Jernbanefrua på jernbanen #2

// Til info, ikke sponset.

Lørdagens togtur – Nordmarka rundt med veterantoget fra Jernbanemuseet på Hamar hadde en god stopp på Kjelsås, og Teknisk Museum – et sted verdt både ord og noen få bilder til fristelse for deg som kanskje ikke har vært der før ?! 😉

Hos Jernbanefrua snap ligger nå alle snuttene jeg tok fra første del av turen ute på storyen. Fra Hønefoss til Roa stasjon, samt veterantoget i sin helhet når det forlot sporet for den stunden vi skulle være på Teknisk Museum – som du skal lese mer om under første bilde her nå =)

«Jernbanefrua på Jernbanen. Nordmarka rundt 06.10.18»

Tar du toget til Kjelsås tar det deg ca ett lite minutt å rusle ned til hovedinngangen til Teknisk Museum – et sted vel verdt et besøk om en har interesse av å se ting og produkter – fra et stykke bakover i historien og til dagens finurlige oppdateringer.

Her kan man fint bruke en god del lengre tid enn vi hadde, men vi fikk sett det vi ville heldigvis ❤ Og mere til.

Her kan man blant annet se alt fra Tog, trikk, flere fly og enda flere biler. Motorsykler, datamaskiner, telefoner, musikk fra a til nå, helseutstyr, en god del fin og sørgmodig historie for å nevne en liten bit

Det er også veldig mye moro der – for både barn og voksne, det er en del fysisk man kan gjøre, hva med å sjekke ut lydens hastighet?! Ting i vektløs tilstand?! Løp mot de beste på ordentlig startbane – å se deg selv i replay på en skjerm samt en god del mer. Veldig mye moro på museet, helt klart.

Vel verdt en tur altså, hvis du ikke allerede har vært der da, skal mye til om det ikke er noe av interesse å finne der ❤

Vi fikk ca 2 timer der?! Husker faktisk ikke eksakt hvor lang tid vi var der – uansett var det for lite tid til å få med seg alt sammen. Fikk du lyst til å planlegge en tur så anbefaler i alle fall jeg å sette av noen gode timer der. Pssst, det er en søt cafe og en butikk med like mye spennende innhold også.

Vår tur derimot gikk videre fra Teknisk Museum og Kjelsås mot OsloS, Drammen, Vikersund og tilbake til Hønefoss med veterantoget og «Nohab» Di-3 loket. Gromt. Helgromt…

Gemalen og frua digger Nohab(Di-3 lok) såpass at jeg sikkert kunne hatt et i hagan, ja ok – om ikke akkurat ute i hagan så kunne jeg i alle fall tenkt meg å ha et på hylla i «hobbyhula» He he he. Gemalen har 2 Nohab lok med lyd på modelljernbanen sin, mens frua har ingen. Buhuuu 😉 Synd lokføreren ikke demonstrerte flere av de gromme lydene det har på turen, men men. Mens gemalen nå leiter mest etter et 14 lok til bana si så kunne frua altså tenkt seg en Nohab til grom utstilling, men det forblir nok med drømmen det altså.

Det er nok sånn med jernbane som med mye annet – en gang «jernbanemann» alltid «jernbanemann» Jeg er til info 5.generasjon jernbane innen min familie – så langt en kan se bakover med andre ord, så det er nok «bare» noe som «er» sånn det her. He he he.

Nesten bare flaks at gemalen fant seg ei jernbanefrue..

#ikkesponset #togtur #tekniskmuseum #veterantoget #jernbane #nsb #blogg            

10 kommentarer om “Jernbanefrua på jernbanen #2

  1. pensjonistgunna: Du gjør det ja 🙂 Koselig «utsikt» da gett. Er nok ei halv ei sjøl – ene sida mi er fra Hedmark 🙂 Gemalen er fra ditt «nærmiljø» bytta ut Mjøsa med Randsfjorden. Går bra så langt 😉

    Liker

  2. deveny: Hei på deg :-)) Koselig å få besøk av deg igjen – vært alt for lite aktiv til å tusle utenfor i det siste, men kommer til deg en tur igjen snart å leser meg opp :-)) Var andre gangen på Teknisk Museum for min del, mange mange år siden sist – men like spennende å kikke :-))

    Liker

  3. JA det var bra gemalen fant seg en jernbanefrue…tror dere passer utmerket sammen! hihihi…Jeg savner de flotte gode togene med sånn kupe…Var jo så koselig..selv om jeg sjeldent tok tog..så er det savnet..Kanskje særlig derfor….hihih…Teknisk museum var jeg en gang med mine barn..Topp for barn og voksne…:-) Ha en god natt!

    Liker

Kommentarer er stengt.