Førjulshelg på Granavolden.

Sist helg var det virkelig førjulsstemning på Gran. For tredje året på rad var det høy aktivitet på den stemningsfulle toppen hvor Søstrekirkene troner majestetisk, det er litt av et skue bare det.

Jeg har blitt fortalt at julemarkedet startet som veldig lite for tre år siden, i fjor var det litt større – mens i år var det over 40 påmeldte, mange av dem lokale håndverkere. I tillegg var det ponniridning og en del andre aktiviteter for de små, noe for alle en koselig stund på Granavolden.

Jeg var aller mest interessert i å finne og besøke standen til Korshagan Gårdssnekkeri, det var fra før de eneste vi kjente til – det utrolig koselige paret som lagde det nye spisebordet våres er en av arrangørene av julemarkedet, og hadde da også naturligvis stand med utsalg av ulike trau, lysestaker og skilt for å nevne noe. Kvalitetsprodukter laget for hånd av massivt trevirke, jeg digger det. Helt siden vi hentet bordet og jeg fikk se noen av trauene så har jeg ønsket meg et lysfat – trau, og når jeg tok en titt på nettsidene deres så fikk jeg lyst på en høyere lysestake også, veldig koselig på enten kjøkkenøya, bordet – eller hva jeg nå føler for 😍

Den eneste ‘utfordringen’ var og er at de beiser de i ulike fargetoner, bestiller du fra dem så kan du selv velge – så med det kunne jeg nok ønsket meg minst tre av dem (smiler) men landet til slutt på trauet som tross alt passer best sammen med fargene på kjøkkenøya og bordet vårt. Pssst, gemalen. Jeg ønsker meg virkelig et Marie trau også, til bordet 🤩

Bordet ja, bordet vi er så utrolig godt fornøyd med, og som vi allerede har hatt veldig mye kos rundt. Ikke sett det nye spisebordet vårt kanskje?

Vårt nye Benjamin spisebord fra Korshagan Gårdssnekkeri.

Vi fikk naturligvis med oss en god del mer enn Korshagan Gårdssnekkeri mens vi ruslet rundt sammen med naboene våre. Vi så utsalg av mange slag hjemmebakst, lokal honning, spekemat, nydelig hjemmestrikk, quilting, tredreiing, glasskunst, ull, skinn, ulltrær, dialekt kopper og gradestokker, jeg fikk inspirasjon til nye kort å lage fra en stand, og alpakka ullsokker – for å nevne en liten del av hva man kunne se på i år, og skulle sult og tørst melde seg underveis så var det muligheter for å få gjort noe med det også.

Jeg kjøpte meg 2 par alpakka ullsokker, og de er utrolig gode og varme skal jeg si. Har på meg et par nå, frotterte inni, uten stram strikk og så tjukke at det kjennes ut som jeg går på et varmt håndkle 🤩 Håper disse parene holder innmari lenge, for disse er jammen meg gode å ha på føttene🤞🏼😍

Det ble altså et lysfat – trau, en lysestake, et juletre av ull og kongler samt to par alpakka ullsokker med hjem til brøtte fra dette julemarkedet. Veldig godt fornøyd med alt sammen, og i tillegg fikk jeg en god slump inspirasjon til ting man kan lage selv. Det er jo det å komme på en idé som fungerer som er det vanskeligste 🤩

Prøver meg frem mot advent og jul 😉

Men, det er faktisk viktig å ta en tur på et eller flere julemarked også – hvis vi ønsker at denne utrolig koselige tradisjonen skal fortsette å blomstre! Så, tenker du nå at du skulle vært der? Kunne du tenkt deg å oppleve en førjulshelg på Granavolden så har en veldig koselig ‘fugl’ kvitret til meg at neste års julemarked er lagt til 21-22.11.2020, så det er bare å plotte datoen inn i almanakken å begynne å glede seg, hvis du har lyst 🤩

2 kommentarer om “Førjulshelg på Granavolden.

  1. Åååh, det hørtes utrolig flott og koselig ut! 🙂 Masse fint! Likte spesielt juletreet av ull og kongler. 😀

    Liker

    1. Ja det var et veldig koselig marked 😍 Vel verdt å få med seg en gang. Falt for «ulltreet» jeg også, passer til så mye, så det står allerede fremme 😊

      Liker

Kommentarer er stengt.