme noe sted, og jeg syns med det at disse kunne brutt opp og laget seg sitt eget nabolag lenge før de følte det akseptabelt å lage uvel stemning og ditto kvalme i sitt nåværende nabolag – mitt, for å med tiden provosere frem en beskjed fra meg om å bryte ut.

 Med det håper jeg også, at andre som spiller dette eller liknende spill kanskje kan ta seg i det om de leser dette her, om ting foregår eller kanskje en dag vil skje også i deres spill.

Nå har disse uansett etablert et nytt nabolag, vinn vinn situasjonen kom til slutt på plass – og alle kan nå spille videre slik de vil. Kasus avsluttet – men, i andre halvdel av gårsdagens innlegg ymtet jeg frempå hva dette kan, og jeg sier kan lede yngre spillere til – og det ble roten til dagens fortsettelse!

I et slikt spill deler man (heldigvis) fint lite informasjon om seg selv med andre spillere. Man deler kun et bilde, og hele eller deler av fornavnet hvis spillet er linket til Facebook. Linker en ikke dit så deler man ingenting. Og med det så kan man heller ikke vite hvem man spiller med, det vet man ikke uansett med mindre man er venner fra tidligere – og som nevnt i går så er det en veldig streng sensur på chatten i dette spillet så man kan rett og slett ikke skrive ekle meldinger. Mødre og fedre kan altså være trygge på det!

 Men, bruker ikke alle spillerene chatfunksjonen til å skrive noe selv men kun for å lese, så har man heller ingen pekepinn på hvilke aldersgrupper som er representert i nabolaget, det er dit jeg vil i dag – og at enkelte unge lett kan la seg lede av at noen da ønsker høyere eller høye prestasjoner. Og det gikk ikke lang tid etter gårsdagens innlegg før jeg fikk en bekreftelse av en mor om at slike tanker som de jeg fikk i aller høyeste grad kan være reelle!

Jeg fikk en snap melding av en dame som valgte å fortelle meg sin historie på fruas snapchat. Frumobilens skjerm var ikke stor nok til å få med hele teksten i en skjermdump – så jeg måtte spørre om hun kunne sende meg et bilde av meldingen sin selv som jeg lagret, for hun ønsket å dele men anonymt da hun hverken blogger selv, eller er aktiv i bloggverdenen på annen måte enn å lese blogger.

Og dette velger jeg å dele i dag – javisst gjør jeg det, for dette forteller jo også at tankene mine har vært, og muligens fortsatt kan være en sannhet, for noen. Dette var en «kjedelig» historie – men som heldigvis endte godt.

Hvor mange tilsvarende historier kan det ikke finnes der ute?! Tenker jeg. . .

Så, min bønn i dag er at alle som leder slike typer nabolag – i denne typen spill i kan prøve å ta en viss andel vare på alle som er med i sine grupper slik at alle har og får en fin spillopplevelse. Jeg mener naturligvis til en grense, misforstå meg rett her, jeg tenker naturligvis ikke at alle skal være «tanter» og «onkler» He he, man er selv ansvarlig for egne handlinger – men det skader ikke å tenke over at man kan ha veldig unge spillere på lagene sine uten å vite, og at alle som ønsker å spille får lov til å spille – ut i fra den måten de selv ønsker eller kan spille på. Slike spill er helt gratis å laste ned å spille, og det er jo slettes ikke alle som legger penger i å spille dem. Husk det du som spiller.

Ønsker du så et nabolag med kun toppspillere, javel – det er jo selvfølgelig helt greit det også, men det går an å sette det på infoen for nabolaget – slik at spillere på let etter et nabolag velger et annet å melde seg inn i. Og kommer ønsket om toppspill sånn etterhvert, så går det jo også an å presentere det på en hyggelig måte. Så skader det jo uansett ikke da, å forsøke å lage seg en liten pekepinn over hvilke aldersgrupper en har med på laget sitt, naturligvis på en fin måte.

 Tanken og poenget mitt i dag er at en bør prøve å ta vare på den yngre garde, også i spill, slik at de ikke ledes til å føle at de prestere på samme nivå som en selv kanskje gjør eller vil. . .

Det er jo tross alt «bare» et spill da folkens ;-))
Det er veldig koselig, og det bør det være for alle. Hurra..

#nettspill #internettspill #nettbrett #game #simulatorspill #supercell #hayday #ung #omtanke #microinfluencer #samfunn #blogg             

16 kommentarer om “Nabolag søker del #2..

 1. Slike spill koster jo penger til slutt. Eller?
  Sønnen min spillere fortnigth og jeg synes han skal ha penger søtt jeg!
  Ja alle i klassen spiller jo, så slik er det i dag. Vi prøver å begrense han, men det er ikke lett.
  Jeg spiller ingenting som koster penger, da jeg spiller kort og yatzy online 🙂

  Liker

 2. Garman: Mange typer spill, jeg liker best slike simulator spill hvor jeg må gjøre noe og planlegge litt. Andre liker å legge en kabal :-)) Uansett har vi jo våre interesser, variasjonen av det kan jo være like bra :-))

  Liker

 3. MJmettejosteinsdatter: Takk for det, noen tanker innimellom er ikke feil ❤ Konklusjonen er jo det samme i alt – at alle kan få være med på mora uten at det stilles krav :-))

  Liker

 4. Uff…ja..det er nok masse sånne historier og lignende der ute…særlig det med disse gratis spillene..som plutselig ikke er gratis lengre….MEN ingen bruker penger på dem..neida….det holdes skjult…Flott du belyser dette ..

  Liker

 5. poesimylife: En kan fint spille denne typen spill uten å bruke en eneste krone, og mange lar vær. Men spillene er jo ofte lagt opp til at ting tar litt lengre tid om en spiller uten penger 😉 Det koster jo å lage og videreutvikle spillene, så velger man å bruke noen kroner så er det som oftest det pengene går til, at de som lager dem kan fortsette å utvikle :-)) Likevel man må ikke ikke, det er et valg og man skal kunne være med likeverdig uansett og åkkesom alt sammen mener jeg :-)) Sikkert veldig sosialt det spillet om hele klassen spiller – aldri hørt om det spillet :-)) Men yatzee, det er gøy :-))

  Liker

Kommentarer er stengt.