Vår bedagelige påske anno 2019..

Påsken er over for denne gang, tid for å kikke seg litt tilbake 🐣

Fornyelse i brøtte til Påske var foreløpig avslutningen på kasus her hjemme, og forløperen til noen veldig fine og late dager i påskesola på fjellet.

 

Jernbanefrua, gemalen og svigermor er på plass i fjellet.

Der kunne vel egentlig hele innlegget sluttet, for sola har vi kost oss under i hele påsken.

Vi kom opp på fjellet onsdag ettermiddag, og etter noen runder frem og tilbake for å hente «pargas» i bilen fant vi oss en flekk i sola – å der ble vi sittende (til første påskedag..) …til det ble småkaldt, da tuslet vi inn å «snekret» oss litt mat. Resten av kvelden forsvant i kortspill.

Tiden flyr så fort når vi er på hytta.

Nesten litt snodig når man ikke holder på med så mye annet enn å nyte. Det var såpass mye snø igjen der oppe så det ble mer eller mindre en total avslapning – ladet både våre batterier og solcellepanelene for å si det sånn… Hytte i våre øyne er et sted uten innlagt vann og strøm. Hytte for oss er å komme til et sted hvor det er andre rutiner på de fleste ting som skal gjøres. Da koser vi oss 😀

Resten av påsken ble sånn sett en bortimot ren gjentakelse av onsdagen for oss. Vi koste oss med pådekket frokostbord alle dager, individuell lunsj, felles middager og masse kortspill og moro på kveldene. Ellers var vi stort sett å finne bedagelig anlagte, i sola ved hytteveggen.

 

Jernbanefruas fjellpåske

 

I hytteveggen har vi fått skravlet en hel del, ledd enda mer og jeg fikk ikke lest halvparten av det jeg tenkte på forhånd. Det kunne jeg vel egentlig ha gjettet meg til, det blir jo gjerne en hel del annet når man først er flere samlet, bra er vel det – ikke bare bra heller, det er best!.

Fredagen kom gemalens fetter med familie opp i nabohytta, og da kvelden kom var de alle på hver sin måte i gang med å bygge årets kylling i snøhaugen. En artig tradisjon de har. Kule blir de også – du så den kanskje på Instagram?!

 

Fjellet i måneskinn

Fine kvelder blir det også når dagene har vært fine. Det ble en hel del bilder ut av det – noen av de kan du se under interesser på Instagram..

Påskeaften tente vi fakkelbokser mens andre skøyt opp raketter, det har visstnok vært en tradisjon i veldig mange år der oppe. Jeg har nå feiret påsken der noen år, men det er første gang jeg faktisk har sett noen raketter – helt magisk når det ikke finnes et gatelys i nærheten. Ikke like voldsomt som til nyttår, det må jo sies, snakk om kanskje 10 raketter til sammen – så får håpe alle firbeinte greide seg godt med de få smellene.

Søndagen pakket vi oss sammen etter frokost å reiste ned til min bestemor og en god middag før vi fortsatte videre hjemover. En herlig påske må vi si at det har vært, en total utladning i solveggen.

Mandag kveld rundet vi av påsken her hjemme med å invitere naboene til middag. Nok en rolig og fin kveld med oppladning til hverdagene som nå er i full gang igjen. Gemalen startet opp igjen med sisteturer, så denne uken har jeg puslet en del her hjemme, og lest litt.

Et kortere innlegg fra meg, men en ny energi kommer sigende over meg igjen. Jeg er en av dem som stortrives i sola, og når jeg kjenner den varmer, ja så lades jeg 🤠 En ny glød er på tur igjen, håper det blir bra..

 

jernbanefrua.com

9 kommentarer om “Vår bedagelige påske anno 2019..

 1. Høres ut som du har hatt en skikkelig norsk og fin påskeferie. Herlig! Og du har sikkert slikket mer sol på hytta di enn jeg har gjort på «hytta» mi i Spania denne påska. 🙂

  Liker

  1. Oj ja, jeg leste at påsken på Østlandet var varmere enn enkelte deler av Spania 🥺 Nesten snodig å tenke på, håper du fikk nok varme der du var. Vi flata helt ut i fjellet. Jeg så ikke to ganger på en skisko en gang. He he

   Liker

 2. Hørtes ut som en perfekt påske. Akkurat slik den skal være..🙂 Koselig å lese! ❤

  Liker

Kommentarer er stengt.