Microfiber i ansiktet er faktisk veldig gode greier..

Innlegget er ikke sponset.

Jeg innrømmer glatt at jeg er en liten skeptiker på en del nymotens «greier» og det finnes jo så utrolig mye av så mangt der ute. Produkter man overhodet ikke trenger, produkter man strengt tatt ikke trenger, og ikke minst alle de produkter man ikke visste at man trenger – før man prøver noe av det, og blir overraskende fornøyd. Jeg går innunder den siste der nå. He he he…

Jeg har i all tid vasket meg i ansiktet med enten hendene eller en vaskeklut. Vært null stress med det, men så hører jeg jo av og til summing fra jungeltelegrafen, og jeg er jo der ute å vandrer på nettet innimellom som veldig mange andre. Lovordene om såkalte mikrofiber kluter og votter til ansiktet finner man over alt – om man er på let etter noe innenfor den kategorien da vel å merke. Så, på let etter noe annet en sein vinterdag dukket de opp. Jeg så de å tenkte at selv om det kanskje ikke var det mest nødvendige jeg kunne kjøpe meg – så skadet det jo ikke å prøve, sjekke om det var noe «hold» i lovordene for min del.

Kjøpte meg et mikrofiber pannebånd. Deler av håret mitt har det naturligvis med å bli med i en del av vaskerutinene når jeg «henger» over vasken om morgenen – det er vel det aller kjedeligste med ansiktsvasken når en har litt lengde på sveisen. Et sånt pannebånd, jepp det ville jeg ha å teste. Så fant jeg altså både kluter og votter, la det i handlekurven sammen med det jeg egentlig skulle ha – å duret avgårde til utsjekk.

Selv om jeg favoriserer lokal handel over alt, så er jeg jo og enig i at internett tross alt er genialt for en kroniker på en halvgod dag. Jeg slapp å streve meg igjennom den fysiske butikken, kassakøen og satte meg tålmodig ned for å vente på herlighetene ved postkassa.

(….pausemusikk mangler..)

En solrik dag i april kom pakken, å jeg vet ikke med deg – men når jeg får «dingser» i posten så må de testes, helst før jeg får av emballasjen. Pakket ut, satte på meg pannebåndet mens jeg labbet mot badet. Et sånt pannebånd er det ikke stort å si om, det jeg kjøpte har borrelås så en enkelt kan få sveisen bakom å låse båndet. Veldig genialt så langt. Det holdt seg på plass under hele «prosessen» så veldig fornøyd med det.

Tok opp den ene mikrofibervotten, fuktet den, snurret den en runde rundt i fjeset..

…allerede der var jeg «solgt»

Microfiber klut og vott.

Noe så mykt å medgjørlig å vaske seg med?!

Hadde på scrub og skrubbet ansiktet med votten, merket ikke at jeg hadde skrubb på en gang – så myk å grei var den votten. Brukte andre siden av den til å få av skrubben, å frua var klar for krem. Til den brukte jeg den anbefalte klut-votten, også den var like myk. Måtte sjekke om jeg hadde hatt krem på, for jeg merket ikke at jeg smurte å klappet på meg noe i det hele tatt.

Poenget med dette innlegget er at dere mikrofiber mennesker har fått et nytt «medlem i klubben»

Aldri mer en «hard» og ru vaskeklut i mitt fjes – hvis jeg kan unngå det. Fy flate så mange kjedelige runder med den filla jeg kunne spart meg for, om jeg hadde kjøpt en slik mikrofibervott til ansiktet med en gang de kom på markedet. Presiserer – til ansiktet, de er en del mykere enn vanlige microfiberkluter som en bruker ellers altså.

Microfiber kluter.

Vet ikke om det er ulik kvalitet på dette her også, men lister nå opp noen få pluss og minus for den eventuelt nysgjerrige.

+ De er veldig veldig anvendelige, helt klart verdt sine kroner for velvære i den daglige rutinen. Holder seg fint i hånda uten å skli av og fyke hit og dit..
+ De er suuupermyke, sminke forsvinner med et par sveip i ansiktet kun med vann, å da skjønner jeg jo at den har mer for seg enn vaskekluten som ikke tok sminke noe særlig godt. Så ja, de funker til det de annonseres for!
+ De kan vaskes på 60 grader uten skyllemiddel. Å med det kan de brukes igjen å igjen, å igjen 😉

Skrubbens korn var veldig lei å skylle ut av votten etter bruk. Veldig lei, så jeg slutta fort med å bruke votten til skrubben jeg bruker.
De to første gangene loet både vott og klut littegrann, så jeg plukket av noen bittesmå dotter etterpå. Null stress, forventbart egentlig, og det ga seg etter et par ganger.

Er du også en «etterpåsleper» som meg, men liker å vaske ansiktet for seg selv, ja så anbefaler jeg deg varmt å se etter en slik klut i en butikk nær deg.

Hadde vel aldri trodd at jeg skulle hverken teste eller anbefale noe sånt noen gang, men en skal jo ha lov til å unne seg gode ting som fungerer. Nå har jeg brukt disse vottene i snart 3 måneder, og nå kan jeg ikke tenke meg noe annet. Jeg er «frelst» og «hårluggen» har holdt seg tørr 🤩 Hurra..

PS: Tips meg gjerne om «stæsj» som kan forbedre hverdagsrutiner. Kanskje jeg tester det neste gang?!

jernbanefrua.com

4 kommentarer om “Microfiber i ansiktet er faktisk veldig gode greier..

 1. Selv har jeg brukt microfiberkluter til renholdet i mange år, men aldri til ansikt og kropp. Har helt sikkert noe for seg det ja. Må testes 🙂 Takk for tips!

  Liker

  1. Holdt meg lenge unna microfiber i renholdet også jeg, de første som kom var så grove at de kunne lage finfine riper. Sånn er det kanskje ikke lengre 🤠 Helt utrolig hvor mye bedre de er enn kluter på «skrotten» natt og dag nesten 😊 Håper eventuelt du blir like smilende 🤩

   Liker

 2. Hvilken merke fiberklut/vott var det du kjøpte? Synes det er for mange å velge mellom 🙂

  Liker

  1. Jeg kjøpte 4 votter i 2 ulike størrelser fra Linda Johansen 🙂 Nå har jeg brukt de i litt over 4 måneder og de er fortsatt som nye 🙂 Veldig fornøyd med de.

   Liker

Kommentarer er stengt.