Julaften i brøtte..

Da er første juledag her. Jammen går juledagene like fort som alle andre dager, gårsdagen «fløy» i alle fall fort unna for oss – å vipps så er spenningen over.

Den gode maten vi i flere dager gledet oss til blei perfekt, fleskesukkertøyet (svoren) blei ikke bare sprø, men klin «gæren» i år også. Veldig glad for at jeg «får til» ribba akkurat sånn som den alltid har vært. Her i brøtte spiser vi ribbe, innmatpølse og medisterpølse. Hjemmelaget surkål, poteter og multekrem med hjemmelaget multesyltetøy i til dessert. Samme herlige meny hvert år. Like mette mager, hvert år også.

Veldig takknemlig for alt sammen.

julebukett

I år feiret vi julaften med mødrene våre – stakkars gemalen som måtte høre på all den skravlinga 😉 hihi..

Julaften er en dag for takknemlighet og minner for meg, og for første julaften jeg kan minnes så rant det helt over. Tårene trillet når jeg igjen kunne konstantere at jeg fikk til ribba akkurat sånn som fatter lagde den til hvert år. Det rant så fælt at jeg ikke så hva jeg hadde på tallerkenen en gang, glad for at jeg ikke er «redd» for å vise følelser….

nisse

Vår nye tradisjon etter at andre etasjen blei ferdig er å ta resten av julekvelden oppe. Veldig greit å kunne dekke på begge steder tidligere på dagen også. Så når middagen er over, og vi har ryddet opp i spisestua og på kjøkkenet, så er det bare å gå opp trappa til neste servering. Der oppe står også det store juletreet – og under der hadde vi alle sammen fylt på litt siden i går.

interiør

Jeg hadde ikke blitt skuffa uansett, det blir jeg aldri – men duverden så mye fint «nissen» hadde fiksa. Noe av det kommer sikkert på bloggen etter hvert. Må bare installere og plassere først 😀

Alt i alt var det en helt herlig dag. Bare blide fjes, blide fjes med mange minner bak smilet.

I dag er det første juledag, og tradisjon tro er dette en veldig rolig dag her i brøtte. I dag senkes skuldrene helt ned, og det bare nytes. En film eller to – Flåklypa er jo aldri feil. Kanskje en rusletur før Flåklypa Grand Prix starter på tv-en i kveldingen. Tar det som det kommer frem til da. I morgen går ferden «oppover» til Hedmark for enda mer familiær julekoooos 😀

Nyt din versjon av første juledag 😀

 

jernbanebrua.com

10 kommentarer om “Julaften i brøtte..

  1. God Jul ? Helt enig med deg, resten av jula er det bare kos og avslapning for min del ? Sett en Flåklypa film i dag, men sparer den aller beste til den går på TV i kveld. Samme som alle år ? Kos deg masse.

   Liker

 1. God jul til deg og dine ❤ Flåklypa hører julen til ja. Er blitt en del av det man liksom må se vert år 🙂 Gå turer blir det nok ikke med det første her. Er altså så dårlig vær ute. Men godt å sitte under det gode pleddet å nyte gode filmer da. Dere må kose dere videre. ❤

  Liker

  1. Fortsatt God Jul til deg og dine ? Flåklypa må vi ha med oss ja, og på den nye store skjermen fungerte lydanlegget plutselig mye bedre også. Så her var det Grand Prix ja, så svigermor holdt seg for øra. Ha ha. Her er det akkurat passe med snø og noen minus. Herlig vintervær – håper det holder jula ut ? Kos deg som best du kan ?

   Liker

Kommentarer er stengt.