Serieromanen Sagaen om Emilie er i gang!

Lanseringsdager liker jeg. Når man i en tid har ventet, ventet ååå ventet på at noe skal bli tilgjengelig, så endelig er det å finne, se på, vurdere.

Er man abonnent på en serieroman fra Bladkompaniet fra før så har nok denne ankommet postkassen allerede, men for deg som ikke abonnerer så står den første boken ute i butikker og kiosker rundt om NÅ! 🤠

Sagaen om Emilie. Bok 1.

En ny serieroman som utgis av Bladkompaniet.
Første bok er ute for salg i dag (08.02.19)
Bok 2 kommer ut i butikk om nøyaktig en måned.

 

serieromanen sagaen om emilie

 

Sagaen om Emilie er skrevet av et pseudonym, Anne-Lill Vestgård er altså helt ukjent, men personen bak skjønner jeg har skrevet en rekke bøker gjennom flere år, når jeg leser på baksiden. Sagaen om Emilie ligger forfatterens hjerte nært står det, og etter å ha lest denne første boken i sagaen så kan jeg saktens forstå det..

Baksiden forteller som vanlig best sjøl 😉

 

serieromanen sagaen om emilie

 

Vi skal altså tilbake til 1878 når denne serien starter. Handlingen er lagt til Trøndelag, og vi får bli kjent med nye karakterer som holder til på oppdiktede gårdsnavn, men på geografisk riktige steder! Slik er det ofte med serieromaner, vi som leser skal forstå at historien, menneskene og stedsnavn er hentet fra forfatterens kreative verden – men plassert riktig i henhold til hvor i landet handlingen foregår.

I denne historien skal vi til «Salstad» storgård, den største gården i herredet å bli kjent med husmannsdatteren Emilie Haugen som har pliktarbeid på gården. Side om side under slåttonna forelsker hun seg i Odelsgutten Halvor Lien fra småbruket Lia, men det gjør kanskje småbrukerdatteren Karen på Neset også? Hun har i alle fall bestemt seg for at Emilie skal ikke få ham! Hun skal ha ham selv, så da forelsker kanskje vår Emilie seg i en annen? Eller blir det et kjærlighetsdrama? Mer om det litt senere..

 

jernbanefrua skriver om sagaen om emilie

 

Andre juledag skal det holdes ball på Salstad, og uten å legge inn en spoiler her så vil jeg si, at skildringen av forberedelsene, selve ballet og tiden etter – ja hele boka er utrolig godt skrevet. Nesten synd at det ikke er adventstid nå, men ser jeg ut så kan jeg jo kjenne på den følelsen likevel. Veldig lunt og varmt skildret alt sammen..

Å krype opp i sofaen med den første boken av Sagaen om Emilie, og et pledd var et veldig koselig gjøren! Virkelig noe jeg kan anbefale deg å gjøre også en kald vinterdag i februar..

Jeg syns språket er varmt og godt, jeg kunne nesten høre lydene fra arbeidet som pågikk. Jeg kunne tenke mitt rundt Emilies drømmer der hun tenkte mens hun arbeidet, for Jon Salstad var jo ikke så verst han heller, odelsgutten sjøl.. Han viste vel tydelig nok at han syns om henne i alle fall?!

Det eneste bittelille minuset jeg personlig kan finne ved denne første boken er at jeg er ikke så veldig glad i anonyme pseudonymer. Som i at vi i mange år har visst at det var Kjell Kaare Hallbing som skrev Morgan Kane under pseudonymet Louis Masterson, og andre bøker under andre pseudonymer.

At vi ikke vet noe som helst om eller rundt Anne-Lill Vestgård syns jeg er litt dumt – for jeg tenker at alle forfattere både skal og bør være stolte av sine verk. Og så er det jo det at jeg kunne jo gjerne tenkt meg å gi den positive tilbakemeldingen til rett person om du skjønner. Men, alt har som regel en grunn, og jeg er ikke den som skal legge meg noe mer opp i det..

Jeg anbefaler nemlig uansett deg som liker serieromaner å lese denne første boken av Sagaen om Emilie. Dette tror jeg kommer til å utvikle seg til å bli en veldig fin og varm serie, og som allerede med første bok inneholder alt det vi som liker serieromaner ønsker oss, og litt til 🙂

 

jernbanefrua.com

7 kommentarer om “Serieromanen Sagaen om Emilie er i gang!

 1. Helt nydelig bokomtale, tusen takk❤️ Men du vet at rett person får jo riktig tilbakemelding i mitt hode selv med pseudonym, men mulig jeg tenker det fordi jeg skriver under det samme selv og det jeg har fått gitt ut er jo som Orkidedatter og ikke mitt navn..men jeg forstår hva du sier…
  Du skriver lekende og billedlig, og får jeg lyst til å lese, JA❤️Tusen takk for at du deler. Håper forfatteren leser og får vite om dine nydelige ord og at du får andre til å ville lese dem❤️
  Du er helt rå på tilbakemelding⭐️
  Du skjønneste deg, ønsker deg en trivelig lørdag med mye glede❤️Klem

  Liker

  1. Tusen takk for det 😍 Joda, jeg skjønner at det er mange grunner til å velge et pseudonym. Noen vil være anonyme, andre ønsker fred å ro rundt seg selv til å skrive, å en del andre ting. Alt har en grunn. Men for meg som framsnakker så ville jeg likt å kunne hedre personen bak for en godt utført jobb. Så det er for og baksider, men som du sier får jeg håpe ordene når frem 🤠 Stor klem til deg. Vil gjerne lese hva du skriver 😉

   Likt av 1 person

  2. Du er nydelig du❤️og jeg forstår deg godt⭐️Jeg håper også virkelig ordene dine når frem, jeg har troa❤️
   Du skal få lese, det må vi finne ut av, fordi det kommer ikke på bloggen.. Bare et par utdrag tenker jeg… Vil gjerne også høre dine ord om jeg får lov❤️ Noen baller i luften nå og papirer og bokstaver her og der.. men til slutt blir det vell bra⭐️🦋
   De erotiske novellen kommer på blogg her.., men det visste du…
   Klem til skjønne deg❤️

   Liker

Kommentarer er stengt.