Tårnhuset..

Sender ut noen lett redigerte repriser av bokomtaler om dagen. Rett og slett for at de ikke skal forsvinne for meg. Dette er et innlegg anno 22.09.17. Ikke sponset.

Serieromanen Tårnhuset, av Aud Midtsund.

😀 12.02.18 så denne første boken i en helt ny serie butikkenes lys. Den er ført i pennen av  Aud Midtsund og liker du ordene rundt denne første boken så kan jeg fortelle deg at bok nummer 7 er ute nå – og i februar kommer bok 8 ut 🙂 God tid til å halse innpå om denne kunne være noe for deg..

Den første boken heter Viktoria, og handler naturlig nok om hovedpersonen i serien.

serieromanen tårnhuset

Serien starter glovarme sommerdager i 1857.

Viktoria er en nysgjerrig kvinne på 18 år. Hun bor sammen med sin far Theodor og hans ugifte søster Eugenie – i forfatterinnens fritt plasserte Tårnhus på Frogner i nåtidens Oslo! Den gang hørte Frogner til Aker herred, og med den tidens transportmidler lå det et lite stykke unna Christiania – ikke rundt 10 minutter unna sentrum som det gjør for oss i dag. Moren gikk bort fem år tidligere, og Viktoria savner henne veldig. Å betro seg til tanten er utenkelig.

Serien starter godt – med å pirre nysgjerrigheten for oss som leser på flere områder. Det skal holdes selskap om noen dager, flere er invitert, deriblant den nye unge legen Oscar. Viktoria veldig glad for at barndomsvennen Tyge også kommer, ikke godt å vite hvordan denne nye legen er?! Vi får bli med i selskapet, gjennom en ubehagelig samtale og til en brannskade Viktoria og Oscar felles får behandlet.

Mens vi er med på skrivingen av innbydelsen til selskapet, forberedelsene og litt annet får vi vite at Viktoria ofte hjelper faren. Som et ledd i oppdragelsen ønsker faren at hun bistår i papirarbeidet, som eneste barn ønsker han at hun skal sette seg inn i forretningsdriften på kontoret. En dag hun skal hjelpe til finner de Hildegunn, den eldste av hushjelpene stående over skrivebordet på kontoret, med hånden på en bunke papirer.

Hildegunn bedyrer at hun kun skulle tørke støv og se til at alt var i orden – men Viktoria legger merke til at Hildegunn ikke har noen støveklut mellom hendene. Hva var det hun lette etter?!

Da hun selv setter seg ned med sorteringsarbeidet faren har satt henne til, finner hun tilfeldig ut at, en for henne helt ukjent kvinne gjennom årene har fått en betydelig sum utbetalt under lønnsutgifter. En stor sum tilbake i tid – deretter en fast sum hver måned.

Hvem er hun, og hvorfor får hun lønn?! Såvidt hun visste hadde det aldri vært ansatt noen ved det navnet, og når tanten kommer innom for å se til henne nevner hun dette for for henne, tanten svarer med å bli helt hvit i ansiktet. Så uvel at hun må støtte seg til dørkarmen.

Hva alt dette bunner i må vi nok fortsette å lese serien for å vite. Kanskje er ikke den nye unge legen så aller verst?! Kanskje han er alt?! Men ønsket er kanskje, at Viktoria gifter seg med barndomsvennen Tyge, som kommer fra samme miljø?! Viktoria vil uansett ikke la seg presse. Man gifter seg vel ikke med en venn man ser på som en bror?! Serien skilter med setninger som «brennende kjærlighet, desperat savn og en ung kvinne med store drømmer»

Den første boken forteller meg, at det vil bli mye av alt sammen. Eugenie har hemmeligheter, en bunke brev låses fort unna når Viktoria går inn til henne, størknede tårer, et nytt brev som kommer blir fort gjemt unna. Oscar har sine ubesvarte spørsmål han også, og vi får være med.

Denne boka har nok av pirrende nysgjerrighet, gåter som leder til spenning i lang tid fremover, og ikke minst kjærlighet. Det skjer veldig mye i denne første boka, som leder an. Forfatterinnen skriver godt og veldig inkluderende. Noe jeg også kan avsløre fortsetter utover i de neste bøkene 😀 Man kommer lett inn i både handlingen og miljøet. En veldig fin bok, som jeg kan anbefale deg som liker å lese serieromaner.

Nå har jeg bare skrevet litt om denne her, har nok fått med meg litt mer her og der – men jeg kan jo ikke røpe så alt for mye?! Ønsker du å lese den selv så er det vel ikke så moro å ha lest litt for mye her..

Nei du får nesten lese den sjøl om du blei nysgjerrig 😉

 

jernbanefrua.com

4 kommentarer om “Tårnhuset..

    1. Du kan ha rett i det altså 🙂 Nå er den gamle bloggen sletta, så alle gode greier via blogg deles nå bare via denna, fra min side 😀 Håper du har en fin dag så langt 🙂

      Liker

Kommentarer er stengt.