Min lille omtale av Livet på Solhaug

Sender ut noen uredigerte repriser av bokomtaler, rett og slett for at de ikke skal forsvinne for meg 😉 Dette er et innlegg anno 08.09.17. Ikke sponset.

Lenge før første bok gikk i trykken var jeg «hekta» jeg likte så godt den ideen jeg ble presentert bakerst i en annen serie jeg leser, at jeg tegnet abonnement som en av de første, om jeg ikke faktisk var den første! Jeg pleier vanligvis ikke å legge ut masse snikreklame på bloggen min. Men det jeg liker godt, og som «treffer» meg føler jeg for å skrive litt om. Kanskje det «treffer» deg også! Denne har jeg vel nevnt en eller to ganger før også. Så får det bare være om jeg «hjelper» til med markedsføringen! Jeg liker bøker med riktig historikk! At forfatterene forteller meg riktig historie, via sin da gode research. Foreløpig virker denne serien veldig god!

Serieromanen Livet på Solhaug, av Torill Thorup.

Utgis av NorskeSerier / Cappelen Damm.

Handlingen er lagt til Lier, et sted ikke langt fra oss. Forfatterinnen har hentet sin inspirasjon fra Egge gård, som i serien er døpt om til Solhaug! Som jeg skrev tidligere har Egge gård foreløpig, den eneste eplemosten jeg liker! Og siden vi da har fartet litt rundt om Lier, så vil jeg lese denne serien. Veldig moro å lese slike serier med handling fra steder man kanskje kan kjenne seg igjen omtalene av! Og ikke minst at det her er en annen form for gårdsdrift. En fruktgård, epler og bær… med mer.

Her har du både for og baksiden av den første boken! Og jeg er enig med hun som har omtalt boken dette er en «konfekt» av en serie!

Første bok av Livet på Solhaug.

Boken starter med en liten oppsummering av tragedien som rammet familien 9 år tidligere. Den tragedien får du også ta «del» i, om du velger å lese denne første boken. Men tragediene fortsetter. Moren til Sørine dør, og faren gifter seg på nytt.

Vi får som lesere ta del i et storslått bryllup, der det ikke er spart på noe, aller minst på brudekjolen anno 1924. Vinen, også sikkert inspirasjon fra Egge gård i Lier blir presentert på festen, og vi får virkelig inntrykk av en sommeridyll blant epletrær! Likevel, er du som jeg – så er piggene ute veldig tidlig mot denne nye stemoren. Iselin er fra en annen «verden» enn vi lesere som oftest er vant med i slike seriebøker. Hvert fall de jeg leser! Iselin er hensynsløs og litt av en jeger. Men hva jakter hun egentlig på?! Det vil nok vise seg tydeligere i bok 2, men bok 1 avslutter med geipen nedpå haken! Skulle hatt bok 2 for hånden allerede..

Føler med Sørine, faren, morfaren og tjenestefolkene… Dette kommer til å bli spennende. Og jeg har lest i en kommentar at Hønefoss også med tiden vil bli flettet litt eller mere inn i serien. Håper det. Hønefoss ligger enda nærmere oss.. Der har jeg vandret rundt i over 30 år!

Denne serien synes å ha alt, hvert fall foreløpig. Det er følelser i fleng for å si det slik! Det er dyp kjærlighet, sorg, savn, sykdommer. Hele spekteret! Første bok er i butikkene 18.09. Men kan allerede bestilles på deres nettsider.

Håper jeg har gitt serien en liten, men «hederlig» omtale.
Denne serien kommer ut med bok 11 i januar 2019..

 

jernbanefrua.com

8 kommentarer om “Min lille omtale av Livet på Solhaug

    1. Ikke denne nei ? Men jeg hadde en blogg før denne som jeg skal slette. Ville bare ikke miste omtalene jeg skrev der i sin tid, så publiserer de her ?

      Liker

  1. Beste serien ❤ Er sååå glad for at du anbefalte meg denne altså 😀 Jeg og Farmor leser denne Livet på Solhaug fast 😀

    Liker

Kommentarer er stengt.