Jernbanefrua i salen på Lindmo..

Reklame // NRK

Forrige onsdag var en veldig veldig fin dag for denne frua. Dagen ble planlagt allerede rundt den tiden ferden gikk til Bergen – i januar. Siden da lå datoen å kosa seg litt i dvale, det var jo så lenge til – og det har ikke vært mangel på hendelser siden da heller, men plutselig var onsdagen med rett dato på plass.. Jeg, jeg å vi begynte å glede oss til noen timer i storbyen..

Opptak til Lindmo 🤠

Gemalen og frua vendte nesa «nedover» mot Marienlyst og NRK huset. Vi var ute i grei tid, og var heldige med parkering. Grei snømåking så langt, men heeeey – det finnes jo ikke snø i Oslo nå, det er fortsatt noe annet på Hadeland altså, men det tiner fælt i sola om dagen så det er kanskje bart til påske?! Uansett…

 

NRK huset på Marienlyst. Jernbanefrua sjekket her ut.

 

Når vi kom frem var det mest moro å prøve å finne ut hvor vi skulle, så jeg tok ingen bilder før moroa var over. Var heldigvis veldig greit å finne frem når vi først fant retningen, å takk for det. Er jo tross alt bosatt på bygda nå – så det er jo ikke «bare bare» heller dette her 😉

Til opptak av Lindmo får man naturlig nok også beskjed om å dukke opp til et klokkeslett, det gjorde vi – å det gikk ikke lenge før det dukket opp en staselig antrukket mann – heretter nevnt som Mr stemning, rett å slett fordi han var veldig dyktig til å skape en varig løs og fin stemning blant oss som skulle være aftenens publikum – å fortalte oss litt praktisk info, upraktisk info, og ellers masse humoristisk ladet prat. Det trengs vettu, veldig greit å jobbe litt med å fyre opp stemningen før man ankommer studio – vel verdt å få med seg alt sammen altså om du vil ta turen på opptak en gang. Tenker du tanken så les videre.

Når alle var på plass ble vi delt opp i typ puljer. Jeg forsto det som at det er noen faste medlemmer av en klubb som får gå inn først. Det er de som sitter på sidene bak gjestene i studioet. Resten av oss ble sluppet opp trappa i bolker. Veldig fornuftig, «kuslipp» er ikke like gøy å være med på, i alle fall ikke når vi alle sammen da ville vært kuer på vei til beite å moro. Vi kom opp trappa, og inn til studio ble vi igjen sluppet inn i bolker. Hurra for det, for inne i studioet sto «Mr stemning» å plasserte oss. Ingen grunn til å stresse med noe som helst altså, det er ikke første «mann» til mølla prinsippet, de har greie og fine løsninger rundt det aller meste.

Da vi alle sammen var vel «dandert» gikk det ikke lenge før moroa var i gang. Det er ikke undervurdert at dette her er moro å være med på – om man liker Lindmo da, gjør man ikke det så bør man jo uansett finne et annet program å være publikum til.

 

NRK Marienlyst. Jernbanefrua var på besøk.

Når man er publikum til opptak av et TV program så får man naturlig nok med seg mye mer enn det som blir vist på TV. Lengre samtaler, flere gullkorn fra alles munner, overraskende få flauser – men kanskje ikke så overraskende likevel ettersom det er profesjonelt men ledig stemning.

Noen (u)praktiske tips å notere, hvis du skulle få lyst til å ta turen.

* Store klær, sekker, drikkeflasker etc får man ikke ta med seg inn i studio. Et tips er å reise lett, og med en mindre veske – eller så er det garderobe der og altså.
* For deg som fortere enn svint tenker tanker rundt bilder så behøver du ikke stresse så mye med det heller. Det er naturligvis ikke ønsket at publikum sitter med nesa i en telefon, knipser bilder og videosnutter. Hadde vel gjort seg med en haug telefoner i linsa når det skal vises på TV eller?! Gliiiis.

* Det er ikke pauser av lengde underveis. Toalettbesøk og liknende bør man altså bli ferdig med før man går inn i studio. Hele seansen der inne tar anslagsvis 2,5 – 3 timer så kjenner man på seg at det kan bli lenge, så blir det kanskje det 😉 Noen kortere stopp er det likevel her å der, så man rekker å ta på «leppegreier» rette på skjortesnippen samt gjøre noen halvveis tapre forsøk på å stokke litt om på beina, men….

* Det er ikke store plassen for å strekke eller røre på beina om man ikke får sitte helt fremst, stumpen blir med det litt eller veldig mør. Det er ikke et kanskje en gang at man kjenner noe på det siden det hele tar ca 3 timer. Noe å tenke på oss kronikere i mellom, men bare for å understreke fra meg og oss her, det ER så verdt det alt sammen. Javel at vi kjente setetrykket hele veien hjem og til vi la oss, javel at beina var litt ekstra vonde dagen derpå. Det er fortsatt vel verdt det, å vi gjør det gjerne igjen – for dette var utrolig gøy.

Så du på Lindmo fredag 22.mars?

Så du på så håper jeg du koste deg minst like godt som oss i salen. Vi fikk blant annet høre morsomme men velvalgte ord fra gjengen i P3 morgen. En fin og viktig tematikk å få hull på rundt den eldre generasjonen ble servert fra psykologen Sissel Gran, før Hanna Lyrek – tidenes yngste vinner av Finnmarksløpet i langdistanse rundet av med en herlig seanse rundt hundekjøring. Hun delte av seg minner og erfaringer sammen med sin mor. Det hele ble rundet av med en spesiallaget versjon av to låter fra det Samiske bandet ISÀK. En kveld for minneboka vår..

Gikk du glipp av det så er det «bare» å pense inn på NRK nett TV å sette i gang programmet datert fredag 22. mars 2019 om du har lyst. Vi rakk akkurat hjem fra en bisettelse i Gudbrandsdalen den kvelden, hjem til at jeg kunne sette på tv-en å få startet programmet på nytt. Å jammen fikk vi se oss sjøl noen ganger også.

 

Lindmo opptak. Jernbanefrua koste seg.

 

Fortsatt muligheter til å være publikum hos Lindmo våren 2019.

Har du veldig veldig lyst så har du én mulighet til for å være med på opptak av Lindmo – og det er neste onsdag – 03.april. Trykk i vei å fiks billetter mens det fortsatt er mulig, resten for denne runden ser nemlig ut til å være utsolgt..

 

jernbanefrua.com

 

4 kommentarer om “Jernbanefrua i salen på Lindmo..

 1. Jeg måtte funnet meg et annet program tror jeg, men jeg har vært publikum på litt av hvert tidligere. En del sånne gameshow og sjekkeshow etc på 90-tallet. 😀 Gøy å ha prøvd, men jeg ble litt overrasket over hvor regissert det er. NÅ skal dere klappe, NÅ skal dere le..nesten sånn 😀

  Liker

  1. Vært innom noen opptak tidligere, og forskjellen til denne gangen var tvert i mot at klapping og engasjement var ønskelig på Lindmo 🙂 Så ekte og ledig som mulig. Gjorde en hel masse med stemningen og kosen, var stiv i kinna resten av kvelden 😀

   Liker

 2. Helt sikkert artig opplevelse til tross for lang tid m.m. Det er jo sånt man kanskje gjør bare en gang, og da er det jo verdt det.
  Har vært på TV programmet Ønskebrønnen på tv3 for mange år siden, så jeg kjenner igjen en del av det du beskriver. 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.