Miniserien Himmelbrann..

Fredag 15 mars kom den første boken i serieromanen om Kristin ut i butikkene. En miniserie på 8 bøker er med det i gang, og selv om jeg ikke rakk å henge med på «notene» akkurat i de dagene så skal du nå få lese noen av mine ord rundt «pang» starten av denne så langt dramatiske serieromanen…

Miniserien Himmelbrann.

Skrevet av pseudonymet «Solveig Sundset» utgitt av NorskeSerier, Cappelen Damm. Boken er som serieromaner jo er – i pocket, og hver bok er vanligvis på ca 252 sider med fin fontstørrelse å slappe av med.

 

Miniserien Himmelbrann.

Serieromanen kan være basert på en sann historie!

Historien du kan få lese gjennom åtte bøker er basert og snurret rundt en historie som kan være sann. En historie pseudonymet «Solveig Sundset» en gang fikk høre, og liker du dramatiske historier med snev av sannheter, så kan jeg altså med en gang si at denne er noe for deg.

Vi som leser blir «kastet» inn i handlingen som foregår rundt Tønsberg anno 1783 med en eneste gang, allerede i prologen skjer en dramatisk ulykke som satte en «støkk» i meg, og som hang med på skulderen min som en sårbar engel igjennom hele boken. Moren Margit dytter Sigurd akkurat til side, men havner selv under en kjerre trukket av to løpske hester, mor er borte. Tilbake står faren Johannes, Kristin, Marthe og Sigurd. Hverdagene er forandret, det blir en ny tid – men dette er bare starten av denne innholdsrike historien….

Før jeg forteller bittelitt mer skal du få se på baksiden av den første boken.

 

Miniserien Himmelbrann

 

Jeg skal prøve å ikke fortelle så alt for mye avslørende, men jeg kjenner at det faktisk er litt vanskelig da det skjer så mye mellom permene her.

Livsgrunnlaget til Johannes og familien er saga. Hofstad-saga har faste kunder som kjøper trelast, men hva vil skje når mektige Herrer forandrer bygrensene slik at gården og saga brått ligger utenfor byen? Først kommer ett brev, så ett til. I det siste sparkes beina under den lille familien, jeg grøsser ved tanken om at dette tross alt er basert på en sann historie, får litt lyst til å løpe inn i boken å hytte med neven min. En historie å bli engasjert av!

Denne boken går nesten slag i slag hva hendelser angår, og dette blir en veldig spennende serie å lese videre, noe jeg utvilsomt skal da jeg liker veldig godt historier som er basert på sannheter. Det røsker å river litt i hjertet når jeg tenker over hva jeg har lest, nesten vanskelig å forestille seg at sånt kan ha skjedd – enda jeg vet at det skjedde mye vi i dag vil kalle hårreisende.

Jeg likte godt språket i boken, lett å lese – lett å henge med i alt som skjer. Gode skildringer som gir fine bilder mellom ørene mine, en vanskelig bok å legge fra seg.

På bokens forside har noen uttrykt at dette er «En historie full av dramatikk, tårer og latter» Jeg sier meg enig i det meste, med unntak av latter. Jeg fant dessverre ingenting å le direkte av i denne første boken – men en hel masse å bli «hektet» på!

Serien blir altså på 8 bøker, så for deg som liker kortere serier med historiske sannheter, dramatikk og et lett og fengende språk – løp å kjøp, eller kontakt forlaget for å få tak i denne første boken. 

For en historisk nysgjerrig så er den verdt hver krone så langt, syns jeg.

 

→ Ikke glem Aftenstjernen konkurransen  

 

jernbanefrua.com

 

7 kommentarer om “Miniserien Himmelbrann..

  1. Skulle ønske jeg var like flink til å lese bøker dom deg. Men jeg sliter med å lese i bøker selv om de er aldri så spennende faktisk, heeh. Holder på med to bøker nå, og de har jeg holdt på i månedsvis med faktisk.:))

    Liker

    1. Kanskje en lydbok app kunne være noe for deg?! Høre på bøker mens du slapper av, eller holder på med noe. Jeg liker lydbøker når jeg lager kort for eksempel, to interesser samtidig 🤩

      Liker

Kommentarer er stengt.