Flatpakker nåå igjen…

Som jeg har nevnt før, så kom det en del nye møbler i hus når vi fikk nøklene til hjemmet vårt for 6 år siden. En del av møblene ble båret inn som flatpakker, og gemalen skrudde møbler til han hostet spon og spydde flis. Jeg tror neimen ikke at jeg tar mye i hvis jeg sier at han gikk en smule lei flatpakker – og jeg tror vel i grunn han fikk metta si på dem for en veldig lang stund. Bare frua nevner ordet flatpakke så ser jeg rynkene på nesa kommer faderlig fort frem. He he he.

I mai hadde frua tenkt vél og lenge på at det hadde gjort seg med et skap i stua, et skap for DVDer og mapper til DVDer jeg ikke trengte å beholde coverene til. En veldig smart tanke. Skap ble det, og 4 innlegg her på bloggen om kasus…

Nå har frua tenkt litt igjen. Tankene har vel egentlig brygget seg frem i takt med noen fine stabler med bøker. Jeg er jo så veldig glad i å lese, men jeg er jo også glad i å ha det ryddig – de to tingene har ikke gått så alt for godt overens etter denne sommerens gode lesevær – hvor vi har vært ute omtrent døgnet rundt. Kunne det ikke vært fint med noen passe store bokhyller montru?! Jo det tror jeg jammen. Jeg passet på å nevne det for gemalen, rett før han skulle legge seg litt i forkant av første nattevakten på mandag..

Flatpakker er som sakt et ømtålig tema, humoristisk ladet som alt annet her i huset – men likevel. Mens han sov så målte jeg opp her og der, viktig med helhet, viktig at det passer inn i resten av stua. Da gemalen sto opp igjen til middag var planene klare. Mens han var opptatt med å svelge unna både middagen og hva som lå i vente la jeg frem det hele på best mulig måte, gestikulerte med armer og bein som jeg pleier – og tenke seg til, gemalen var enig.

Han var så enig, at han reiste avgårde før nattevakt i går kveld. Litt usikker på om jeg burde funnet frem febermåleren akkurat da – men vi liker jo som nevnt å ha det ryddig rundt oss, og bokhyller av den størrelsen kan enkelt flyttes om en skulle se nytten av dem andre steder med tiden. Bokhyller ble det. 3 stykker… Flatpakket som bare det..

I dag mårres tøffet hyllene inn på gårdsplassen på gemalens bilplan. Etter noen timers hvile og en meget «stillegående» frue kom de bitte små kjekke verktøyene frem igjen, ikke uten sukk og mumling – men iver etter å få alle 3 sammen før det igjen var tid for å lade seg til neste nattevakt.

Nå lurer du kanskje på hvorfor det bestandig er gemalen som setter sammen flatpakker her i hus?! Vel det er ikke så mye å lure på om du har fulgt meg her en stund. Jeg er ei kløne, eller jeg er vel ikke like klønete på alt, men når jeg kom til så var det nok en begrensning på antall «sekker» tålmodighet som fulgte med meg. Noen kategorier fikk mer enn nok tålmodighet, mens andre igjen fikk ingen verdens ting.

Flatpakker er altså ikke et av de kategoriene frua har tålmodighet med. Men jeg har prøvd, flere ganger har jeg pakket ut, linet opp, funnet arket hvor «fig 1 – fig 348» står. Jeg har nok forstått hvordan, men et eller annet sted på veien blir jeg for utålmodig av å dille med småskruer og umbraconøkkel at det går helt i stå. Arket med «figs» blir krøllet sammen og kastet fandenivold, gemalen humrer og frua må ta seg en pause med ditto ventebolle. Det skjer hver eneste gang, mens gemalen – han var en av de heldige som fikk veldig masse tålmodighet «utlevert» på de fleste områdene. Han kan pusle med sånne ting i flere timer uten å gå i vinkel. He he he, derfor er det gjerne han som setter de sammen her i hus – mens frua trakter kaffe til pausene.

Det skal nevnes at helt upraktisk er jeg jo ikke, jeg kan og vil masse jeg – jeg er bare ikke så veldig god på ting som skal og helst bør være sånn og sånn. Jeg har skrudd terrassen, jeg har laget mitt eget bord mens gemalen så en sånn grønn plen kamp for noen år siden. Jeg kan, men er best uten «figs» og tilpassede skruer. Jeg er litt friere i topplokket, om en kan si det sånn.

Aldri et kasus uten «figs» jo fler jo morsommere har vi det, men dette var en kurant sak for brøttes egen «Solan» i løpet av kort tid sto det 3 fine flotte hyller klart som frua selv kunne montere hyllene i etter hvor de kunne passe. Når det var gjort ble de plassert der jeg tenkte meg å ha dem, den ene blir nok med opp på hobbyrommet når det er ferdig.

Å «flytte» inn i dem gikk også unna i en fei – der er jeg nok ganske så grei. Alt sammen skjedde uhøytidelig som bare det mens Kongeparets vielse og feiring av gullbryllup foregikk på flimreboksen (TV…)

Bilde ble tatt før pynt og «nips» ble plassert. Med tida kommer jeg nok til å tullete veldig i disse bokhyllene. Noen av bøkene er allerede lest, noen er ikke. En del trenger jeg ikke ta vare på etter de er lest, å sånn vil det fortsette. Forskjellen er at nå har de i alle fall en fast plass å være mens jeg surrer videre med mitt.

Akk ja sann, vi er et fint team her i brøtte. Utfyller hverandre på en god og humoristisk måte, vi eier ikke selvhøytidelighet og kan flire godt å lenge av hverandres «fadeser» enten de er store eller små. Slik liker vi det, og sånn har vi det. Befriende herlig.

Tusen takk for enda flere bokhyller min kjære due

«Kurr kurr» Takk for at du gadd å reise til IKEA for oss, rett før beste stengetid men før nattevakt – for å kjøpe 3 stykk Billy hyller etter modell og farge som sto på medsendt handlelapp. Takk for at du villig skrur og setter sammen, for at frua kan stable og dandere – for at hjemmet vårt skal fortsette å være både snasent og bittelitt praktisk. Du er bare toppen altså. Hihi…

#ikkesponset #bokhylle #bokhyller #ikea #shopping #bøker #leseglad #bokelsker #humor #ironi #blogg                

16 kommentarer om “Flatpakker nåå igjen…

Kommentarer er stengt.