Mer tiddelibom…

Kort fortalt om overskriften, det har snødd, det snør – og det er meldt mer snø. «Tiddelibom å huttamegtuuuu» å sånn…. Vi klager ikke, bevares. Er nok flere steder som har fått en god del mer enn oss altså.

Vi satte vel tommestokken ned i litt over halvmeteren totalt det siste døgnet, mens andre steder har det jo kommet en god del mer. Typ innesnødd mer – men uansett og åkkesom mengder så kunne vi nok ha ønska oss vinteren bittelitt mer spredt 😉

 

Jernbanefrua hadde ønsket seg mindre snø.

 

Et bilde tatt både før og etter måking. He he..

 

Hadde liksom ikke gjort noe om snøen kunne kommet litt oftere, heller det enn veldig mye på en gang. Trenger jo ikke alt på et par dager liksom. Hehe, trenger strengt tatt ikke noe snø her hjemme i det hele tatt vi her. Hadde vi kunnet velge så hadde jeg nok heller sett at snøen holdt seg oppe i fjellet så vi hadde valget. Ha ha, men jeg sier i år som i fjor – detta får vi heldigvis ikke gjort noe som helst med noen av oss, det er «bare» å ta i mot snøen, måke mens vi forsøker oss på noen smil.

I dag er vi sånn noenlunde i rute igjen her i brøtte. Etter en veldig rolig langhelg er gemalen tilbake på jobb, så da får jeg kanskje lest litt igjen denne uka som gemalen jobber sisteturer?! Ble ikke mye så mye ro rundt meg som jeg kanskje hadde trodd – til å få lest, det ble rett å slett kjedelig ei lita stund her. I tillegg slo det ene kneet seg helt vrangt et par dager, så jeg var litt «utafor» sjøl også.

I dag er det heldigvis litt bedre, sikkert snødyttinga sin skyld. Ja jeg dro på meg støvler og votter å halta rundt ute på gårdsplassen her i går kveld. Jeg veit jo at det ikke er farlig å prøve, det er «bare» veldig vondt. Greier uansett ikke sitte inne å se på at gemalen dytter på snø alene, ikke så lenge jeg greier å stå på beina, men at jeg kjenner på det i dag – ja det gjør jeg… Nå har vi snøfreser da, gemalen som bruker den mest da jeg er ganske sikker på at jeg burde øve med den på plenen om sommeren, før jeg risikerer å spyle ned halve huset med snø 😉 Ironi altså. He he..

Nei, han freser, mens jeg skuffer hit å dit. Liker å tenke at det er litt trim i det også – om jeg ikke stresser med det. Jaja, sånn er det bare, uansett smaker god samvittighet veldig godt, og jeg får dårlig samvittighet av å ikke prøve.. Sånn funker (ikke) jeg. He he..

 

Herlig å komme inn igjen fra snøvær
å tenne opp litt lys i lyktene da..

 

 

Jernbanefrua tenner lys i lykter.

 

Så, framover i dag skal jeg lese videre i boka mi. Gemalen er nok ikke hjemme igjen før nærmere midnatt, så her blir det nok noen herlige dager i bøkenes verden..

 

Lag deg en så fin mandag som mulig
du også, med eller uten snø 😉

 

jernbanefrua

 

10 kommentarer om “Mer tiddelibom…

 1. Ja nå er det snø så det holder her også 🙂 Lite å måke etter vi flytta i leilighet..men mannen fikk vekk litt snø foran verandadøra i går.. 🙂 Kos deg med lesing og andre sysler :)) Levende lys gir koselig stemning ❤

  Liker

  1. Tenker det må være godt å ha et mindre område å måke fritt ❤ Vi kan nok "forbanne" den store gårdsplassen når det kommer så mye på en gang, men resten av året er vi veldig glad i den store flate gårdsplass – så da glemmes alt som har med snø og vinter 😀 Håper du har en fin tirsdag så langt 🙂

   Liker

 2. Masse snø her også nå. Fint er det. 🙂 Bare mannen som skuffer her, og freser. Han tror ikke jeg kan bruke den dingsen, så jeg lar han gladelig leve i den troa. 😀 Fin mandagskveld til deg.

  Liker

  1. He he he he.. Herlig, ja nei jeg har ikke testa fresen enda, tenker at jeg som snublar i egne bein kanskje har nok med det, om jeg ikke skal glemme å snu på den frese tut tingen også 😉 He he, nei jeg skal nok prøve, for det er helt sikkert lettere å bruke den noen ganger 🙂 Håper du har en fin tirsdag så langt 🙂

   Liker

 3. Snødd mye her også. Jeg har IKKE laget meg noen fin dag i dag. Lot «hun med hårrullene» få litt for stort tak i dag 😀

  Liker

 4. Huff, all den snøen altså. Vi ventet jo litt snø her i helgen, men det kom svært lite. Det var Sør-Jæren som fikk kaoset, selv om det ikke var så mye det heller sånn egentlig. Men der blåser det sånn, og er helt flatt, så snøen blåser bort noen steder, og legger seg i svære hauger andre steder. Sånn blir det kaos av.
  Men det preget ikke meg. Her fikk vi et lite melisdryss, og jeg bor på Nord-Jæren 🙂 Er svært fornøyd med det. Gleder meg helt vilt til vår og sommer 😀

  Kos deg med lesing. Det er god terapi i det. Selv leser jeg en bok i Morild serien akkurat nå 🙂

  Liker

  1. Ja jeg har lest at det har vært veldig til kaos mange steder i det siste. Føler oss nå «heldige» sjøl om vi har fått en «gyllen» halvmeter de siste to døgn. Heldigvis smelter det når våren kommer, og vi kan jo bare telle noen «få» uker til det begynner å dra seg til nå 😀

   Morild ja, det er vel en fin serie?! Håper du koser deg masse med den 😀

   Liker

Kommentarer er stengt.