Omtale av Morgensol..

Etter overflytting til ny bloggløsning velger jeg snart å slette den tidligere bloggen min her inne. Med det sender jeg ut noen uredigerte repriser av bokomtaler, rett og slett for at de ikke skal forsvinne for meg 😉 Dette er et innlegg anno 22.09.17.

Ikke sponset, og bildene forsvant dessverre i februar 2019 da jeg flyttet bloggen til en bedre og permanent løsning..

For deg som ikke har lest så mange serier, eller kanskje ingen av seriene som tar for seg siste halvdel av 1700 tallet så kan jeg anbefale denne!

Morgensol av Anne Marie Stamnestrø.

Boken starter på Thrane gård i Ås, Akershus amt.

Odelsjenta Iselin Arctander gleder seg til jonsokdansen og sammen med kokka Fru Simonsen passer de på at det blir nok å bite i, samt at karene som bygger bålet får litt å pause med. Når kvelden kommer hadde hun neppe sett for seg at hun skulle ende opp med å kysse bøkkerens sønn Daniel… Foreldrene hennes ønsker henne gift nå som hun har fylt 18. Men ikke med bøkkerens sønn slik Iselin ønsker. Må hun rømme avsted med han, og aldri kunne vise seg igjen på gården. Eller?

Samtidig får vi ta del i Marens liv på Nøstetangen, Buskerud amt. Hun er 16 år, nykonfirmert og full av ungdomsglede sammen med bestevennen Thomas. De hygger seg mellom hverdagslige plikter og later ikke til å ha noen bekymringer. Så får de vite at en svenneplass er ledig i gravørhytta til Helmut på glassverket, og både hun og Thomas ønsker å lære seg gravøryrket. Hvem får plassen og vil det ødelegge det varme og gode vennskapet deres?! Samme kveld vennene sitter og gleder seg over hvem av dem som fikk plassen bryter det ut en tragisk brann i Marens hjem, og hun mister begge foreldrene sine. Brått har livet blitt alvor, reiser hun alene ut i verden?!

Dette er en varm bok med masse handling. Sterkest føler jeg nok med Maren, og den delen av boken som tar for seg hennes liv. Kunne nok lest en serie bare med henne som hovedperson. Alt i alt en veldig fin og varm bok, som nok bare vil bli varmere og bedre. Dette er forfatterinnens debut.

Denne serien har nå kommet til bok 9 🙂

 

jernbanefrua.com

4 kommentarer om “Omtale av Morgensol..

    1. Bare hyggelig det veit du ? Er en gjeldende reprise om en kan si det sånn. Vil ikke «miste» omtalene når den gamle bloggen slettes ? derfor postes de i drypp igjen her. Så alt er på ett sted.

      Liker

Kommentarer er stengt.