Velkommen inn på det nye kjøkkenet vårt.

Det er med et snev av skrekkblandet fryd at jeg nå viser deg det nye kjøkkenet vårt. Eller, viser å viser – det er vel heller et inntrykk jeg lar deg utvikle ved å vise frem bilder og dele noen ord rundt kjøkkenet. Stemningen må en nesten bare tenke seg.

Innlegget er til info ikke sponset.

Vi her i brøtte liker den landlige stilen. Jeg følger som kjent ikke moter, men mine egne noter når jeg velger ting til hjemmet vårt. Stilen min har av flere i slekta der borte i USA fått navnet western glam, og det er et navn jeg i grunn kan kjenne meg godt igjen i å synes passer ganske godt. Stikkord som landlig, western, bling, og en stemning som føles lun og varm – for oss!

Nok prat 😉 Velkommen inn på det nye kjøkkenet vårt.

Kjøkkenet vårt er til eventuell nysgjerrig info designet av tidligere kjøkkensjef over 24 år ved Klækken hotell. Jeg ga fra meg veldig mye av kontrollen når jeg først fikk sjansen til å få hjelp av en som virkelig kan kjøkken – noe jeg er veldig veldig glad for. Det er naturligvis satt sammen etter mål, men hovedstikkord og rød tråd gjennom hele kjøkkenet er som smart er – praktisk! Vårt nye kjøkken er delt inn i soner.

Øyas utside mot spisestue delen er for kaffe etc, mens øyas innside er for koking. Platetopp med integrert ventilasjon, selvrensende via et kullfilter, og den rensede varmlufta går tilbake til rommet. Praktisk og økonomisk.

Under det lille vinduet på høyre side i bildet over – er sonen for baking. Til høyre er skapet for kjelekarusell – som da hører til kokedelen på øya, mens til venstre har jeg uttrekkbare hyller for bake / kjøkkenmaskiner.

Enklere for meg å få tak i det jeg trenger fra to slike uttrekkbare hyller, og til venstre er som du ser komfyren plassert. Alt er rundt meg hva enn jeg måtte finne på. Uvant, men veldig veldig bra.

Til høyre på øyas innside finner jeg øverst skuffen for kniver plassert i en praktisk knivblokk. Skuff nummer to er for krydder i en fin treblokk for krydderier. I tredje og fjerde skuff er sleiver, stekespader og denslags plassert.

Risten i lista under skuffene på midten er for luften fra platetoppen. Vi har igjen en sånn rist som vi kommer til å sette på utsiden av øya da mye av varmlufta i dag muligens ikke rekker frem.

I utgangspunktet hadde jeg sett for meg å ha platetoppen over komfyren slik jeg var vant med fra før, men jeg valgte som sakt å overlate kontrollen til ekspertisen, han mente at det var både mer praktisk og ikke minst koselig å ha platetoppen på øya slik at jeg kan fortsette å prate med eventuelle andre. Han fikk helt rett i det også, det er mye koseligere å fortsatt kunne se den jeg prater med selv om jeg må bort å røre litt i grytene.

Snur jeg meg til høyre fra bildet over fortsetter kjøkkenet med skap på høyresiden for tallerkner, glass osv. I skuffene under finner jeg knekkebrød og den slags, og snur jeg meg da helt rundt så kan man åpne kjøleskap eller frys. Igjen en sone for småmat og forberedelser. I enden er først den fine vasken og krana, så oppvaskmaskinen med kaffetrakteren over.

Siste delen av kjøkkenet kan jeg vise frem senere om du vil se mer?

Så langt er vi veldig veldig fornøyde med det nye kjøkkenet vårt, føler at jeg traff stilen vår på alt som er valgt. Veldig takknemlig for alt vi har fått til – og har nok ikke helt landa følelsene om at dette faktisk er vårt.

 • Vi fikk omsider lempet ut det gamle kjøkkenet, de gamle gulvene ble byttet ut, vi la nye bord i taket og fikk smartpanel på veggene, veldig mye med god og kjærkommen hjelp fra vår utrolig gode nabo.
 • Monteringen av selve kjøkkenet satte vi vekk som en del av pakken til folk som kan sånt bedre og «har det i fingrene» Det er en stund, men likevel ikke så lenge siden gemalen ble operert i hofta, tross alt..

  Selv om jeg bidro der jeg kunne så er det ikke fritt for at hele prosjektet ble litt for mye for meg å være med på, men noen må jo ta alle valgene også mens helsa krangler 😉 Nytt spisebord og ny lampe over bordet ble det også, bordet får foresten et eget innlegg – fordi det og dets makere fortjener det.

Flere har spurt meg om hvorfor vi valgte å pusse opp kjøkkenet så tidlig?! Det er kun 7 år siden vi bygde huset vårt og det er sant nok det, men da vi bygde huset vårt kunne vi ikke velge kjøkken. Det var kun den modellen i husmodellen, og det var for så vidt greit nok det – men kvaliteten på det var ikke den beste. Frontene var trukket med en typ ruglete hvit film – som allerede etter to år begynte å krølle seg oppover her å der. Skapene rundt komfyr og oppvaskmaskin hadde virkelig begynt å svelle ut, så det var rett og slett ikke mye pent og innbydende lengre og vi kom vel faktisk dit hen at det ikke var moro å be noen på besøk lengre, da er det på tide å gjøre noe! Så, vi valgte å ta dette tunge prosjektet nå, og få et kjøkken som vi kan trives med i forhåpentligvis mange mange år!

Spør gjerne om du måtte lure på noe i forbindelse med kjøkkenet. Bare koselig om jeg kan være til inspirasjon for nettop deg 🤠

7 kommentarer om “Velkommen inn på det nye kjøkkenet vårt.

 1. Det ble kjempefint! Skjønner godt at dere er fornøyde med dette 😀
  Selv har vi fått pusset opp skapdørene ihvertfall. Det trengtes. 🙂

  Liker

  1. 𝘛𝘶𝘴𝘦𝘯 𝘵𝘢𝘬𝘬 𝘧𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘵. Vi er veldig fornøyde så langt. Vår plan var i utgangspunktet også å bytte fronter, men da måtte vi også bytte hengsler da de gamle bare var å kaste, så passet ikke mål på 70 talls skap kontra dagens – så vi endte altså opp med helt nytt 💖

   Liker

Kommentarer er stengt.