Årets første mangel gir tanker..

Vi skulle altså ikke komme lenger inn i det nye året før det skulle skje noe, hehe. I går var det mildt sakt en god del vind rundt oss her i brøtte. Naturligvis andre steder også, men de må nesten fortelle sin versjon av det sjøl. I aviser leste vi blant annet at en del fly hadde utfordringer på Gardermoen grunnet vind, flere tusen mistet strømmen – en del har ikke fått den igjen enda?!

I går ettermiddag mistet vi «o store Internett» tittekassa «frøys» lyd og bilde forsvant. Brått blei det veldig stille her i brøtte. Vi har tv via fiber, noe som stort sett er veldig genialt, og med ny og stor TV innkjøpt – og i hus rett før jul, har vi vel sett mer på TV i jula enn på ett helt år, he he. Så blei det altså mørkt, igjen. Skal ikke lengre tilbake enn til desember sist det blei beksvart her, noe som igjen vil si at vi syns det var litt kjipt. Det var kjipt da, og det er kjipt nå. At supporten «hever skuldrene» litt, og ikke kan si noe særlig mer enn det vi allerede har merka gjør det litt mer kjedelig. Feilen er loggført av flere, estimert «oppe» tid var klokka 12. Fortsatt svart her…

Ja ja, det er kjipt, men det kunne vært verre. Det er tross alt enda kjedeligere å miste strøm over tid. Uten strøm får en for eksempel lyst til å sette på kaffe, sette på en klesvask eller få unna noen kjedelige regninger mens en mistet både tv og internett…… Med andre ord, jeg klager ikke. 

Det er kjedeligere å miste strøm, og strøm har vi – men, nett haster ikke like mye å få på plass igjen. Man kan fint måtte gå flere dager uten nett kontra strøm, og uten nett får en jo også veldig «lyst» til ting en trenger nett til.. Pussig det der. He he, men jeg kan ikke «kjøre på» nå om dagen. Sist vi mistet internett var under jentenes håndball EM, så de siste håndballkampene rett før jul «glefset» til seg en god del av mobildata kvoten.

Så nå må jeg nok pent vente, å mens jeg venter ja så tenker jeg litt… 

mobile_2063846_1543454319405-2063846-5-1543454319416.jpg

Jeg tenker over Kongens nyttårstale, og over hvor enig jeg er i hans ord. Hver enkelts smil kan gjøre dagen mye bedre for den og de som trenger det – mange flere enn vi tror! Jeg tenker over hvor enkelt hans ord kan bli til handling på verdensbasis, men da også hvor vanskelig det rådet tross alt være å følge for enkelte over hele fjøla, når foreldrene til nyttårsbarnet i Wien har fått såpass mange hat meldinger som de har. Skremmende mange leste jeg i aviser. . . 

Hva tenker folk, som får seg til å kommentere et så sterkt hat over en nyfødt baby?! Et barn er for de aller fleste foreldre en enorm lykke. Veldig mange kjenner, og eller vet om noen som forgjeves har forsøkt eller forsøker å få en liten! Og rett før det nyttårsbarnet blei født – ja da oppfordret vår Statsminister oss mennesker til å føde flere barn.

Tenk på det, kontra følelsene foreldrene til nyttårsbarnet i Wien muligens kjenner på – kontra stadige kutt og innstramminger her i landet – så blei det noe fjernt over det eller?! 

Det er så mange ting som fort kan skurre for oss, når en legger sammen et helt livsløp. Alt en veit, alt en personlig har hørt ekte mennesker fortelle om. Blir litt mutt når jeg tenker over utfordringer tilsvarende én dråpe i Norskehavet, men som betyr hele havet for en god del..

Med det lener jeg meg tyngre mot Kongens fine ord!  Vi bør leite å finne positivt samhold, akseptere å smile mer til hverandre. Det kan hver og en av oss faktisk bli flinkere til å gjøre! Har en ikke gjort det før – prøv da vel. Om en ikke får et smil igjen ved første forsøk så kanskje ved andre eller tredje. Det kan lede til mye fint. Men hvordan er et helt annet spørsmål, for det er lett å smile til noen på gata, for så å gå hjem på Internett å spre eder og galle, kanskje til de samme som en smilte til på gata noen minutter før.

Heldig er vel jeg da, som ikke har Internett akkurat nå, så vit at jeg smiler til deg ? og at det alltid er ekte 😀 He he he. Kaffe har jeg derimot…

 

jernbanefrua.com

Følg meg gjerne på Bloglovin´.. 

Når nettet har vært borte så bruker jeg mobilen, især siden pcen har for seg en del mer enn blogg hvis jeg deler mobilnettet med den. Men, er det fler enn meg som opplever å ikke få lastet opp bilder til bloggen via mobil, eller nettbrett? Nå er nettet tilbake i brøtte. Hurra for det ?

8 kommentarer om “Årets første mangel gir tanker..

 1. Jeg hadde et strømbrudd på noen timer i høst. Det var om kvelden og selvsagt bekmørkt. Telys overalt, men så sniker man seg rett som det er rundt i egen bolig med lommelykt, og jeg måtte flire da jeg så naboen i huset ved siden av holdt på med det samme. Vi har begge trapp fra stua ned til underetasje. Stearinlys er ok, men ikke godt nok.
  Internett skal jeg tåle å være uten en stund.

  Liker

  1. Kunne høres litt moro ut også, nesten en skattejakt i eget hjem. He he. Nei du har så rett. Internett greier en seg uten en stund. Det er kjedeligere å miste strøm over tid. Flaks at det er vinter og kuldegrader så mat osv kan klare seg ute. Men kjedelig er det når noe ramler ut av normalen. En greier seg jo heldigvis uten en stund ?

   Liker

 2. Kunne ikke tro hva jeg leste jeg heller, det skulle ikke være mulig å hate hverken foreldre eller nyfødte. Men tydeligvis finnes det nok av løse skruer der ute. Håper frua får igjen Internett snart, men nyter julepynten inne så lenge. Sett snap ser du ?

  Liker

  1. Jeg innrømmer at jeg sendte en varm tanke til foreldrene da jeg leste det i avisa. Bare leit. Hva veit vel vi om noen av dem, og den nyfødte skulle vel bare visst… Leit. Bank i bordet fikk jeg akkurat melding om at nettet er tilbake, så da får jeg se da – om det er sant ?

   Liker

 3. Jeg opplevde noen som smilte som jeg ikke forventet det av overhode i går.Det var ikke MENT for meg i utgangspunktet, men jeg ikke en del i det likevel. Det kommer et dikt om det senere. Et smil og et blikk har mye å si i hverdagen 🙂

  Liker

  1. Åh, så koselig å høre. Sånne smil glemmer man ikke med det første. En kan kalle det hele småklissete ? Men det gjør dagen, samma åssen en ser det ?

   Liker

Kommentarer er stengt.