Villa Havbris.

//Reklame! Leseeksemplar fra Anemone Forlag.

Villa Havbris, tittelen oser av kjærlighet og sommeridyll, men jeg tipper det er mer enn som så bak fasaden igjennom denne Feelgood romanen. Dette er en nyhet nå våren 2020 og den femte romanen til Caroline Säfstrand. Jeg har ikke lest noen av hennes tidligere romaner, men nå har jeg lest Villa Havbris i e-bok format.

Om: Villa Havbris, av Caroline Säfstrand.

Da Sophies mor dør arver hun overraskende barndomshjemmet Villa Havbris. Moren fortalte henne at hun hadde solgt huset for 10 år siden da faren døde, men der står Sophie med nøkkelen i hånden og tusen tanker om hvorfor og hva hun skal gjøre med Villaen. Hun bestemmer seg for å få Villa Havbris pusset opp før hun vil selge det videre. På den måten gjøre ære på generasjonene før henne som i sin tid driftet stedet som kurbadhotell. Hun rykker inn en annonse hvor hun søker etter tre personer som kan hjelpe til for kost og losji, og snart vrimler støvet i den gamle villaen – men bak gammel tapet kan så mangt komme frem, og noen sitter på en overveldende hemmelighet som kanskje endrer alt?!

Villa Havbris – «where the magic begins?»

Hva syns jeg om romanen Villa Havbris?

Denne boken er en av de dype slekts og nåtidsromaner som kommer til å bli med meg i sinnet lenge. Varm og dypt ettertenksomt skriver Caroline Säfstrand en veldig behagelig historie. Som en varm klem omfavnet historien hele meg, og ga meg flere dype refleksjoner ut i fra fire personers måte å finne ut av ting i livet via et oppussingsprosjekt. Caroline Säfstrand forteller drypp fra hver enkelts historie og historien karakterene skaper sammen. Et behagelig oppsett som er rolig og fint å forholde seg til.

Som en varm klem omfavnet romanen Villa Havbris hele meg, og jeg la igjen en terning med 6 øyne i hammocken da jeg sjekket ut.

Dette synes for meg å være en eneste stor kjærlighetshistorie til liv, drømmer og muligheter klare for realisering bare man åpner opp for forandringer. En bok til ettertanke om at de ved vår side har sine historier, og at de før oss har levd liv med rikelig innhold på både godt og vondt. At også det usagte mellom generasjoner kanskje også fortjener en stemme kan denne romanen være et veldig godt eksempel på, og ved å lytte å ta til seg det som kommer kan man finne ganske så overraskende veier videre.

Skal du lese én roman som beveger noe i sjelen denne våren, så anbefaler jeg inderlig varmt Villa Havbris av Caroline Säfstrand. Sjekk inn, pust ut og slapp av.

En kommentar om “Villa Havbris.

Kommentarer er stengt.