Toner fra en stille skog. En roman av Laila Brenden..

Tidligere i sommer var jeg så heldig å motta et leseeksemplar av denne romanen i posten.

Jeg gledet meg til å sette meg ned å lese. Så frem til nye gode timer i Laila Brendens verden, denne gang i form av en roman.

Toner fra en stille skog.

 • Den første av tre historiske
  romaner skrevet av Laila Brenden.
 • Utgis av Vigmostad Bjørke fra 28.08.19.
 • Romanen er på 410 sider med god fontstørrelse.
 • Boken blir utgitt i innbundet format.
  Mitt leseeksemplar er, til opplysning en lett og ledig pocket utgave.

  Forsidebildet likte jeg veldig godt. Litt mystisk og i rolige farger. En kan lett se og forstå at man kommer til å lese om såre følelser og savn, og jeg var klar for det jeg.
Toner fra en stille skog. En bok av Laila Brenden.

Toner fra en stille skog – handling.

Ane Solingen hadde det nok godt sammen med Hans i koia på Storvelta på tidlig 1900 tallet. En plass som for meg virker unektelig koselig der den ligger, inne i Hedmarks skoger.

Da Hans så ulidelig trist omkommer må Ane jobbe hardt for å greie å opprettholde livet i skogen. For å kunne fortsette å bo på plassen hun er så glad i ligger det mye arbeid, men vel vitende om at Hans vil leve videre i et nytt liv står hun på. Et nytt liv som går som en rød tråd gjennom hele romanen. Sambygdingenes misunnelse over Anes styrke klistrer seg ikke nevneverdig utenpå men merkes nok innvendig. Blant all misunnelse finnes også et knippe gode og betrodde venner, især på Bråten og i Presten Alvar, eller er det ikke helt sånn?!

Av Alvar får Ane en flott gave, et instrument som blir en helt egen lykke i livet. Tre harde men likevel innholdsrike år senere slår tragedien til, og Ane må ut i verden for å finne nøkkelen til hjertet sitt. I ryggen har hun heldigvis støtte i enkelte sambygdinger og reisen kan begynne. Ut av Norge, til ukjent sted. Lite skulle hun vel vite hva instrumentet og musikken skulle komme til å bety.

Dette er mine ord for å ikke avsløre for mye av innholdet, dette er nemlig en roman som bør leses av alle som liker en historisk, innholdsrik og følelsesladet roman.

Toner fra en stille skog. Laila Brenden.

Jernbanefrua løfter taktstaven mens hun gjaller «Magnifico, ma non troppo» og trilletraller et terningkast 6 for romanen Toner fra en stille skog!

Min mening og oversettelse fra musikkterminologi: Fantastisk, men ikke for mye! Hvorfor er en helhet som jeg skal prøve å sette ord på 😉

Jeg ble dratt inn i Anes liv fra første side. Jeg måtte rive meg løs for å lage middag, jeg greide til og med å svi middagen en dag – fordi jeg bare skulle lese ut kapittelet før jeg så etter maten. Det var med andre ord vanskelig å pause boken utenom ved årsskifter og nye kapitler, så heldigvis for meg er det akkurat passe av dem gjennom romanen.

Toner fra en stille skog bugner av godt beskrivende omgivelser og følelser. Med sin helhet banet den seg vei innunder huden på meg, og etter hvert ble den også veldig spennende da den røde tråden blir varmere og varmere ettersom tiden går i historien som strekker seg over noen år. Det ligger et lite hint av en kriminalgåte der, omkranset av en innholdsrik reise av en historie ispedd søt musikk.

Jeg liker hvordan den starter, litt som en serieroman og fra nærmest ingenting på Storvelta. Nærheten og omtanken til en plass man har i hjertet sto sterkt før historien fortsetter ut i verden, og gir rom for en ny tid. Den lar meg få bli med på ferden slik jeg kanskje kunne opplevd en slik omveltning selv, før Ane vender tilbake til bygda. Flytter hun tilbake til bygda eller flyttet hun ut av den?

Har du lest og likt bøkene Laila Brenden tidligere har skrevet så vil nok ikke denne romanen skuffe deg!

Jeg vil ha mer jeg Laila Brenden, jeg vil ha mer.

Da jeg lukket den andre permen skulle jeg så gjerne lest videre. Den avslutter så spennende åpen. Laila Brenden visste nok akkurat når hun skulle avslutte den for at jeg som leser vil ha mer, og heldigvis er dette bare starten. Dette er den første boken i en triologi, og med det blir den stående som en storslagen leseopplevelse for meg – til jeg kan legge til både en og to bøker til 😀

I forbindelse med lanseringen av denne romanen var jeg så heldig å få stille Laila Brenden noen spørsmål. Tirsdag 20.08.19 finner du intervjuet her på bloggen.

jernbanefrua.com

5 kommentarer om “Toner fra en stille skog. En roman av Laila Brenden..

 1. Er nett ferdig med boka toner fra ein stille skog , leste den ut på 3 dager kjempe bra . Ønsker å få tak i Jernbane frua er det noen som veit kor eg får kjøpt den , har såååå lyst å lese den

  Liker

Kommentarer er stengt.