Omtale av Skjærgårdsliv..

Sender ut noen lett redigerte repriser av bokomtaler. Rett og slett for at de ikke skal forsvinne for meg. Dette er et innlegg anno 22.09.17. Ikke sponset.

Serieromanen Skjærgårdsliv, av Jeanette Semb.

Utgis av NorskeSerier / Cappelen Damm.

Dette er en serie som pågår, så med det er jeg noe sent ute, sent men godt antar jeg.

Dette blir en liten omtale for deg som ikke har lest serien fra den startet og til nå, men som kanskje, ved å kikke innom nettstedet eller butikk har lurt på om dette kunne være en serie å lese?! Jeg var en av dem. Et par år har jeg tidvis kikket på denne, både min mor og nabofrua leser denne, og jeg har nok syntes at jeg har kommet alt for seint på banen.

Men så ble jeg enig med meg selv, om at jeg hadde venta lenge nok 😉 Så jeg bestilte meg første boken kostnadsfritt, slik også du kan gjøre om det er en serie du kanskje tror du vil like å lese! Den ankom postkassa her på en lørdag, ja les lørdag du. Noen får faktisk til å fremdeles levere post på lørdager. Hurra for dem!

 

serieromanen skjærgårdsliv

 

Man kan trygt si at jeg leste denne fort. Dette er virkelig en hjertevarm serie sånn foreløpig sakt. Nå skriver jeg kun om den første, men etter at dette innlegget ble publisert første gangen så har jeg rukket å lese noen til så jeg kan stå for det jeg sa den gangen 🙂

Første bok av serieromanen Skjærgårdsliv:

Jentene Josefine og Martine er nødt til å flytte til tante Tulla i Drøbak da deres far dør, moren gikk bort flere år tidligere, nærmere jentene nå, enn man først skulle tro. Jentene er litt urolige for hvordan livet nå skal bli, at deres liv ikke vil bli slik de kunne forespeilet, men uroen er ubegrunnet. Tante Tulla tar i mot dem med de videste armer, og sammen blir de et trekløver av syersker for flere i Drøbak.

Man kan virkelig se for seg disse praktfulle kjolene som varmt omtales. Nesten så man kan lukke øynene å kjenne stoffet, høre lydene av dem rasle avgårde. Deres nærmeste nabo er det staselige strandhotellet, under ledelse av familien Strand. Rettere sakt den strikse og hensynsløse Ada! Ada er ingen snill frue, hun støttes av den like nesevise datteren Viktoria, mens de fire andre i familien, datteren Emma, sønnen Kristian, mannen Anton og hans far Georg foreløpig holder seg litt på avstand fra alt hun foretar seg.

Når Ada avslutningsvis i den første boka får det for seg at hotellet bør utvides, og går til anskaffelse av falske skjøter og med det begjærer utkastelse for familiene i Strandgata 2 og 4. Ja da begynner ting virkelig å røre på seg. Tulla, jentene og Aksel bor i nummer 4. Her blir det spennende. Hadde det da ikke vært for at boken slutter med at hotellet står i brann?!

Forbuden kjærlighet, så sjenert og søt oppstår, samt en varm og intens, skildringene er gode, man kommer lett inn i handlingen. Josefines nysgjerrighet og intrigene begynner raskt å stille seg i kø, venter på å få slippe frem i bøkene som har kommet etter. Men hva skjedde egentlig med jentenes mor?! Dype hemmeligheter er krydder i også denne serien.

Leser du serieromanen Skjærgårdsliv?

Bok nummer 39 i denne serien kommer 01.02.19. 

 

jernbanefrua.com

2 kommentarer om “Omtale av Skjærgårdsliv..

  1. Sikkert lurt å sikre litt i disse overgangstider ! Ikke lest skjærgårds liv..men er veldig glad i skjærgårder og bading da..hehe.. 🙂 Ha en fin kveld ❤

    Liker

    1. Hehe ja, jeg fortsatte å dele omtalene mine på den bloggen til jeg blei flytta over. Egentlig tenkt på å slette den tidligere bloggen lenge, men måtte finne ut hvordan jeg kunne bevare de omtalene først ? Første boka i denne serien er akkurat så idyllisk ?

      Liker

Kommentarer er stengt.